📌 اپیزود سوم پادکست فروپاشی (تراژدی عوام) و اپیزود 71 پادکست های روانشناسی و فلسفی رادیوبینا

📌 اپیزود سوم پادکست فروپاشی (تراژدی عوام) و اپیزود 71 پادکست های روانشناسی و فلسفی رادیوبینا

224 نفر
دسته بندی: پادکست روانشناسی > پادکست فروپاشی

 

اپیزود سوم پادکست فروپاشی (تراژدی عوام) و اپیزود 71 پادکست های روانشناسی و فلسفی رادیوبینا

پادکست های فروپاشی قسمت سوم

 پادکست های روانشناسی

فروپاشی قسمت آخر

در اپیزودهای قبلی ما از تخریب محیط زیست و ضعف رهبری صحبت کردیم که در صورت وجود این دو عامل، تمدن ، فرهنگ و یا شاید حتی بقای گونه انسان به خطر  خواهد افتاد. براتون گفتم که ما باید تک  تکمون نسبت به این خطرات مسئول باشیم تا دنیای بهتری برای زندگی داشته باشیم. بیشتر ما تصور میکنیم چالش های دنیای حاضر فقط مربوط به سیاستمداران یا فعالان محیط زیسته ، شاید اخبار را از روی اینکه فقط اطلاعاتمون اضافه بشه میبینیم یا شاید فقط برای اینکه وقتی توی جمعی قرار گرفتیم، حرفی برای گفتن داشته باشیم. اما به این نکته توجه کنید که مشکل هر کدوم از کشورها فقط مربوط به خودشون نیست. مثلا نگاهی به جمعیت چین بندازید، چین به سرعت در حال صنعتی شدنه و شاید روزی برسه که اقتصادش با ایالات متحده آمریکا برابری کنه. اما چین در مسیر صنعتی شدن بسیاری از قوانین را زیر پا میگذاره و این کار به جمعیت کل کره زمین آسیب میرسونه. مثلا در خیلی از کشورها اگر فعالیت های صنعتی باعث تولید و انتشار آلودگی بشه، قوانین مانع این کار میشه؛ به عبارت ساده،  قوانین به کشورها این اجازه را نمیده که بیش از اندازه از منابع طبیعی خودشون استفاده کنن. اما چین همه این قوانین را دور میزنه. یکی از تبعات این کار رشد گازهای گلخانه‌ای هست که باعث تغییرات شدید آب و هوایی در سیاره زمین میشه. جالبه بدونید که چین در سال میلیاردها دلار صرف مشکلاتی میکنه که به خاطر آلودگی هوا در کشورش ایجاد شده.

 مثال دیگه میتونه رواندا باشه. در سال ۱۹۹۴ اتفاقی در رواندا افتاد که از اون به نام نسل کُشی یاد میکنند، توی اون اتفاق ۲ نژاد متفاوت برعلیه هم جنگ کردن که گفته میشه ۸۰۰ هزار نفر زن و مرد در این درگیری کشته شدن. هرچند دلیل این درگیری را به عوامل سیاسی نسبت دادن اما اگه بخوایم ریشه ای بهش نگاه کنیم، جمعیت زیاد رواندا و چنددستگی بین شهروندان هم یکی از دلایلی این درگیری محسوب میشه. جمعیت بالای رواندا، کمبود زمین و منابع غذایی باعث شد که بین نژادهای مختلف بر سر زمین، اختلاف ایجاد بشه و درنهایت اون قتل عام اتفاق بیفته.

بنابراین متوجه میشیم که رشد جمعیت یکی از خطراتی هست که جوامع انسانی را دچار خطر فروپاشی میکنه.

ما امروز ادعای این را داریم که تبدیل به انسان‌های مدرن شدیم، از تکنولوژی برخورداریم و هر سال در حال رشد و پیشرفت بیشتری هستیم، اما این رشد نتونسته نگاه مارو نسبت به محیط زیست ارتقا بده.

نمیدونم اسم مونتانا را تاحالا شنیدید یا نه، مونتانا در شمال غربی ایالات متحده واقع شده و زیبایی طبیعتش واقعا خیره کننده ست. اگه اسمش را در گوگل سرچ کنید، با دیدن مناظر و طبیعت مونتانا هوش از سرتون میره. اما این ظاهر زیبا یک حقیقت تلخ در پشتش داره. بسیاری از شرکت های معدنی برای دست یافتن به مس، کوه ها را تخریب میکنن. اونها برای استخراج مواد معدنی،   از مواد شیمیایی استفاده میکنن که این کار آسیب بسیار جدی به محیط زیست مونتانا وارد میکنه. یا مورد دیگه قطع بی رویه درختان در مونتاناست که این کار هم باعث تغییرات آب و هوایی میشه. اما از نظر دولتمردان و مسئولین مونتانا، اِشتغال زایی مهمتر از پرداختن به محیط زیسته. نمونه این ضعف مدیریت را در میان اقوام مایا هم دیدیم. در اپیزود اول براتون گفتم که رهبران قوم مایا به جای اهمیت دادن به موضوعات اصلی، هزینه و انرژی را صرف کارهای دیگه ای کردن که همین کار باعث فروپاشی اونها شد.

مشکلی که در حال حاضر مارو تهدید میکنه، فقط مربوط به نسل آینده  یا فقط برای کشورهای دیگه نیست، خیلی از ماها سطحی از این اخبار رد میشیم. خشک شدن دریاچه ارومیه، تخریب محیط زیست مونتانا، یا افزایش جمعیت چین و تولید گازهای گلخانه‌ای.... ما تصور میکنیم کسانی هستن که باید مسئول این اتفاق ها باشن اما از این موضوع غافل هستیم که ما هم به عنوان یک فرد مسئول هستیم.

ممکنه بگید مگه سهم من توی آلودگی محیط زیست چقدره؟ تازه اگر من هم رعایت کنم، چه تضمینی وجود داره که بقیه رعایت کنن؟ با رعایت و مسئولیت پذیری من مگه قراره در محیط زیست ، معجزه بشه؟

خب! میدونید  به این پدیده چی میگن؟ بهش میگن تراژدی عوام یا تراژدی منافع مشترک!! تراژدی منافع مشترک به حالتی گفته میشه که افراد به یک سری منابعی دسترسی دارن که دسترسی بهش آزاده و مشترک هم هست  مثلا رودخانه ها، جنگل ها یا جو زمین. برای مثال به شما گفته میشه  برای کم شدن آلودگی هوا، بهتره روزانه به جای اتومبیل از وسایل نقلیه عمومی استفاده کنی.در تراژدی عام که بیشتر ما بهش دچار هستیم، ما به خودمون میگیم خب! من اگه امروز از اتومبلیم استفاده نکنم چه اتفاقی قراره بیفته؟ اینهمه آدم دارن از اتومبیل استفاده میکنن و اصلا براشون آلودگی هوا هم مهم نیست، چرا من مثل بقیه نباشم؟

اما مهمه عزیزان من! اگر با این نگاه بخوایم زندگی کنیم، علم، تکنولوژی و تمدنی که ازش حرف میزنیم هم نمیتونه به ماکمک کنه. بهتر شدن حال زمین به رفتار تک تک ما بستگی داره. اگر من به شخصه خودم را متعهد کنم ، این رفتار من مثل یک ویروس در بین تمام افراد دیگه سرایت میکنه. اگر بیش از اندازه گوشت مصرف نکنم، اگر زباله های بازیافتی را تفکیک کنم، اگر در هفته چند روز به جای اتومبیل از وسایل نقلیه عمومی استفاده کنم، اگر از وسایل برقی درست استفاده کنم و انرژی را مدیریت کنم.... بله! اگه هر کدوم از این کارهای ساده را انجام بدم و به این فکر نکنم که بقیه انجامش میدن یا نه، اونوقت میتونم سهمی در بهتر شدن زمین داشته باشم.

ما برای حل مشکلات جهانی، ابتدا باید به زندگی فردی خودمون برگردیم و اصلاحات را ازونجا شروع کنیم. فراموش نکنیم که هرکدوم از ما بابت رفتارها و کارهایی که انجام میدیم مسئول هستیم.

اگه این موضوع را به سطح اخلاقی ببریم و در حوزه روابط بررسی کنیم، متوجه میشیم که تغییر همیشه از خود ما شروع میشه و ما در همه شرایط باید کاری را انجام بدیم که درسته. تصور کنید یک فردی که آدم انسان دوستی هم بوده، عادت داشته به اطرافیانش کمک کنه، بعد یک مدت متوجه میشه که ادمهای دیگه مثل اون نیستن، مثلا به هم رحم نمیکن. این آدمِ انسان دوست ما، تصمیم میگیره دیگه به کسی کمک نکنه و اینطوری منزوی میشه. اون  با خودش میگه: وقتی همه دارن هرطور دلشون میخواد رفتار میکنن، من چرا آدمِ خوب داستان باشم؟ اما این طرز فکر درست نیست. کار خوب و درست را نه به خاطر پاداش، بلکه به خاطر اینکه درسته انجام بده، مهم نیست دیگران قوانین را زیر پا میگذارن، مهم نیست دیگران مثل یک انسان رفتار نمیکنن،  ما باید سهم خودمون را از انسانیت به درستی انجام بدیم حتی اگر ما تنها انسان روی کره زمین باشم که به قوانین متعهد هست. میگن: یک دست صدا نداره، اما به نظر من اگر هر کدوم از ما به تنهایی براساس انسانیتمون کار درست را انجام بدیم، انسانیت را از فروپاشی و سقوط نجات دادیم.

یک دست صدا داره!یک بار امتحانش کنید.

خب دوستان من امیدوارم که تحلیل این کتاب تونسته باشه در شرایط فعلی، کمک ناچیزی به خرد جمعی ما کرده باشه. فراموش نکنیم که سلاح ما آگاهی ماست.

ممنون که با من همراه بودید

برای خواندن همه پادکست های فروپاشی کلیک کنید.

برای خواندن همه پادکست های عدالت کلیک کنید.

همراهان عزیز Radiobina

انجمن بیا درد دل کن رادیو بینا همیشه و در هر شرایطی مشتاقانه منتظر دریافت سوالات شماست و کارشناسان رادیو بینا صبورانه پاسخگوی سؤالات شما خواهند بود.

لینک ورود به انجمن درد دل

psychology_.plus2@

psychology_.plus@

psychologyplusmagazine@

radiobina@

منتظر نظرات پرمهرتون هستیم.

یادآوری

هیچ کدام از محتواهای درج شده در رادیو بینا جنبه درمانی و تراپی نداشته و تنها تلنگری برای شماست که با واکاوي مشکلات خود، نسبت به درمان ریشه ای آن از یک مشاور و روان درمانگر کمک بگیرید.

 

📌به انجمن رادیو بینا سر زدی؟ 

وارد وبسایت که میشی پیام ثبت نام در انجمن برات میاد و میتونی بعد ثبت نام از بخش ویرایش مشخصات ، اسمت را مستعار انتخاب کنی، ایمیلی که باهاش وارد میشی برای کسی به نمایش درنمیاد و اطلاعاتت پیش ما محفوظه. 

✅ از این به بعد میتونی هر درد دلی که داری توی انجمن برامون بنویسی.  

آموزش ثبت نام در انجمن  

رادیو بینا در زیلینک

کانال تلگرام رادیوبینا

 ما در رادیو بینا مشکلات را تراپی نمیکنیم بلکه به شما سرنخ‌هایی برای ریشه یابی مشکلات‌تان خواهیم داد.

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند
امتیاز شما :
ElGrandeToto - 7elmet Ado 6(MP3_320K)