با من به سفر گناه بیا
فهرست مطالب
یکی از همراهان رادیو بینا سوالی درمورد احساس گناه، سوالی پرسیده بود؛ به این صورت که همسر وی به جای حس خوب، فقط احساس گناه و منت در زندگی ایجاد کرده و از همه مهم تر تمامی موفقیت های شخصی خودم را مدیون زندگی زناشویی با وی می داند.
یکی از روانشناسان معروف اصطلاحی با عنوان Guilt Trip یا سفر گناه را مطرح کرده است؛ سفر گناه تقریبا یکی از مواردی است که بیشتر در روابط زناشویی یا روابط والدین با فرزندان رواج دارد. این احساس گناه می تواند هم به صورت ناخواسته باشد و هم به صورت خواسته! این در صورتی است که ما نمی توانیم تفاوت میان هر یک را به خوبی متوجه بشیم.
بر اساس مستنداتی که وجود دارد، راهکار هایی برای مدیریت این حس وجود دارد و شما به راحتی می توانید موفق به شناسایی افرادی شوید که در شما این حس گناه را به صورت خواسته یا ناخواسته ایجاد می کنند.
در وحله اول این افراد خود را در ظاهر فردی ناراحت و به شدت عصبی نشان داده و اگر دلیل این ناراحتی را جویا شوید، آن را انکار کرده و همیشه کار هایی که در رابطه انجام داده اند را به صورت منت به طرف مقابل متذکر می شوند. رفتار این افراد همیشه شما را مدیون خود نگه می دارد.
البته که کمک این افراد باعث پیشرفت های بسیار در زندگی ما شده است؛ اما وقتی که به ما حس گناه رو منتقل کنند، دقیقا در چاله سفر گناه ما را گرفتار کرده اند.
فراموش نکنیم که این سفر گناه می تواند گوشزد بسیار خوبی در رابطه باشد و به شما کمک کند که بخشی که در رابطه آن را مشاهده نکردید را جبران نماید و باعث شود که آن قسمت فراموش شده روشن گردد.
در این موقع است که زمان آن فرا می رسد تا با دیدی باز و قلبی صاف با همسر یا پارتنر خود به صورت گفتگو محور خلوت کنید و از وی بخواهید تا واقعیت و مشکلی که دارد را با لحنی بهتر و موجه تر برای شما بازگو کند و تا هم شما از این احساس گناه خارج شوید و طرف مقابل خود را از این حالت نگرانی و اضطراب دور کنید.
اگر تجربه ای از این قبیل داشتید حتما برای ما زیر همین صفحه کامنت کنید و بهمون بگید که چطوری از این احساس گناه رهایی یافتید.
نظرات
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند