نحوه برخورد با دخالت خانواده همسر

نحوه برخورد با دخالت خانواده همسر

3841 نفر
Reading Time زمان مطالعه: 4 دقیقه
دسته بندی: روابط زناشویی

فهرست مطالب

شاید هیچ یک از ما نتوانیم خانواده همسر را از زندگی مشترک خود جدا کنیم. زمانی که ما یک فرد ازدواج میکنیم، در حقیقت با خانواده او نیز وصلت کرده ایم. بسیاری از زوجین از این موضوع گلایه دارند که چرا خانواده همسر آنها در زندگی مشترکشان دخالت میکند. دخالت خانواده همسر مساله ای رایج در زندگی زناشویی اکثر زوجین میباشد. چرا که مسائل زندگی مشترک ممکن است به پای خانواده های طرفین بکشد و معمولا دخالت خانواده ها مشکل را بغرنج تر میکند. این نکته را در نظر داشته باشید که قبل از اینکه شما وارد زندگی مشترک با همسرتان بشوید، خانواده او کسانی بودند که از قبل حضور داشتند و هنوز احساس مالکیت نسبت به فرزند خود دارند. پس باید این حق را به آنها بدهید که نگران زندگی مشترک فرزندشان باشند. اما راه حل چیست؟ چطور میتوانیم با دخالت خانواده همسر مواجه شویم؟ راهکار مقابله با دخالت خانواده همسر در زندگی مشترک چیست؟ آیا امکان پیشگیری از دخالت خانواده همسر وجود دارد؟ نشانه یک خانواده مداخله کننده چیست؟ اینها سوالاتی هستند که در این مقاله قصد داریم به آنها پاسخ دهیم. در ادامه مقاله با رادیو بینا همراه باشید.

نشانه خانواده مداخله گر

آنها کاری میکنند که شما احساس بدی نسبت به خود پیدا کنید

برخی اوقات امکان دارد که والدین همسر ما از ما خوششان نیاید. در این شرایط آنها ممکن است رفتار هایی خارج از عرف از خودشان نشان دهند و کاری کنند به عزت نفس شما لطمه وارد شود. این نوع والدین بسیار سمی هستند و شما تا جای ممکن باید فاصله خود را از آنها حفظ کنید. حتی ممکن است یک مکالمه ساده بین شما تبدیل به یک مشاجره سنگین شود.

در تصمیمات شما دخالت میکنند

خانواده ای که در همه مسائل دخالت میکند و سعی دارد که همه چیز را تحت کنترل خودش داشته باشد، باعث بروز مشکلات بسیاری خواهد شد. ممکن است رفتار آنها تا حدی پیشرفت کند که بخواهند در مورد خصوصی ترین مسائل بین شما و همسرتان نیز تصمیم گیری کنند. برای آنها مهم نیست که شما چقدر در مدیریت خانواده خود مسئولیت پذیر هستید، آنها فقط میخواهند راهی پیدا کنند که در مسائل شما دخالت کنند. در مقاله حل مشکل با خانواده همسر راهکار هایی برای این مهم پیشنهاد داده شده است.

سر زده وارد میشوند

والدینی که مداخله گر هستند، معمولا بدون قرار قبلی و سر زده وارد منزل شما میشوند. این رفتار بشدت دور از احترام است و نشان دهنده این است که والدین همسر شما دوست دارند کنترل و بازرسی شدیدی در زندگی شما داشته باشند. این رفتار ناشی از عدم احترام و زیر پا گذاشتن حد و مرزها و محدودیت های زندگی مشترک شما توسط آنها میباشد.

پشت سر شما حرف میزنند

زمانی که شما حضور ندارید، ممکن است پشت سر شما حرف بزنند یا در مورد شما شایعه پراکنی کنند. آنها امکان دارد نزد همسر شما، دوستان و سایر اقوام حرف های نامربوطی راجع به شما بزنند و تلاش میکنند که چهره شما را نزد همسرتان خراب کنند. ممکن است مظلوم نمایی کنند و به دروغ به شما بگویند که همسر شما نسبت به آنها بی توجهی کرده است.

شما را سرخورده میکنند

در بدترین حالت ممکن است خانواده همسر به شما بگوید که ای کاش تو آنجا نبودی یا برای شام خانوادگی یا تفریح آخر هفته شما را دعوت نکنند. آنها همه تلاش خود را میکنند تا شما را نادیده بگیرند و به عزت نفس شما لطمه میزنند. آنها طوری رفتار میکنند که انگار شما حضور ندارید و اگر در مورد این مساله با آنها صحبت کنید، بشدت پرخاشگر میشوند. البته در مقاله برخورد با زخم زبون مادر شوهر و خواهر شوهر راهکار های خوبی را برای شما آماده کرده ایم.

همسر شما را بر علیه شما میکنند

آنها نقاط ضعف شما را برجسته میکنند و نقاط قوت شما را کم رنگ نشان میدهند. اگر خطایی از شما سر بزند سعی میکنند تا آن را بزرگتر از آنچه که هست نشان دهند و همسر شما را به خاطر داشتن چنین شوهری سرزنش میکنند. به مرور زمان این مساله باعث میشود که همسر شما اعتماد خودش را به شما از دست بدهد و با شما به مشکل بر بخورد.

با دخالت خانواده همسر چه کنیم؟

حد و مرزهای خود را مشخص کنید

یکی از راهکارهای مقابله با دخالت خانواده همسر در زندگی مشترک این است که مواضع خود را برای خانواده همسر خود مشخص کنید. نسبت به حد و مرزها و خطوط قرمز خود شفافیت داشته باشید و در مورد آن با خانواده همسر خود صحبت کنید. اینکار تا حد بسیاری از دخالت خانواده همسر جلوگیری میکند.

اولویت های خود را مشخص کنید

به خودتان یادآور شوید که اولویت شما در همه شرایط، تعهدی است که به همسر و خانواده او داده اید. یادتان باشد که نسبت به قولی که به همسر خود برای ادامه زندگی داده اید وفادار باشید. اینکار باعث میشود زمانی که با دخالت خانواده همسر در زندگی مشترک مواجه شدید، صبر و تحمل بیشتری داشته باشید.

از حمایت همسر خود بهره مند شوید

یک راهکار جلوگیری از دخالت خانواده همسر این است که زمانی که با والدین خانواده همسر خود با مشکل مواجه شدید، از همسر خود بخواهید که از شما حمایت کند. اینکار را نشانه ضعف ندانید؛ زیرا این وظیفه همسر شماست که به اولویت زندگی مشترکتان که خودتان هستید، اهمیت قائل شود. سعی کنید زمانی که همسر شما با والدین شما با مشکل مواجه شد، از او حمایت کنید.

مشکلات زناشویی را با کمک یکدیگر حل کنید

راهکار جلوگیری از دخالت خانواده همسر این است که اگر با چالشی مواجه شدید، سعی کنید که خانواده خود را درگیر مسائل زناشویی نکنید. اگر شما بتوانید در حل مسائل زندگی مشترک مستقل برخورد کنید، تا حد زیادی توانستید از دخالت خانواده همسر خود پیشگیری کنید.

با والدین همسر خود مستقیما صحبت کنید

برای جلوگیری از دخالت خانواده همسر میتوانید مستقیما با آنها صحبت کنید. به آنها بگویید که چقدر دوستشان دارید و برای نگرانی آنها اهمیت قائل هستید. اما آنها را متوجه این نکته کنید که قرار نیست آنها در مورد زندگی مشترک شما تصمیم گیری کنند. در مورد این موضوع قاطع باشید و تعارف را کنار بگذارید. هرچند بهتر است که سیاست های برخورد با شوهر را به خوبی بلد باشید.

مسئولیت انتخاب های خود را بر عهده بگیرید

اگر انتخاب یا تصمیم فردی شما باعث بروز مشکلی خاص شده است، سعی کنید نسبت به آن مسئولیت پذیر باشید و همه چیز را به گردن والدین همسر خود نیاندازید. اگر والدین همسر شما حساس هستند، تلاش کنید در انجام مسئولیت های فردی دقت بیشتری به خرج دهید و تا جای ممکن نزد والدین همسرتان جانب احتیاط را رعایت کنید. پیشنهاد می شود که مقاله نشانه های وابستگی همسر به خانواده را به خوبی مطالعه بفرمایید.

آیا امکان پیشگیری از دخالت خانواده همسر وجود دارد؟

یکی از راه های پیشگیری از دخالت خانواده همسر این است که در مورد احساسی که نسبت به والدین همسرتان دارید، با او صحبت کنید. همسر شما نقش پر رنگی را در بهبود کیفیت ارتباط شما با والدین خودش را دارد و اگر متوجه نگرانی شما نسبت به این رابطه شود، تمام تلاش خود را برای بهبود شرایط بوجود آمده خواهد کرد. در مرحله بعد سعی کنید که زندگی مشترک خودتان را تا جای ممکن از خانواده همسرتان فاصله دهید. در بسیاری از اوقات شاهد این هستیم که زوج هایی که هر دوی آنها شاغل هستند، از کمک والدین خود یا همسرشان برای نگه داری از بچه ها بهره میگیرند. اینکار به خودی خود موجب بروز گله و شکایت والدین همسر شما نسبت به وضعیت نگه داری فرزندان و مدیریت منزل خواهد شد. تا جای ممکن سعی کنید خانواده همسر خود را درگیر مسئولیت زندگی خود نکنید. برای نگه داری فرزندان زمانی که در منزل نیستید، میتوانید از مهد کودک یا پرستار استفاده کنید.

با دخالت خانواده همسر در مسائل مالی چه کنیم؟

 مسائل مالی و مشکلات اقتصادی به تنهایی تنش و استرس بسیاری را به زوجین تحمیل میکند. اما این مساله زمانی بغرنج میشود که پای خانواده ها نیز به مسائل باز میشود. عمده مشکلات اقتصادی معمولا از آنجایی نشات میگیرد که معمولا سرپرست خانواده توانایی اداره خانواده را با درآمد فعلی خود ندارد. این موضوع باعث بروز چندین مساله میشود. اول اینکه امکان دارد همسر خانواده برای تامین مخارج زندگی مشغول به کار شود که همین موضوع باعث اعتراض والدین او خواهد شد. زیرا معمولا هیچ پدر و مادری نمیتواند تحمل کند که دختر او به خاطر مشکلات اقتصادی مجبور به کار شود. مساله دیگری که پیش میآید این است که امکان دارد مرد خانواده از والدین خود یا همسرش مبلغی پول قرض کند و نتواند آن را برگرداند. این مساله نیز باعث میشود که اعتماد به نفس سرپرست خانواده زیر سوال برود و اعتماد والدین همسر را نسبت به او از بین برود. در مقاله سیاست های زنانه در برخورد با خانواده شوهر توضیحات کاملی در این باب داده ایم. برای جلوگیری از این موضوع در وهله اول به هیچ عنوان از منابع مالی خود نزد والدین خودتان صحبت نکنید. در مورد درآمد و میزان اقساط خود حرفی نزنید. مسئولیت هزینه های منزل را خودتان به عهده بگیرید و تا جایی که امکان دارد از والدین پول قرض نکنید. برنامه ریزی مالی صحیح داشته باشید و همیشه مبلغی را برای شرایط اضطراری پس انداز کنید.

طلاق بدلیل دخالت خانواده شوهر

طلاق بدلیل دخالت خانواده شوهر

دخالت خانواده همسر یا شوهر هر کدام به خودی خود مسائل زناشویی را حاد تر میکند. اگر بگوییم که بروز طلاق بدلیل دخالت خانواده شوهر یا همسر اتفاق میافتد، بیراه نگفته ایم. بسیاری از زوجینی که درگیر مساله طلاق و جدایی میشوند، خانواده هایی بسیار مداخله گر داشته اند. در بسیاری مواقع امکان دارد طرفین یک رابطه تمایل داشته باشند به زندگی مشترک خود ادامه بدهند، اما بدلیل خصومت های پیش آمده بین والدین آنها زندگیشان به جدایی ختم شده است. بسیاری از والدین به خاطر خود رای بودن و غروری که دارند ممکن است زندگی را به کام فرزندان خود تلخ کنند. هر خانواده ای این حق را دارد که پس از ازدواج پیگیر زندگی مشترک فرزند خود باشد و از دور آنها را حمایت کند. اما این وظیفه هیچ پدر و مادری نیست که در زندگی زناشویی فرزند خود سرک بکشد و بخواهد کنترل اوضاع را در دست بگیرد. متاسفانه والدین مداخله گر، فرزندانی غیر مستقل و ضعیف تربیت میکنند که صلاحیت تشکیل یک زندگی مستقل را ندارند. لذا قبل از اینکه با فردی ازدواج کنید، پیشینه خانوادگی او را به خوبی بررسی کنید. آیا خانواده فرد به استقلال فرزند خود اهمیت میدهد؟ تا چه حدی خانواده همسر یا شوهر شما با استقلال فردی معتقد هستند؟ یادتان باشد طلاق بدلیل دخالت خانواده شوهر یا همسر موردی هست که بارها اتفاق افتاده است. در مورد این موضوع بیشتر دقت کنید.

سوالات متداول

  • دخالت های والدین باعث بروز چه مسائلی میشود؟

عزت نفس سرپرست خانواده را از بین میبرد و اعتماد بین زوجین را کاهش میدهد. ممکن است مسائل را حاد تر از آن چیزی که هست نشان بدهد و در تصمیم گیری نهایی طرفین مشکل ایجاد میکند.

  • والدین مداخله گر چه خصوصیاتی دارند؟

آنها کاری میکنند که شما نسبت به خودتان احساس بدی پیدا کنید. سر زده وارد منزل شما میشوند و در تصمیم گیری های شخصی شما دخالت میکنند. پشت سر شما حرف میزنند و باعث بروز درگیری میان شما و همسرتان میشوند.

  • چگونه میتوان با دخالت های والدین مقابله کرد؟

در وهله اول سعی کنید حد و مرزهای خودتان را برای والدین همسر یا شوهرتان مشخص کنید. در مورد این موضوع با آنها حرف بزنید و سعی کنید مشکلات و زندگی زناشویی را به کمک شریک زندگیتان حل کنید.

سخن پایانی

دخالت کردن در زندگی مشترک توسط والدین چیزی نیست که مربوط به عصر حاضر باشد. از دیر باز بسیاری از خانواده ها به فرزندان خود اجازه نمیدانند که بعد از ازدواج از آنها دور شوند و در منزل پدری خود زندگی را شروع میکردند. به خصوص در جامعه سنتی ما دخالت والدین در زندگی مشترک همچنان تاثیرات منفی بسیاری را در زندگی زوجین به جا میگذارد. شاید والدین بیشتر نگران این هستند که مبادا فرزند آنها نتواند از پس چالش های بوجود آمده بر بیاید و آسیب بیشتری ببیند. اما این نکته را باید در نظر بگیریم که زمانی میتوانیم به فرزندانمان استقلال را آموزش دهیم که بتوانیم آنها را رها کنیم تا خودشان پرواز کردن را بیاموزند. مطمئنا کنترل کردن فرزندان تا پایان عمر امکان پذیر نیست و دخالت های والدین ممکن است اوضاع را وخیم تر کند. به جای مداخله کردن، حامی فرزندان خود باشیم و هدایت کردن را جایگزین مداخله کنیم. به نظر شما دوستان عزیز، چگونه میتوانیم با دخالت های والدین در زندگی مواجه شویم؟ ما را با نظرات خود همراه سازید.

ترجمه و گرد آوری:

رادیوبینا

منبع:

myfitbrain

medium

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند
امتیاز شما :

مقالات دیگر

آخرین مطالب

معنی خواب هایی که میبینیم چیه؟
معنی خواب هایی که میبینیم چیه؟
اختلافاتی که با گذر زمان هم حل نمیشن
اختلافاتی که با گذر زمان هم حل نمیشن
شش دلیل رایج تصمیمات اشتباه در زندگی
شش دلیل رایج تصمیمات اشتباه در زندگی
پنج روشی که مردم ما را کنترل میکنند!!
پنج روشی که مردم ما را کنترل میکنند!!
آیا میتونیم فرد خودشیفته را تغییر دهیم؟
آیا میتونیم فرد خودشیفته را تغییر دهیم؟
ElGrandeToto - 7elmet Ado 6(MP3_320K)