طلاق در دوران بارداری

طلاق در دوران بارداری

798 نفر
Reading Time زمان مطالعه: 3 دقیقه
دسته بندی: روابط زناشویی

فهرست مطالب

متاسفانه برخی از اوقات طلاق و بارداری، همزمان اتفاق میافتد و فشار مضاعفی را بر زن وارد مینماید. مادران آینده ای که احساس میکنند از سمت همسر خود رانده شده اند و دیگر کسی به سرنوشت فرزندشان اهمیتی نمیدهد. بارداری نیز مانند سایر اتفاقات مهم دیگر زندگی، فشار بسیار زیادی را بر یک رابطه وارد میکند و حتی قوی ترین روابط را نیز ممکن است تحت تاثیر خود قرار دهد. در کشور ما مساله طلاق، به خودی خود چالش های بسیاری را برای زوجین ایجاد میکند و طلاق در دوران بارداری نیز مسائل تازه ای را با خود به همراه خواهد داشت. زیرا بعد از تولد فرزند، باید تکلیف حضانت و سایر مسائل حقوقی او مشخص شود که این موضوع نیز پروسه قانونی طولانی را در پیش خواهد داشت. ما در این مقاله قصد داریم در مورد مسائل حقوقی و جنبه های فردی طلاق در دوران بارداری مطالبی را خدمت شما دوستان عزیز ارائه کنیم. در ادامه با رادیوبینا همراه باشید.

از نظر حقوقی برای طلاق در دوران بارداری چه قوانینی مقرر شده است؟

طبق قوانین جمهوری اسلامی ایران، در هنگام بارداری زوجه، میتوان از سه طریق طلاق گرفت:

  • طلاق توافقی
  • طلاق خلع و مبارات
  • طلاق به استناد عسر و حرج

طلاق توافقی

این نوع از طلاق به عنوان راحت ترین شیوه طلاق در دوران بارداری محسوب میشود. چرا که با رضایت زوجین در کمترین زمان ممکن اتفاق میافتد. در طلاق توافقی، همه چیز به توافق بین زوجین بستگی دارد. نحوه حضانت فرزندان، نحوه نگه داری، مخارج و هزینه ها نیز همگی به توافق مابین آنها بستگی دارد و پس از انجام این کار، درخواست خودشان را به دادگاه اعلام میکنند. یکی از مدارکی که برای ثبت طلاق باید به سر دفتر تحویل داد، گواهی عدم بارداری زوجه میباشد. لذا طبق ماده 31 قانون حمایت از خانواده، باردار بودن زن باید مشخص شود. زیرا مواردی همچون نفقه و نحوه نگه داری فرزند در شرایط بارداری متفاوت است.

طلاق خلع و مبارات

خلع در زبان عربی، به معمای بخشیدن است. این نوع از طلاق مانند طلاق توافقی میباشد، با این تفاوت که زوجه برای گرفتن رضایت طلاق از مرد، مبلغی را به او پرداخت میکند. به عبارت دیگر زن برای پایان دادن به زندگی مشترک خود و گرفتن طلاق از شوهر، تمام یا بخشی از مهریه خود یا مال دیگری را به مرد خود بذل میکند یا میبخشد. بهتر است بدانید که این نوع طلاق از نوع طلاق بائن است. در این نوع طلاق، مرد تا زمانی که زن مبلغ داده شده را از او طلب نکند، میتواند دوباره با شریک قبلی خود زندگی کند.

طلاق به استناد عسر و حرج

عسر و حرج یکی از قواعد فقهی است که به معنای در سختی قرار گرفتن میباشد. طبق ماده 1130 قانون مدنی، اگر ادامه زندگی برای زوجه با مشقت و سختی فراوان باشد و تحمل آن برای زن امکان پذیر نباشد، زن میتواند درخواست طلاق کند. رویه دادگاه نیز برای این نوع از طلاق به این صورت است که تمامی شروط دوازدهگانه ضمن عقد را بررسی میکنند. علاوه بر این دادگاه حق خواهد داشت هر کاری که انجام دادن آن برای زوجه امکان پذیر نباشد را از مصادیق عسر و حرج دانسته و رای طلاق را به نفع او صادر کند. در مقاله اجبار به طلاق کامل تر در مورد این موضوع صحبت کرده ایم.

عده طلاق در دوران بارداری
عده طلاق در دوران بارداری

عده طلاق در دوران بارداری

عده یکی از اصطلاحات فقهی و به معنای مدت زمانی است که زن بعد از جدایی همسرش نباید ازدواج کند. بر اساس قانون مدنی، مدت زمان عده 3 ماه و 10 روز است. در طلاق هنگام بارداری، عده طلاق تا زمان وضع حمل است و فرقی ندارد که چند ماه باقی مانده باشد. این یعنی زن در دوران بارداری میتواند طلاق بگیرد ولی برای ازدواج مجدد، باید تا پایان وضع حمل صبر کند. زن در حین عده و زمان بارداری در هیچ صورتی نمیتواند ازدواج کند و در صورت سقط شدن بچه قبل از زایمان، عده در هنگام مرگ فرزند به پایان میرسد. شاید برای شما هم سوال باشد که اگر مرد طلاق ندهد چه باید کرد؟!

نفقه زن در هنگام طلاق در دوران بارداری

ماده 1107 قانون مدنی در مورد نفقه میگوید: نفقه عبارت است از همه نیازهای متعارف و متناسب با وضعیت زن. مانند مسکن، البسه، غذا، اساس منزل، هزینه های درمانی، بهداشتی و خادم در صورت عادت یا احتیاج، به علت نقصان یا بیماری. نفقه تمام احتیاجات زن با توجه به وضع زندگی و شان اجتماعی او را شامل میشود. در وضعیت طلاق در دوران بارداری، نفقه زن حتی بعد از طلاق نیز باید پرداخت شود. یعنی اینکه کلیه هزینه های زندگی متعارف زن و همچنین هزینه های درمان و معاینات پزشکی او در حد متعارف و با توجه به نیاز های زن، حداقل تا پایان دوران بارداری و تا زمان وضع حمل باید پرداخت شود.

حضانت فرزندان بعد از طلاق در دوران بارداری

بعد از زایمان برای تعیین حضانت فرزند، در درجه اول به واسطه توافق والدین مشخص میشود. اگر توافقی در بین نباشد، حضانت فرزندان چه دختر باشند چه پسر، تا 7 سالگی با مادر و بعد از آن با پدر است. اگر مادر خواهان نگه داری از فرزند خود باشد، حداکثر تا 7 سالگی میتواند از بچه نه داری نماید، اما تامین هزینه های کودک در این مدت با پدر است. در صورت نبود پدر، یعنی اگر مفقود گشته یا در قید حیات نباشد، با جد پدری است. البته دادگاه خود نیز میتواند بر اساس صلاح کودک و به تشخیص خود، توافق یا حتی مقرره قانونی بین والدین را در نظر نگیرد و رای خود را صادر کند. مقاله بعد از طلاق را حتما مطالعه بفرمایید.

سوالات متداول

  • جدایی در حاملگی باعث بروز چه مسائلی میشود؟

پروسه طلاق و جدایی قانونی در این شرایط، چالش های حقوقی بیشتری را برای زن به وجود خواهد آورد. زیرا هزینه های پزشکی و نفقه زن در دوران بارداری مطرح میشود.

  • آیا طلاق در دوران بارداری امکان پذیر است؟

بله، شما میتوانید به صورت توافقی یا از طریق اثبات عسر و حرج حتی در دوران بارداری از شوهر خود جدا شوید. البته میتوانید از طریق طلاق خلع و مبارات زودتر به هدف خودتان برسید.

  • آیا پس از طلاق در دوران بارداری، میتوان ازدواج کرد؟

شما بلافاصله بعد از جدایی در هنگام بارداری نمیتوانید ازدواج کنید، مگر عده وضع حمل یا زایمان را پشت سر بگذارید.

گردآوری شده در رادیوبینا

منبع:

Farhangetafahom

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند
امتیاز شما :

مقالات دیگر

آخرین مطالب

معنی خواب هایی که میبینیم چیه؟
معنی خواب هایی که میبینیم چیه؟
اختلافاتی که با گذر زمان هم حل نمیشن
اختلافاتی که با گذر زمان هم حل نمیشن
شش دلیل رایج تصمیمات اشتباه در زندگی
شش دلیل رایج تصمیمات اشتباه در زندگی
پنج روشی که مردم ما را کنترل میکنند!!
پنج روشی که مردم ما را کنترل میکنند!!
آیا میتونیم فرد خودشیفته را تغییر دهیم؟
آیا میتونیم فرد خودشیفته را تغییر دهیم؟
ElGrandeToto - 7elmet Ado 6(MP3_320K)