چگونه با شک در رابطه مواجه شویم؟

چگونه با شک در رابطه مواجه شویم؟

2392 نفر
Reading Time زمان مطالعه: 3 دقیقه
دسته بندی: روابط زناشویی

فهرست مطالب

شاید برای شما هم پیش آمده باشد که به خاطر موضوعی، احساس شک و تردید نسبت به وفاداری طرف مقابلتان پیدا کنید. شکاک بودن در روانشناسی یکی از مواردی است که سلامت روان را به مخاطره میاندازد و میتواند احساس ناتوانی در فرد ایجاد کند. شک در زندگی مشترک و برطرف کردن آن برای دوام رابطه ضروری میباشد و هیچوقت سعی نداشته باشید که با شک زندگی کنید. برای از بین بردن شک در رابطه نیز داریم که در ابتدا ریشه شک به همسر را شناسایی کنیم. مواردی بسیاری میتواند باعث بروز شک در رابطه شود. ما در این مقاله قصد داریم به بررسی ریشه شک به همسر و راه های درمان شک و بدبینی بپردازیم. در ادامه با ما همراه باشید.

ریشه شک به همسر

ترس

ترس موجب میشود که نتوانیم رضایت کافی از زندگی خود داشته باشیم. ترس از بیش از حد صمیمی شدن، ترس از طرد شدن، ترس از جدایی و ترس از دست دادن خود باعث بروز چالش های بسیاری در روابط زناشویی میشود.

تجربه تروما از روابط قبلی

احساس عدم امنیت و زخم هایی کهنه ای که از روابط قبلی داریم، ممکن است بر روی روابط فعلی ما تاثیر منفی بگذارد. شک در رابطه ماشه ترس را فعال میکند و واکنش دفاعی ما در مواقعی است که به کسی در حال نزدیک شدن هستیم.

عدم اطمینان از طرف مقابل

زمانی که افراد بر روی پیدا کردن نیمه گم شده خودشان متمرکز هستند، به خاطر داشتن چنین تمایلی اغلب اوقات به شک در رابطه ختم میشود. در این وضعیت فرد درک درستی از آنچه که یک رابطه بلند مدت به آن نیاز داشته را ندارد. اگر بتوانیم اولویت های خود را بدرستی تشخیص دهیم و انتظارات معقول از طرف مقابل داشته باشیم، کمتر در معرض شک در رابطه قرار خواهیم گرفت.

عدم آگاهی از داشتن اهداف مشترک

ممکن است بعد از مدتی در یک رابطه، مرد از زن تقاضای بچه کند، اما زن تمایلی به انجام اینکار نداشته باشد. این مشکلات زمانی بروز پیدا میکند که زوجین در روابط زناشویی اهداف مشترکی با یکدیگر نداشته و آنچه که به طور مشترک باید به سمت آن حرکت کنند را با یکدیگر، به اشتراک نمیگذارند. معمولا زوج هایی که برنامه های مشترکی با یکدیگر ندارند، نمیتوانند رابطه خود را به سمت درستی هدایت کنند.

نحوه مواجه شدن با شک در رابطه
نحوه مواجه شدن با شک در رابطه

نحوه مواجه شدن با شک در رابطه

چیزی که واقعا میخواهید را برای خودتان مشخص کنید

بیشترین تاثیر منفی شک و بدبینی بر روی خود فرد شکاک است و او را با این احساس مواجه میکند که نمیداند واقعا چه میخواهد. زمانی را به خودتان اختصاص دهید و چیزی که از زندگی مشترک میخواهید را برای خودتان روشن کنید. افکار خود را بروی کاغذ بیاورید، مدیتیشن کنید، از تراپی یا زوج درمانی استفاده کنید و سعی کنید هر کاری انجام دهید تا به خواسته واقعی خودتان پی ببرید.

بدانید که شک کردن یک الگو است

آیا شما با هر کسی که وارد رابطه میشوید، نسبت به او احساس شک و بدبینی دارید؟ اگر پاسخ شما مثبت است، بهتر است که اولویت شما پیدا کردن ریشه بروز این الگو فکری باشد. اگر شک کردن برای شما به صورت یک الگو در آمده است، بهتر است که دست به کار شده و با ریشه ترس های خودتان مواجه شوید.

در مورد این موضوع با شریک زندگی خود صحبت کنید

اگر شک در رابطه شما تبدیل به یک الگو شده است، وقت آن رسیده که نسبت به بروز این احساس با شریک زندگی خود رو راست باشید. با صداقت و رویی باز با همسر خود نسبت به این موضوع صحبت کنید. امکان دارد که ترس شما ریشه در عدم امنیت داشته باشد و شما نیاز به بازبینی مجدد نسبت آن دارید. حتی امکان دارد که همسر شما نیز شک و تردیدی مشابه شما داشته باشد. صحبت کردن در مورد شک و بدبینی میتواند تصویر واضحی از وضعیت رابطه را به هر دو طرف بدهد.

بر روی آینده ای که در پیش دارید متمرکز شوید

یادتان باشد، بروز شک در رابطه به این معنا نیست که رابطه شما به اتمام رسیده است. شاید یک پیغام ناشناس در گوشی همسر ما آنقدر مساله مهمی نباشد که شما بخواهید آینده خود و فرزندانتان را به خاطر آن از بین ببرید. بر روی ارزش ها و اهداف مشترکی که دارید تمرکز کنید و سعی کنید به دنبال راه حل برای عبور از این وضعیت باشید.

از توصیه مشاورین خانواده بهره بگیرید

بهترین و موثرترین شیوه مواجه با شک در رابطه، استفاده از توصیه و پیشنهادات مشاورین خانواده است. متخصصین سلامت روان به دلیل تجربه بالایی که در این زمینه دارند، در شناسایی ریشه و علت بروز شک در زندگی مشترک تشخیص بهتری خواهند داشت و در نتیجه، راهکار مناسب تری را به شما پیشنهاد خواهند کرد. اگر نمیدانید که چگونه باید با شرایط پیش آمده مواجه شوید، گزینه زوج درمانی را حتما در نظر داشته باشید.

سوالات متداول

  • علل بروز شک در رابطه چیست؟
احساس ترس و عدم امنیت، نداشتن اطمینان به طرف مقابل، عدم مشارکت در زندگی مشترک، نداشتن اهداف و ارزش های مشترک و تجربیات تلخ در روابط قبلی میتواند عامل بروز آن باشد.
  • نحوه مواجه با شک در رابطه چگونه است؟
چیزی که واقعا میخواهید را برای خودتان مشخص کنید. در مورد این موضع با شریک زندگی خود صحبت کنید. نسبت به آینده متمرکز باشید و حتما از توصیه مشاورین خانواده بهره بگیرید.
  • آیا شکاک بودن در روانشناسی بیماری است؟
 در موارد حاد شکاک بودن و احساس بد بینی بیش از حد به دیگران، میتواند جزو اختلالات سلامت روان به شمار برود.

سخن پایانی

در خصوص راه های درمان شک و بدبینی موارد دیگری را نیز میتوان در نظر گرفت. شکاک بودن در روانشناسی در موارد حاد میتواند جزو اختلالات سلامت روان به شمار برود. برای از بین بردن شک در زندگی مشترک و برطرف کردن بدبینی، فقط کافی است که تصمیم داشته باشید که با شک زندگی نکنید. زیرا هیچ انسانی نمیخواهد که مسائل برایش در پرده ابهام باقی بماند و از حقیقت بی خبر باشد. به نظر شما دوستان گرامی، از چه راه دیگری میتوانیم با شک در زندگی مشترک مواجه شویم؟ با نظرات خود ما را همراه سازید.
ترجمه و گردآورنده رادیوبینا

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند
امتیاز شما :

مقالات دیگر

آخرین مطالب

هشت راز برای مکالمه سازنده و صمیمانه با دیگران
هشت راز برای مکالمه سازنده و صمیمانه با دیگران
تکنیک برای اینکه از ۹۰ درصد مردم جلوتر باشی
تکنیک برای اینکه از ۹۰ درصد مردم جلوتر باشی
اگه حرف دلت رو نزنی مغزت کوچیک میشه
اگه حرف دلت رو نزنی مغزت کوچیک میشه
نشانه های دقیق ADHD
نشانه های دقیق ADHD
دلایل گرایش به مصرف ماریجوانا
دلایل گرایش به مصرف ماریجوانا
ElGrandeToto - 7elmet Ado 6(MP3_320K)