چگونه روابط اجتماعی ضعیف را بهبود بخشیم؟
فهرست مطالب
روابط اجتماعی قوی یکی از ویژگی های اساسی برای ایجاد روابط موثر بین افراد محیط پیرامون ما میباشد. افراد جامعه باید از روحیه بالایی برخوردار بوده و بر روی اهداف خود متمرکز باشند. متاسفانه افرادی که ضعف در برقرار کردن روابط اجتماعی دارند، در برخورد با سایرین نمیتوانند موثر عمل کرده و همیشه برای ارتقای کیفیت زندگی خود با مشکل مواجه هستند. بهبود روابط اجتماعی کلید حل این مساله میباشد و تاثیر بسزایی را بر اطرافیان ما خواهد داشت. روابط اجتماعی ضعیف بر جنبه های مختلفی از زندگی شما تاثیر میگذارد، لذا این سوال مطرح میشود که چگونه روابط و اجتماعی بهتری داشته باشیم؟ ما در این مقاله قصد داریم نکاتی را در رابطه با بهبود روابط اجتماعی ضعیف، خدمت شما عزیزان ارائه دهیم. اگر برای شما نیز این سوال مطرح است که چرا نمیتوانم با دیگران ارتباط برقرار کنم، این مقاله را از دست ندهید.
مزایای روابط اجتماعی قوی
کسانی که روابط اجتماعی قدرتمندی دارند، از سلامت روانی بالاتری برخوردارند. آنها مهارت های اجتماعی نزدیک تر و صمیمی تری با افراد خانواده، دوستان و همکاران خود دارند و بسیار مسئولیت پذیر هستند. زمانی که دیگران با این افراد ارتباط برقرار میکنند، امنیت و حمایت بیشتری را احساس میکنند. این افراد احساس عمیقی نسبت به داشتن هدف و انجام وظیفه دارند و سبک زندگی سالم تری را انتخاب میکنند. در لحظات سخت، پشتیبان نزدیکان خود هستند و دیگران در کنار آنها احساس تنهایی نمیکنند. در مجموع این دسته از افراد تنش و اضطراب کمتری را به اطرافیان خود وارد مینمایند.
نکات مربوط به بهبود روابط اجتماعی ضعیف
در دسترس باشید
یکی از راه های بهبود روابط اجتماعی ضعیف این است که همیشه در دسترس باشید. افرادی که از روابط اجتماعی بالایی برخودار هستند، همیشه در لحظات سخت خودشان را نشان میدهند و در دسترس سایرین قرار دارند. برای ساختن روابط قدرتمند با دیگران زمان بگذارید. حتی اگر برنامه کاری شما بسیار فشرده باشد و تحت استرس زیادی داشته باشید، باز هم زمانی را برای ساختن روابط و ارتباط با دیگر در نظر بگیرید.
با نزدیکان خود در ارتباط باشید
اگر برای شما مقدور است، حداقل روزی یک بار از وضعیت روحی اعضای خانواده خود با خبر شوید. مخصوصا آنهایی که از شما بسیار دور هستند و کمتر آنها را ملاقات میکنید. برای تقویت روابط اجتماعی ضعیف، از نزدیکان خودتان شروع کنید و به تدریج دامنه روابط خودتان را گسترش دهید. این روزها به لطف اینترنت و فضای مجازی، افراد دسترسی بیشتری به یکدیگر دارند. شاید این ارتباط جای حضوری فیزیکی را نگیرد، اما در جایگاه خود ارزشمند است.
در فعالیت های اجتماعی شرکت کنید
برای بهبود روابط اجتماعی ضعیف، هیچ چیز بهتر از شرکت کردن در برنامه های داوطلبانه و خیرخواهانه به شما کمک نمیکند. سعی کنید چنین برنامه هایی را در لیست هفتگی خودتان قرار بدهید، زیرا این برنامه ها معمولا سرگرمی زیادی را برای شما به همراه خواهد داشت. همچنین فرصت مناسبی برای این است که با افراد جدید آشنا بشوید. زمانی که در این فعالیت ها شرکت میکنید، تلاش کنید که زمان بیشتری را با سایرین بگذرانید. نوشیدن یک چای در کنار دیگران و شرکت در بازی های گروهی، میتواند این فرصت را در اختیار شما قرار بدهد.
مهارت های ارتباطی خود را تقویت کنید
یکی از روش هایی موثر در بهبود روابط اجتماعی ضعیف، این است که نحوه ارتباط خود با دیگران را تغییر دهید. سعی کنید منظور صحبت های خودتان را شفاف و کاملا مستقیم بیان کنید. اعتماد به نفس خود را در حین ارتباط با دیگران حفظ کنید، احترام طرف مقابل را حفظ کرده و احساسات خودتان را کنترل کنید. مهارت های ارتباط موثر مثل سوال پرسیدن از طرف مقابل، ابراز همدردی و گوش کردن فعال را به کار بگیرید و در حین مکالمات خود آن را تمرین کنید.
اعتماد سازی کنید
در ارتباط خود با دیگران سعی کنید که صداقت داشته و با طرف مقابل خود رو راست باشید. برای اینکه بتوانید در بهبود روابط اجتماعی ضعیف گامی موثر بردارید، نیاز دارید که اعتماد را در گروهی که در آن هستید ایجاد کنید. برای اینکار به دنبال چیزهایی باشید که همه افراد از انجام آن لذت میبرند، نسبت به احساسات دیگران اهمیت قائل شوید و سعی کنید برای گروه یک هویت بسازید.
از دیگران حمایت کنید
سعی کنید نقش یک فرد حمایت گر را برای دیگران داشته باشید. از دوستان خود محافظت کنید و حواستان را بر روی آنها متمرکز کنید. اگر متوجه شدید که فردی منزوی شده و از دیگران فاصله گرفته است، به سراغ آنها بروید. پای صحبت ها و درد دل آنها بنشینید و آنها را دوباره به جمع برگردانید.
سوالات متداول
- برای بهبود روابط اجتماعی ضعیف چه باید کرد؟
مهارت های ارتباطی خود را تقویت کنید. در فعالیت های گروهی شرکت کنید. در گروهی که هستید، اعتماد سازی کنید. در شرایط سخت در دسترس باشید و از سایرین حمایت کنید.
- روابط اجتماعی ضعیف باعث چه مسائلی میشود؟
افرادی که از روابط اجتماعی خوبی برخوردار نیستند، همواره در ایجاد ارتباط موثر با دیگران و استفاده از حمایت سایرین با مشکل مواجه هستند. اغلب اوقات این افراد نمیتوانند در مسیر اهداف یک گروه باقی بمانند.
- افراد دارای روابط اجتماعی قوی چه خصوصیاتی دارند؟
آنها از حس وظیفه شناسی و مسئولیت پذیری بالایی برخوردار هستند. در دیگران شور و انگیزه ایجاد میکنند و میتوانند گروه را به مقصد برسانند.
سخن پایانی
افراد با روابط اجتماعی قوی، رهبران و مدیران بسیار کارآمدی برای سازمان خودشان هستند و همیشه سعی در خدمت رسانی به سایرین را دارند. آنها معمولا منافع جمعی را در نظر میگیرند و از تک روی خودداری میکنند. داشتن روابط اجتماعی میتواند به ما در ایجاد احساس مسئولیت و هدفمندی در سایرین کمک کند و در بالا بردن فهم و آگاهی گروهی تاثیر گذار باشد. افرادی که نمیتوانند با دیگران ارتباط موثری برقرار کنند، همواره تحت تاثیر پیامد های این مساله قرار خواهند داشت. لذا تلاش ما بر این است که با دادن اگاهی در مورد اهمیت بهبود روابط اجتماعی به شما عزیزان، قدمی کوچکی را در مسیر رشد فردی شما برداشته باشیم. به نظر شما از چه راه های دیگری میتوانیم روابط بین فردی را ارتقا بخشیم؟
ترجمه و گردآوری رادیوبینا
http://www.health.mil
نظرات
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند