دلایل طلاق عاطفی از نظر روانشناسی

دلایل طلاق عاطفی از نظر روانشناسی

271 نفر
دسته بندی: روابط زناشویی

مقدمه

دلایل طلاق عاطفی از نظر روانشناسی، در زندگی زناشویی زمانی که زوجین تصمیم میگیرند که به طور رسمی از هم طلاق بگیرند، قبل از آن ممکن است از نظر عاطفی فاصله خود را با یکدیگر زیاد کنند. به این رفتار طلاق عاطفی میگویند. طلاق عاطفی از نظر روانشناسی به این معنی است که شما از نظر عاطفی از همسر خود فاصله بگیرید و تلاش کنید تا احساسات خود را نسبت به او از بین ببرید. این یک مکانیزم دفاعی است و زمانی فعال میشود که زوجین، زندگی مشترک را تهدیدی برای سلامت روان خود بدانند و بخواهند احساسات خود را از زندگی زناشویی جدا سازند. در طول روند طلاق عاطفی، طرفین دیگر تلاشی برای بازسازی زندگی مشترک نمیکنند و به همسر خود اجازه میدهند که از زندگی آنها خارج شود. در بیشتر مواقع بعد از طلاق عاطفی، طلاق رسمی اتفاق میافتد اما در بعضی از زوجین چنین رفتاری مشاهده نمیشود. سوالی که در اینجا مطرح میشود این است که دلایل طلاق عاطفی از نظر روانشناسی چیست؟ چه عواملی باعث بروز طلاق عاطفی میشود؟ بعد از طلاق عاطفی چه باید کرد؟ این ها سوالاتی هستند که در این مقاله قصد داریم به آن بپردازیم تا بتوانیم پاسخ صحیحی را برای دلایل طلاق عاطفی از نظر روانشناسی خدمت شما ارائه دهیم.

دلایل طلاق عاطفی از نظر روانشناسی
دلایل طلاق عاطفی از نظر روانشناسی

ممکن شما تبدیل به فرد دیگری شده باشید

در ابتدای زندگی زناشویی ممکن است زوجین علایق و سرگرمی های مشترک زیادی داشته باشند، اما به مرور زمان ممکن است دستخوش تغییرات بسیاری شود. این موضوع موجب میشود که زوجین اوقات کمتری را در کنار هم سپری کنند و هر کدام از آنها بخواهد سرگرمی مورد علاقه خود را به تنهایی دنبال کند. یکی از دلایل طلاق عاطفی از نظر روانشناسی تغییرات شخصیتی زوجین در طول زندگی مشترک است. در مقاله معیارهای ازدواج موفق چیست؟ به صورت کامل در مورد این موضوع صحبت شده است.

خیانت

بروز خیانت میتواند زمینه ساز خلل عاطفی بزرگی در زندگی و روابط زناشویی بشود. مسائل و مشکلات اقتصادی، بالا بودن سطح توقع طرفین، عدم برقراری ارتباط صحیح احساسی و جنسی و بسیاری از موارد دیگر میتواند باعث بروز خیانت شود. معمولا در طلاق عاطفی، خیانت اولین مساله ای است که پدیدار میشود و به عنوان یکی از نشانه های اصلی بروز طلاق عاطفی از نظر روانشناسی به شمار میرود. موارد گفته شده از مهم ترین عوامل زیاد شدن خیانت هستند.

خیانت
خیانت

کمبود صمیمیت

اگر همسر شما دیگر راجع به روزی که پشت سر گذاشته با شما صحبت نمیکند، ممکن است دیگر احساس صمیمیت با شما نداشته باشد. کاهش ارتباط صمیمی بین زوجین به عنوان عاملی زمینه ساز در شکل گیری طلاق عاطفی از نظر روانشناسی به شمار میرود. هر چقدر زوجین فاصله بیشتری با یکدیگر داشته باشند و تلاشی برای پر کردن این خلاء عاطفی نکنند، به احتمال زیاد از همدیگر طلاق عاطفی گرفته اند.

رنجش

 یکی از مهمترین دلایل طلاق عاطفی از نظر روانشناسی، وجود رنجش در طرفین رابطه است. عدم پذیرش نقاط ضعف طرف مقابل، ضعف در قبول اشتباهات گذشته، یادآوری مسائلی که در زندگی زناشویی باعث آزار شما شده است هر یک از این ها میتواند در ما رنجش ایجاد کند. اگر طرفین رابطه نتوانند واکنش درستی نسبت به رنجش های خود داشته باشند، مطمئن در آینده با طلاق عاطفی مواجه خواهند شد.

بحث های داغ و همیشگی

معمولا در زندگی مشترک، زوجین برای اینکه بتوانند چالش ها و مسائل را پشت سر بگذارند ممکن است با یکدیگر اختلاف نظر پیدا کنند. این موضوع میتواند باعث جر و بحث بین طرفین رابطه شود که البته طبیعی است. اما اگر این بحث ها بر سر مسائل کوچک و پیش و پا افتاده باشد و همیشه یکی از طرفین رابطه با دیگری در حال بحث و جدال باشد، باید گفت به طور قطع طرفین رابطه در خطر طلاق عاطفی قرار گرفته اند. البته برای جلوگیری از بحث های زناشویی راهکار هایی در رادیو بینا ارائه شده است.

بحث های داغ و همیشگی
بحث های داغ و همیشگی

عدم صداقت و راستی

 یکی  از اساسی ترین دلایل طلاق عاطفی از نظر روانشناسی عدم شفاف بودن و صداقت طرفین میباشد. زوج هایی که به راحتی به یکدیگر دروغ میگویند، مخفی کاری دارند، مسائل و اشتباهات خود را بازگو نمیکنند، به طرف مقابل خود اعتماد ندارند و تمایلی هم به بهبود این وضعیت ندارند از نظر روانشناسی باید گفت که طلاق عاطفی گرفته اند. دلایل پنهانکاری مردان را در مقاله ای جدا به صورت کامل شرح دادیم.

حسادت و عدم امنیت

هر یک طرفین رابطه مطمئنا در تعامل با سایر زوج های دیگر نیز هستند. لذا ممکن است از نظر مالی یا ظاهری، کیفیات و کمیات زندگی خود را با سایرین مقایسه کنند. اینکار ممکن است باعث بروز حسادت در افراد شود که در پی آن عدم احساس امنیت و عدم شایستگی به سراغ افراد میآید. بروز طلاق عاطفی از نظر روانشناسی میتواند ناشی از احساس حسادت و ناامنی در زوجین باشد.

سوالات متداول

  • دلایل طلاق عاطفی از نظر روانشناسی چیست؟

تغییرات شخصیتی زوجین، خیانت، کمبود صمیمیت بین طرفین رابطه، عدم صداقت و راستی، حسادت و عدم امنیت میتواند از دلایل قابل توجه طلاق عاطفی باشد.

  • تعریف طلاق عاطفی چیست؟

طلاق عاطفی از نظر روانشناسی به این معنی است که طرفین رابطه، فاصله خود را از نظر فیزیکی و احساسی از یکدیگر افزایش دهند.

  • بعد از طلاق عاطفی چه باید کرد؟

اگر تمایل به بهبود رابطه خود دارید، عقب نشینی نکنید در غیر اینصورت به دنبال دلایل وقوع آن بروید تا بتوانید تصمیم درستی نسبت به آینده زندگی زناشویی خود بگیرید.

سخن پایانی

میتوان گفت طلاق عاطفی نوع غیر رسمی طلاق به حساب میآید. زوج هایی که از یکدیگر طلاق عاطفی میگیرند، در حقیقت دیگر ارتباط خاصی با یکدیگر ندارند. تعامل احساسی و فیزیکی آنها با یکدیگر از بین رفته است. دیگر تمایلی به گوش کردن به صحبت های طرف مقابل خود ندارند و همیشه سعی میکنند از او فاصله بگیرند. احساسات طرف مقابل دغدغه هیچکدام از آنها نیست و دیگر تمایلی به ادامه زندگی در آنها مشاهده نمیشود. سوالی که در اینجا مطرح میشود این است که بعد از طلاق عاطفی چه باید کرد؟ جواب این سوال بستگی به این دارد که چقدر تمایل دارید برای ادامه زندگی مشترک خود تلاش کنید؟ آیا هنوز هم امیدوار هستید که شرایط به نفع شما تغییر کند و رابطه شما از بحران خارج شود؟ باید گفت اگر یکی از طرفین طلاق عاطفی از طرف مقابلش گرفته باشد، به سختی میتوان رابطه را به روال طبیعی برگرداند. زیرا طلاق عاطفی یک شبه اتفاق نمیافتد و عوامل بسیاری در طول زمان در بروز آن نقش داشته اند. اگر شما بخواهید یکی دیگر از دلایل طلاق عاطفی از نظر روانشناسی را عنوان کنید، چه مورد دیگری را به این لیست اضافه میکردید؟ از همراهی شما متشکریم.

ترجمه:

radiobina

 منبع:

www.sasforwomen.com

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند
امتیاز شما :
فرزانه بلالي
1402-1-8 09:59:23

حال خوب

فرزانه بلالي

حال خوب

ElGrandeToto - 7elmet Ado 6(MP3_320K)