چگونه به امروز و فردا کردن پایان دهیم؟

چگونه به امروز و فردا کردن پایان دهیم؟

1341 نفر
Reading Time زمان مطالعه: 2 دقیقه
دسته بندی: انگیزه و موفقیت

فهرست مطالب

امروز و فردا کردن تله ای است که بیشتر افراد در آن گرفتار میشوند. افرادی که اهمال کاری میکنند و وظایف خودشان را به روزهای آینده میاندازند، با  مسائل و مشکلات بسیاری مواجه میشوند. البته در نظر داشته باشیم که امروز و فردا کردن با تنبلی تفاوت زیادی دارد. در تنبلی اشخاص اساسا هیچ کاری انجام نمیدهند و تمایلی به انجام وظایف خود ندارند. اما فرد اهمال کار به جای انجام دادن وظایف مهم و ناخوشایند، به سراغ فعالیت هایی میرود که غیر ضروری ولی لذت بخش میباشد. اما این موضوع دلیل بر این نمیشود که امروز و فردا کردن از تنبلی بهتر باشد. اگر برای مدت طولانی کارهای خود را به تعویق بیاندازیم، ممکن است دیگر انگیزه کافی را برای انجام آن نداشته باشیم و نسبت به کارهای خود بی علاقه شویم. ما در این مقاله قصد داریم به شما توضیح دهیم که چگونه به امروز و فردا کردن پایان دهیم و از این تله خارج شویم. در ادامه با همراه باشید.

امروز و فردا کردن را تشخیص دهید

امکان دارد برخی اوقات اولویت های کاری خودمان را به دلایل موجه به تعویق بیاندازیم. اما اگر شما همیشه روز خودتان را با برنامه های بی اهمیت آغاز میکنید و اولویت های اصلی خودتان را بدون هیچ دلیل محکمی تغییر میدهید، امکان دارد که در تله امروز و فردا کردن گرفتار شده باشید. حتی کوچکترین میزان اهمال کاری میتواند در شما احساس شرمندگی و گناه ایجاد کند. اهمال کاری خلاقیت شما را به شدت کاهش میدهد و باعث میشود که موقعیت ها و فرصت های دستیابی به اهداف را از دست بدهید. متاسفانه افراد اهمال گر همیشه لیست بلند بالایی از کارهای انجام نشده دارند و همیشه به دنبال حس خوب برای شروع یک کار هستند. آنها معمولا کارهای غیر ضروری را که دیگران بر عهده آنها میگذارند را انجام میدهند و اولویت های لیست وظایف خودشان را نادیده میگیرند.

علت اهمال کاری را متوجه شوید

یکی از راه های مقابله با اهمال کاری این است که بدانیم به چه علت این مساله بوجود میآید. اولین دلیل این است که امکان دارد ما آن فعالیت را ناخوشایند و خسته کننده بدانیم. به همین خاطر سعی کنید که در ابتدای روز به سراغ آن کار بروید تا در ادامه روز کاری فعالیت های لذت بخش را انجام دهید. عدم سازماندهی کارها و برنامه روزانه نیز میتواند علت بروز اهمال کاری باشد. لذا سعی کنید که الگو و برنامه کاری مشخصی را برای خودتان تعریف کرده و زمان اتمام کارها را برای خودتان معین کنید. برخی اوقات ممکن است ما نسبت به توانایی های خود شک داشته باشیم و حس کنیم نمیتوانیم از عهده کارها بر بیاییم. یا حتی امکان دارد از موفقیت بیشتر از شکست بترسیم. زیرا این احتمال را میدهیم که اگر در انجام وظایف موفق عمل کنیم، کارها و مسئولیت های بیشتری به گردن ما خواهد افتاد. از طرفی دیگر، کمال گرایی و بی نقص انجام دادن کارها نیز میتواند از دلایل امروز و فردا کردن به شمار برود. زیرا به دلیل خودداری از بروز اشتباه، امکان دارد دست به هیچ اقدامی نزنیم. عدم توانایی در تصمیم گیری صحیح نیز میتواند باعث بروز اهمال کاری در وظایف شود.

استراتژی ضد اهمال کاری را در پیش بگیرید

اهمال کاری یک عادت است و مانند هر عادت بد دیگری میتواند از بین ببرد. برای مقابله با اهمال کاری سعی کنید که در قدم اول خودتان را به خاطر کم کاری های گذشته ببخشید. بخشیدن خود احساس مثبتی را نسبت به خودتان در شما به وجود میآورد و بروز اهمال کاری در آینده را کاهش میدهد. در قدم بعدی، بر روی انجام دادن کارها تمرکز کنید و به خودتان قول دهید که در صورت اتمام آن، به خودتان پاداش دهید. فعالیت های خود را سازماندهی کنید و بعد از اتمام وظایف کاری، به احساس خوبی که در انتهای کارها دارید توجه کنید. در حین انجام یک پروژه به صداهای منفی درونی خود توجه نکنید و سعی کنید اعتماد به نفس را در خودتان تقویت کنید. ممکن است احساس کنید که نسبت به کاری انجام میدهید خیلی تبحر ندارید، اما به این صحبت ها و افکار منفی درونی اهمیت ندهید و سعی کنید به خودتان یادآوری کنید که باید این وظایف را انجام دهید. عواملی که باعث حواس پرتی شما میشوند را تا جای ممکن از بین بروید و در محیطی آرام و راحت کارهای خود را انجام دهید. در نهایت به یاد داشته باشید که اول قورباغه بزرگتر را قورت دهید، یعنی فعالیت های مهم و ناخوشایند در ابتدای روز انجام دهید. زیرا اینکار موجب میشود که باقی روز را به انجام فعالیت های لذت بخش و مورد علاقه ی خودتان بپردازید. در مقاله تکنیک‌های تقویت عزت نفس به نکات بسیار با ارزشی برای بالابردن عزت نفس اشاره شده است.

سوالات متداول

  • اهمال کاری چیست؟

به تعویق انداختن فعالیت های مهم ولی ناخوشایند، بخاطر انجام فعالیت های غیر ضروری و لذت بخش، اهمال کاری میگویند.

  • چگونه به امروز و فردا کردن پایان دهیم؟

بروز اهمال کاری را در خودتان تشخیص دهید. به دنبال علت بروز این مساله بروید و دلایل آن را برای خود مشخص کنید. سپس اقدامات مقابله ای با آن را در پیش بگیرید.

  • اقدامات مقابله ای امروز و فردا کردن چیست؟

خودتان را به خاطر کم کاری های گذشته ببخشید. بر روی انجام دادن کارها تمرکز کنید و بعد از اتمام آن به خودتان پاداش دهید. کارهای سخت تر را در ابتدای روز انجام دهید و عوامل حواس پرتی را از بین ببرید.

سخن پایانی

امروز و فردا کردن عادتی است که انجام وظایف ضروری و مهم ما را به تاخیر میاندازد. مخصوصا فعالیت هایی که خسته کننده و ناخوشایند باشند. بیشتر ما تمایل داریم که کارهای ساده و بی دردسر انجام دهیم و کمتر با مسائل چالشی مواجه شویم. اما در نظر داشته باشیم که انجام وظایف و فعالیت های مهم و ضروری است که میتواند ما را در مسیر پیشرفت فردی و شغلی رو به جلو براند. اگر قرار است که کاری حتما انجام پذیرد، به تعویق انداختن آن فقط باعث آسیب و از بین رفتن انگیزه لازم برای اتمام آن میشود. اگر میخواهید به طور موثری با اهمال کاری خودتان رو به رو شوید، فقط کافی است که الگوهای رفتاری خودتان را بدرستی تشخیص دهید. در مرحله بعد به سراغ استراتژی های مقابله ای که برایتان شرح دادیم بروید و مطمئن باشید که نتیجه مورد نظرتان را دریافت خواهید کرد. به نظر شما از چه طریق دیگری میتوانیم با اهمال کاری و امروز و فردا کردن مقابله کنیم؟

ترجمه و گردآوری رادیوبینا

منبع:

www.mindtools.com

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند
امتیاز شما :

مقالات دیگر

آخرین مطالب

معنی خواب هایی که میبینیم چیه؟
معنی خواب هایی که میبینیم چیه؟
اختلافاتی که با گذر زمان هم حل نمیشن
اختلافاتی که با گذر زمان هم حل نمیشن
شش دلیل رایج تصمیمات اشتباه در زندگی
شش دلیل رایج تصمیمات اشتباه در زندگی
پنج روشی که مردم ما را کنترل میکنند!!
پنج روشی که مردم ما را کنترل میکنند!!
آیا میتونیم فرد خودشیفته را تغییر دهیم؟
آیا میتونیم فرد خودشیفته را تغییر دهیم؟
ElGrandeToto - 7elmet Ado 6(MP3_320K)