چرا عشق کمرنگ میشود؟ | از دستش ندی!
1402-2-10
3555 نفر
زمان مطالعه: 12 دقیقه
فهرست مطالب
چرا عشق کمرنگ میشود !!؟!!؟
شاید تا حالا شنیده باشید که اکسی توسین هورمون زنانه ست اما در بدن زن و مرد این هورمون مشترکه اما به صورت متفاوت تولید و توزیع میشه. یک مادر با عشق از نوزادش مراقبت میکنه و برای محافظت از نوزادش حتی از جان خودش هم میگذره، درست مثل سربازی که در وقت جنگ، برای دفاع از همرزمش اینکار را انجام میده. این دو رفتار از یک چیزی ریشه میگیره که جواب معمای ما اکسی توسین هست. در وقت جنگ هورمونی که در بدن سربازان وجود داره همان هورمونیه که در بدن یک مادر وجود داره که در وقت تولد نوزادش عاشقانه باهاش پیوند عاطفی برقرار میکنه و هرچیزی که جان نوزادش را به خطر بندازه برای مادر حکم دشمن و خطر را داره. همراهان عزیز انجمن بیا درد دل کن رادیو بینا همیشه و در هر شرایطی مشتاقانه منتظر دریافت سوالات شماست و کارشناسان رادیو بینا صبورانه پاسخگوی سؤالات شما خواهند بود.
چرا عشق کمرنگ می شود؟
پرسشی که این روزها ذهن خیلی از آدمها را مشغول کرده این است که چرا عشق کمرنگ می شود؟ روابط در برخی مواقع ممکن است پیچیده باشند و بسیاری از زوجها ممکن است خود را در موقعیتی ببینند که عشق خود را نسبت به شریک عاطفیشان از دست دادهاند و در معرض تصمیمگیری برای ادامه یا جداشدن قرار دارند.
اتفاقی که رخ میدهد، این است که روابط در گذر زمان ممکن است تغییر کنند و گاهاً این تغییرات شامل کمرنگ شدن عشق شما به طرف مقابلتان است. بودن در این شرایط واقعا دشوار است و احساس عذاب وجدان به شدت شما را آزار خواهد داد. مغزتان پر میشود از دهها، صدها یا هزاران چرا و چگونه.
اگر در این وضعیت هستید و نمیدانید آیا میخواهید رابطه را ادامه دهید یا نه، به یاد داشته باشید که روابط میتوانند از مراحل مختلفی عبور کنند. اینکه در حال حاضر احساسات خود را از دست دادهاید، به این معنا نیست که هرگز نمیتوانید آنها را دوباره به دست آورید.
تفاوت مغز زنان و مردان
نشانههای کمرنگ شدن عشق در رابطه
کمرنگ شدن عشق در یک رابطه معمولا با نشانههایی همراه است. در بخش زیر نمادهایی آمده است که ممکن است نشانگر نیاز به ارزیابی مجدد رابطه شما باشند:
- کم شدن گفتوگو: اگر قبلاً عادت داشتهاید که جزئیات فعالیتهای روزانه خود را با همسر خود به اشتراک بگذارید و نظر او را در مورد مسائل مختلف بپرسید؛ اما اکنون این کار را متوقف کردهاید، ممکن است نشانه از از دست دادن احساسات شما باشد.
- تغییر در نگرش: اگر احساس میکنید که با دیگران همانند سابق رفتار میکنید، اما رفتارتان نسبت به همسرتان تغییر کرده است، میتواند نشانه تغییر نگرش شما نسبت به او باشد.
- نادیده گرفتن همسر: اگر قبلاً در مورد برنامهها و وضعیت روزمره همسرتان سوال میپرسیدید؛ اما اکنون احساس میکنید که علاقهای به این کارها ندارید، ممکن است نشانه از تغییر احساسات و کمرنگ شدن عشق باشد.
- بحث نکردن: شاید احساس کنید که ارزش ندارد وقتتان را صرف بحث کردن با شریک زندگیتان کنید، این موضوع درواقع نشانهای از تغییر احساسات شماست.
چطور رنج کمتری بکشیم؟
علت کمرنگ شدن عشق به مرور زمان چیست؟
عوامل زیادی وجود دارند که مممکن است باعث کمرنگ شدن عشق در یک رابطه شوند. در این قسمت به بررسی چند عامل مهم خواهیم پرداخت:
- کاهش احساسات و عشق اولیه: احساسات شدید، عشق و علاقه در ابتدای یک رابطه ممکن است با گذر زمان کمرنگتر شوند که باعث کمرنگ شدن احساسات عاطفی خواهند شد.
- تغییر افراد: افراد با گذر زمان تغییر میکنند، این تغییرات ممکن است باعث فاصله گرفتن افراد از یکدیگر شود و به تبع به از دست دادن احساسات منجر شود.
- تغییر اولویتها: تغییر اولویتها میتواند به این معنا باشد که هر فرد اهداف متفاوت و گاهاً ناسازگاری دارد که میتواند باعث از دست دادن احساسات در رابطه شود.
چگونه رابطهی خود را احیا کنید
اگر علاقه دارید رابطهی خود را احیا کنید، راههایی برای انجام این کار وجود دارد. اگر یکی از شما علاقهای به نجات رابطه نداشته باشد، این کار به سرانجام نخواهد رسید.
یک گام عقب برداشته تا به جلو بروید
زمانی را اختصاص دهید تا به این موضوع فکر کنید که فاز اولیه رابطهتان قبل از از دست دادن احساسات چگونه بود. از خودتان بپرسید که چه چیزی متفاوت بود. آیا یکدیگر را آنگونه که پیش از این درک میکردید، درک میکنید؟ سعی کنید آن لحظات را دوباره تجربه کنید؛ با سر قرار رفتن، سفارش دادن غذاهایی که در گذشته میخوردید یا انجام برخی از کارهایی که هر دو زمانی که با یکدیگر به صورت مشترک انجام میدادید. این امور ممکن است به نظر بیاهمیت بیایند، اما میتوانند در فراخواندن ذهن شما به یادآوری احساساتی که نسبت به کسی داشتید، نقش به سزایی داشته باشند.
چیزهایی که از پارتنرتان دوست دارید، به خودتان یادآوری کنید
به ویژگیها و صفاتی که از شریک عاطفیتان دوست دارید، فکر کنید. اگر این ویژگیها برای شما مهم هستند، برنامهریزی کنید تا با هم بیشتر وقت بگذرانید.
حفظ و پشتیبانی از علایق
مراحل اولیه یک رابطه، گاهی به عنوان مرحله شادابی شناخته میشود، شما هنوز خودتان را به عنوان افراد جدا میبینید، بنابراین باید به علایق شریکتان احترام بگذارید. فراموش نکنید که همین علایق و ویژگیها بود که باعث شد به او علاقهمند شوید.
تقدیر و احترام
همه ما ایراداتی داریم. بهتر است به جای تمرکز بر نقاط ضعف طرف مقابلتان، یاد بگیرید که او را همانگونه که هست بپذیرید. سعی کنید به خاطر کوچکترین خوبی که در حق شما میکند از او قدردانی کنید.
تقویت هوش هیجانی خود
به گفته ارین لئونارد، دکترای روانشناسی؛ نزدیک شدن آسان است اما نزدیک ماندن نیازمند تلاش دوچندان است. عدم تطابق در هوش هیجانی ممکن است منجر به اختلاف شود. رابطههای سالم نیاز به تلاش هر دوی نفر و احترام به یکدیگر دارند. اگر یکی از طرفین تمایلی نشان ندهد، ممکن است باعث آسیب رسیدن به رابطه شود.
با هم حرف بزنید
گرچه ممکن است به نظر برسد که این موضوع سادهای است؛ اما بسیاری از زوجها فراموش میکنند که چگونه باید با یکدیگر حرف بزنند. اما حرف زدن و بیان کردن احساسات میتواند در حفظ یک رابطه بسیار موثر باشد.
تکنیک رفع استرس
آیا از دست دادن احساسات عاشقانه عادی است؟
ممکن است احساس کنید که عشقتان نسبت به کسی که عاشق او بودهاید، کمرنگ شده است. ممکن است تردید داشته باشید که آیا واقعاً عاشق او بودهاید یا نه. این موضوع کاملاً عادی است که در زمانهای مختلف، احساسات عاشقانهتان نسبت به همسرتان بیشتر یا کمتر شده و تغییر کند. همچنین، در طول یک رابطه، ممکن است لحظاتی از سکون در رابطه پیش آید که باعث احساس گمراهی یا تردید در مورد آینده آن میشود.
تکنیک های علمی بهبود روابط | Accountability in Relationships
تفاوت عشق حقیقی و پایدار با عشق اولیه چیست؟
عشق حقیقی و پایدار با عشق اولیه یا عشق شیرینی که در ابتدای یک رابطه اتفاق میافتد، دارای تفاوتهای مهمی هستند. عشق اولیه معمولاً در مراحل ابتدایی یک رابطه رخ میدهد و اغلب با شور و هیجان شروع میشود. این نوع عشق ممکن است به سرعت ظاهر شود، اما معمولاً ماندگار نیست. عشق حقیقی و پایدار، در مدت زمان طولانیتری توسعه مییابد و با گذشت زمان میکند.
عشق حقیقی به توانایی تجربه کردن احساسات عمیق و پایدار نسبت به شریک شما مرتبط است. این نوع عشق شامل ارتباط عاطفی و روابط عمیقتر است که با احترام، اعتماد و همدردی همراه است. عشق اولیه ممکن است بیشتر بر اساس جذابیت ظاهری باشد. در عشق اولیه، معمولاً تمرکز بر روی کشف یکدیگر و تجربه لذتهای جدید و هیجانانگیز زندگی است.
تکنیک هایی برای بهبود رابطه بعد از خیانت
چرا احساس عشق از بین می رود؟
از بین رفتن احساس عشق در یک رابطه میتواند به دلایل متعددی رخ دهد و این امر ممکن است به طور طبیعی در طول زمان رخ بدهد. تغییرات مهمی مانند تغییر شغل، مسائل مالی، تغییر مکان زندگی، وضعیت خانوادگی و... میتوانند تأثیر مستقیمی بر رابطه داشته باشند و باعث کاهش عشق و علاقه به شریک عاطفی شوند.
افراد با گذر زمان و تغییر در زندگی شخصی خود ممکن است احساسات عاشقانهشان تغییر کند. این تغییرات ممکن است به کم شدن احساس عشق منجر شوند. کمبود مهارتهای ارتباطی مثل گوش دادن، عدم حل درست اختلافات نیز ممکن است باعث تعارض در رابطه شود و احساسات عشق را کاهش دهد.
سوال
- چرا عشق من به همسرم کمرنگ شده است؟
عشق در یک رابطه ممکن است با گذشت زمان و تغییر شرایط زندگی کمرنگ شود. این امر طبیعی است و به عنوان یک مرحله از رابطه میتواند مشاهده شود.
- آیا کمرنگ شدن عشق نشان از پایان رابطه است؟
خیر، کمرنگ شدن عشق به تنهایی نشانهای از پایان رابطه نیست و رابطهها میتوانند با تلاش و تغییرات بهبود یابند.
- آیا مشاوره زناشویی میتواند کمک کند؟
بله، مشاوره خانواده و زناشویی میتواند در بهبود رابطه و بازگشت عشق به رابطه کمک کند.
9 روشی که رابطه تان را تخریب می کند!
سخن پایانی
کمرنگ شدن عشق در یک رابطه طبیعی است و ممکن است به دلایلی مانند تغییرات در زندگی یا کمبود ارتباط عاطفی رخ دهد. این اتفاق به معنای پایان رابطه نیست و با تلاش و توجه به مشکلات میتواند بهبود یابد. مشاوره زناشویی نیز میتواند در احیای عشق و تقویت رابطه کمک کند. تصمیم نهایی برای ادامه یا پایان دادن به رابطه به شرایط و تمایلات شما بستگی دارد.
منبع:
https://www.verywellmind.com ورکشاپ تلهها شروع شده و میتونید شروع به مطالعه دروس کنید.از اینجا وارد لینک ورکشاپ شو
(پیش نیاز) => ورکشاپ 21 روزه پیله
برای پیش ثبت نام در دوره تله ها و طرحواره های زندگی روی این لینک کلیک کنید.
@psychology_.plus2 @psychology_.plus @psychologyplusmagazine @radiobina
منتظر نظرات پرمهرتون هستیم. هیچ کدام از محتواهای درج شده در رادیو بینا جنبه درمانی و تراپی نداشته و تنها تلنگری برای شماست که با واکاوي مشکلات خود، نسبت به درمان ریشه ای آن از یک مشاور و روان درمانگر کمک بگیرید.
#psychology_plus #هم-قبیله-شو #هم_قبیله
📌 لطفا سوالات خودتون رو در انجمن رادیو بینا مطرح کنید؛ تا مشاورین و کارشناسان ما به آن پاسخ دهند.
---------------------------------------------------------------
لینک های ورود به شبکه های اجتماعی رادیو بینا
نظرات
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند