چرا هنگام استراحت به چیزهای منفی فکر می‌کنیم؟

چرا هنگام استراحت به چیزهای منفی فکر می‌کنیم؟

414 نفر
Reading Time زمان مطالعه: 2 دقیقه
دسته بندی: خودشناسی

فهرست مطالب

آیا هیچ وقت سعی کرده‌اید کمی استراحت کنید یا بخوابید ولی در عوض در استرس و افکار منفی خود غرق شوید؟ قطعاً بسیاری از ما این را تجربه کرده‌ایم. این نوعی اضطراب ناشی از استراحت است که سال‌هاست در مورد آن تحقیق شده است.  تحقیقات نشان می‌دهد که 30 تا 50 درصد از افراد وقتی سعی می‌کنند کاری آرامش‌بخش انجام دهند علائم استرس مانند ضربان قلب بالا یا تعریق را تجربه می‌کنند. این وضعیت متناقض است، چون کسانی که به این اضطراب دچار می‌شوند نیاز دارند برای تخلیه استرس کاری آرامش‌بخش انجام دهند. این می‌تواند به یک چرخه معیوب و مخرب تبدیل شود، طوری که آنها نتوانند از میزان استرس خود کم کنند. اگر این وضعیت ادامه پیدا کند، ممکن است به هیجانات منفی بیشتر و وحشت‌زدگی نیز منتهی شود.

چرا هنگام استراحت به چیزهای منفی فکر می‌کنیم؟

البته همه ما اضطراب ناشی از استراحت را تجربه نمی‌کنیم. برخی از محققان معتقدند کسانی که از قبل اضطراب دارند شاید نسبت به آن مستعدتر باشند. در ادامه، در مورد چند دلیل اصلی این نوع اضطراب و روش‌های غلبه بر آن صحبت می‌کنیم.

 شما استرس خود را انکار می‌کنید

یکی از راهبردهای مقابله با استرس که کمترین تأثیر را دارد انکار است، یعنی وانمود می‌کنید مشکلی وجود ندارد. اضطراب ناشی از استراحت نیز می‌تواند به این علت ایجاد شود که از ابتدا در حال انکار استرس خود هستید.

دوره‌های کوتاهی از انکار در واقع می‌تواند به ما کمک کند تا خود را با تغییرات اطراف خود وفق بدهیم. برای مثال، کسی را در نظر بگیرید که مرگ یکی از نزدیکانش را تجربه می‌کند. انکار می‌تواند به این فرد در مواجهه با احساساتش کمک کند. اما وقتی از انکار به طور مکرر برای مقابله با استرس‌های روزانه استفاده کنید، ممکن است احساس کنید که اسیر وضعیتی ناخوشایند و غیرقابل‌تغییر شده‌اید.

 شما استرس خود را انکار می‌کنید

وقتی در حال انکار هستید، بدن شما به فرستادن نشانه‌های استرس ادامه می‌دهد تا شما را به حل مشکل‌تان ترغیب کند. به همین خاطر است زمانی که به جای مواجهه با علت استرس، سعی می‌کنید استراحت کنید، استرس بیشتری را احساس می‌کنید.

برای این که به این انکار پایان دهید کارهای زیر را انجام دهید:

  • بپذیرید که علائم استرس می‌تواند به شما کمک کند. بدن‌تان به شما هشدار می‌دهد که باید مشکلی را حل کنید، پس اندام‌های مختلف بدن را برای کمک به شما فعال می‌کند. برای مثال، بالا رفتن ضربان قلب اکسیژن بیشتری را به مغزتان می‌رساند، تا شما بتوانید با سرعت بیشتری به راه‌حل مشکل خود دست پیدا کنید.
  • عمیق‌ترین افکار و احساساتی که به استرس‌تان مربوط می‌شود را بنویسید. این کمک می‌کند تا منشأ استرس را پیدا کرده و با آن روبرو شوید. به عنوان مثال، اگر دلیل استرس شما کار بیش‌ از اندازه است، انجام مراقبه کمک زیادی به رفع استرس‌تان نمی‌کند. در این مورد، با مدیر یا همکار خود برای تغییر وظایف یا ساعات کاری خود صحبت کنید. انجام این کار خیلی بیشتر از فعالیت‌های آرامش‌بخش استرس شما را تسکین خواهد داد.
  • خارج از چارچوب فکر کنید. وقتی استرس دارید، احتمالاً فکر می‌کنید فقط فعالیت‌های مشخصی مانند مراقبه یا ورزش می‌تواند استرس را برطرف کند. اما شاید صحبت با اعضای خانواده یا دوستان یا استفاده از یک نرم‌افزار یا منبع اینترنتی سرگرم‌کننده، راه بهتری برای مواجهه با استرس و بهتر کردن حال‌تان باشد.

شما نگران حرف دیگران هستید

بسیاری از ما شغل یا سرگرمی‌ای داریم که به‌شدت به آن علاقه داریم. اما مهم این است که این علاقه از کجا می‌آید.

برخی افراد به دلایل شخصی علایق خود را دنبال می‌کنند. برای مثال، آنها می‌خواهند پیشرفت کنند یا مهارتی جدید یاد بگیرند. اما برخی دیگر فقط به این خاطر به دنبال علایق‌شان می‌روند که توجه دیگران را جلب کنند. آنها صرفاً به این خاطر هدفی را انتخاب می‌کنند که مورد تحسین همکاران خود قرار بگیرند، یا ارزش خود را به خانواده و دوستان‌شان ثابت کنند.

این انگیزه نادرست برای اهداف باعث می‌شود که شخص بیش از توانش به خودش فشار بیاورد، یعنی ممکن است در هنگام بیماری نیز به سر کار برود، یا برای رهایی از استرس وقت نگذارد. استراحت برای این نوع افراد مشکل و استرس‌ زا است. در هنگام انجام فعالیت‌های آرامش‌بخش، آنها فکر می‌کنند در حال تلف کردن زمانی هستند که می‌توانست برای پیگیری اهداف‌شان استفاده شود.

راه‌حل این مشکل ایجاد یک وقفه ذهنی کوتاه از فعالیت مورد علاقه است. لازم نیست که این وقفه طولانی باشد، و ضرورتی هم ندارد که کاری آرامش‌بخش جایگزین آن شود. صرفاً برای مدتی کوتاه از فعالیتی که معمولاً مشغول انجام آن هستید، دست بکشید. این به شما کمک می‌کند تا در نهایت بتوانید گاهی برای رهایی از استرس هم وقت بگذارید.

شما نگران حرف دیگران هستید

 شما نمی‌توانید تصمیم بگیرید

برخی افراد در هنگام تصمیم‌گیری ناچارند همه انتخاب‌های دردسترس را بررسی کنند، یعنی از حداکثر فکرشان استفاده می‌کنند. این مسئله حتی در هنگام انتخاب فعالیت‌های آرامش‌بخش هم اتفاق می‌افتد. ممکن است بعد از تصمیم‌گیری، باز هم به گزینه‌های دیگر فکر کنند؛ شاید چیز دیگری وجود داشت که آنها را آرام‌تر می‌کرد! پس، به جای آن که استراحت کنند، در عمل به خودشان استرس بیشتری وارد می‌کنند.

متأسفانه، این میزان افراط در فکر کردن، فارغ از این که انتخاب نهایی چه باشد، به پشیمانی و سرزنش فرد منجر می‌شود. کسی که چنین عادتی دارد، در هنگام استراحت به همه چیزهای دیگری که بعداً باید انجام دهد فکر می‌کند، و این خود استرس بیشتری ایجاد می‌کند.

اگر چنین عادتی دارید، برای رهایی از آن دو کار می‌‌توانید انجام دهید:

  • یک بار برای کل روز خود برنامه‌ریزی کنید تا از این طریق در ساعت‌های استراحت دیگر نیاز به تصمیم‌گیری نداشته باشید. همچنین، زمان شروع و پایان کارهای سرگرم‌کننده خود (مانند تماشای فیلم یا مراقبه) را مشخص کنید. بدین ترتیب، وقتی زمان آن فرا برسد، دیگر به فعالیت‌های جایگزین فکر نمی‌کنید.
  • دلیل استراحت کردن را به خودتان یادآوری کنید، این که سلامت شما مهم است و این کار را برای حفظ سلامتی خود انجام می‌دهید. این کمک می‌کند تا در هنگام استراحت استرس کم‌تری داشته باشید.

به طور کلی، حتی اگر استراحت کردن استرس هم ایجاد کند، هنوز هم می‌تواند اثر مثبتی بر سلامت ذهنی شما بگذارد و حتی به رشد شما کمک کند. مهم‌ترین مسئله این است که فعالیتی آرامش‌بخش پیدا کنید که از آن لذت می‌برید. این می‌تواند آشپزی، باغبانی، یا پیاده‌روی باشد. اما انتخاب شما هر چه که باشد، باید به شما کمک کند تا از استرس روزانه خود فاصله بگیرید. مقاله فوق در رادیوبینا تهیه و ترجمه شده است، سوالات خودتون رو در باب موضوع این مقاله می توانید برای ما کامنت کنید.

 

منبع:

theconversation.com

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند
امتیاز شما :

مقالات دیگر

آخرین مطالب

چرا خوب ها زود میمیرند؟
چرا خوب ها زود میمیرند؟
هشت راز برای مکالمه سازنده و صمیمانه با دیگران
هشت راز برای مکالمه سازنده و صمیمانه با دیگران
تکنیک برای اینکه از ۹۰ درصد مردم جلوتر باشی
تکنیک برای اینکه از ۹۰ درصد مردم جلوتر باشی
اگه حرف دلت رو نزنی مغزت کوچیک میشه
اگه حرف دلت رو نزنی مغزت کوچیک میشه
نشانه های دقیق ADHD
نشانه های دقیق ADHD
ElGrandeToto - 7elmet Ado 6(MP3_320K)