چگونه با تهمت به خیانت مواجه شویم؟

چگونه با تهمت به خیانت مواجه شویم؟

3365 نفر
Reading Time زمان مطالعه: 2 دقیقه
دسته بندی: روابط زناشویی

فهرست مطالب

در برخی از دادگاه های خانواده، زنانی را شاهد هستیم که از این گلایه دارند که همسرم به من تهمت میزند. طبق قوانین جمهوری اسلامی ایران، جرم تهمت به خیانت همسر، ممکن است به صورت جرم قذف و یا به صورت افترا باشد که مجازات جرم تهمت زدن به همسر شامل حبس، شلاق حدی یا تعزیری میباشد. بسیاری از زنان نحوه رفتار با شوهر تهمت زن را نمیدانند و ممکن است با مشکلاتی در مواجه با تهمت به خیانت رو به رو شوند. اما لازم است بدانید که شما میتوانید از طریق مراجعه به دفاتر خدمات قضایی و طرح شکایت، از طریق قانونی نسبت به بررسی این موضوع اقدام کنید. اما قبل از هر چیز لازم است در مورد جرم تهمت به زدن همسر اطلاعات کافی داشته باشیم. لذا در این مقاله قصد داریم در مورد نحوه برخورد با فرد تهمت زننده و اقدامات قانونی لازم، مطالبی را خدمت شما دوستان گرامی ارائه دهیم. با رادیوبینا همراه باشید.

جرم تهمت به خیانت

تهمت زدن به زن و اتهام وارد کردن به او، بدون اینکه شخص سومی درستی آن را تایید کند، نوعی جرم محسوب میشود که قابل شکایت و پیگیری قانونی در دادگاه را دارد. اما این سوال مطرح میشود که چگونه میتوان در دادگاه وقوع این جرم را به اثبات رساند؟ به طور کلی، تهمت به خیانت میتواند به صورت های مختلفی شکل بگیرد که در میزان مجازات جرم تهمت زدن به همسر تاثیر گذار خواهد بود. آیا می دانید که چگونه با خیانت روبه رو شوید؟

زمانی که مرد به همسر خود این تهمت را میزند که با فرد دیگری رابطه نامشروع داشته است. برقراری ارتباط نامشروع به این معناست که زن با مردی غیر از همسر خود، اعمالی مانند بوسیدن، گرفتن دست، هم آغوشی ارتباط کلامی و رفتار عاشقانه داشته است که از نظر قانون مصداق جرم رابطه نامشروع میباشد. طبق ماده 697 قانون مجازات سلامی، در این حالت جرم افترا صورت گرفته است.

زمانی که مرد به همسر خود اتهام به زنا را وارد نموده است و یا زن، به شوهر خود نسبت لواط داده باشد. به این معنا که مرد به زن تهمت زناکار بودن وارد کرده باشد. جرم زنا با جرم رابطه نامشروع تفاوت زیادی دارد. در جرم زنا عمل جنسی دخول انجام میشود که این نوع تهمت به خیانت، طبق ماده 245 قانون مجازات اسلامی، جرم قذف میباشد. مجازات تهمت به زنا و رابطه نامشروع نیز با یکدیگر متفاوت است. پیشنهاد میشوئ مقالت مربوط به خیانت را حتما مطالعه بفرمایید.

نوع دیگری از تهمت به همسر علاوه بر رابطه جنسی، میتواند شامل سایر جرایم نیز باشد. مثلا زن همسر خود را متهم به سرقت یا دزدی میکند که در صورت پیگیری قانونی، این جرم نیز قابل مجازات خواهد بود و فرد میتواند نسبت به آن اعاده حیثیت نماید.

مجازات تهمت به خیانت
مجازات تهمت به خیانت

مجازات تهمت به خیانت

بر اساس ماده 697 قانون مجازات اسلامی، در صورتی که فرد به همسر خود تهمت رابطه نامشروع وارد کند، به مجازات جرم افترا محکوم خواهد شد. افترا یا همان تهمت زدن به این معناست که فرد نتواند صحت گفته های خود را اثبات کند. یعنی اگر مرد نتواند از طریق راه های اثبات رابطه نامشروع، وقوع این عمل را ثابت کند، به مجازات افترا محکوم میشود که شامل حبس از یک ماه تا یک سال یا شلاق تعزیری تا 74 ضربه.

بر اساس قانون مجازات اسلامی، در صورتی که یکی از زوجین به همسر خود تهمت زنا یا لواط را وارد نماید، و از طرفی نتواند اقدام به اثبات جرم کند، بر اساس ماده 245 قانون مجازات اسلامی، به جرم قذف محکوم خواهد شد. جرم قذف، مجازات حدی دارد که شامل 80 ضربه شلاق حدی، مگر اینکه جرم با شهادت یا علم قاضی اثبات شده باشد یا اینکه خود شخص به وقوع آن اعتراف کند.

در حالتی دیگر در صورتی که تهمت به خیانت، بابت سایر جرایمی باشد که در قانون مجازات اسلامی ذکر شده است، فرد تهمت زننده به جرم افترا محکوم میشود و مجازات آن یک ماه تا یک سال حبس و یا شلاق تعزیری تا 74 ضربه.

نحوه شکایت از جرم تهمت به خیانت

نحوه شکایت از این جرم نیز مانند سایر جرایم است. شاکی کافی است که به یکی از دفاتر الکترونیک قضایی مراجعه کند و نسبت به جرم افترا یا جرم قذف طرح شکایت کند. شکایت نسبت به این جرایم، با ارائه یک نمونه شکواییه انجام میشود و شما در همین دفاتر میتوانید این مدارک را تهیه و تنظیم کنید. البته قبل از هر چیز لازم است که شاکی، کلیه اسناد و مدارکی که دال بر ارتکاب این جرم است را ضمیمه شکواییه کند. به عنوان مثال در خصوص جرم قذف، احتمال دارد که افرادی آن را شنیده باشند. فرد میتواند با استناد به شهادت آنها، اقدام به شکایت از جرم تهمت به خیانت کند. پس از طرح شکایت، طبق آیین دادرسی کشور، پرونده به مراجع صالح ارجاع داده میشود و در دادگاه مورد بررسی قرار میگیرد. در مقاله بعد از خیانت همسر توضیحات کامل تری در این باب داده شده است.

سوالات متداول

  • آیا تهمت به خیانت جرم است؟

 بر اساس ماده 697 و 245 قانون مجازات اسلامی، افترا و قذف جزو جرایم محسوب میشوند و مشمول مجازات خواهند شد.

  • شوهرم به من تهمت زده است، آیا میتوانم طلاق بگیرم؟

خیر، شما نمیتوانید فقط با تکیه بر تهمت به خیانت از همسر خودتان طلاق بگیرید. زیرا ممکن است همسر شما به جریمه نقدی محکوم شود.

  • مجازات جرم تهمت به خیانت چیست؟

بنابر ماده 697 قانون مجازات اسلامی، جرم افترا از یک ماه تا یک سال حبس یا تا 74 ضربه شلاق تعزیری. همچنین طبق ماده 245 قانون مجازات اسلامی، جرم قذف به مجازات 80 ضربه شلاق حدی محکوم میشود.

سخن پایانی

اولین نکته در نحوه برخورد با فرد تهمت زننده این است که خونسردی خود را حفظ کنید و شرایط را بپذیرید. اینکار به شما کمک میکند که تحت تاثیر احساسات خود قرار نگیرید و اقدامی عجولانه نکنید. برای اثبات بی گناهی خودتان شواهدی ارائه کنید و از طریق کمک گرفتن از یک وکیل، مراحل طرح شکایت و رسیدگی قانونی را طی کنید. یادتان باشد تهمت و افترا یک جرم محسوب میشود و اگر همسر شما نتواند صحت آن را اثبات کند، با مجازات مواجه خواهد شد. به نظر شما دوستان عزیز، از چه راه های دیگری میتوانیم با تهمت و افترا مواجه شویم؟

ترجمه و گردآوری رادیو بینا

منابع:

heyvalaw

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند
امتیاز شما :

مقالات دیگر

آخرین مطالب

هشت راز برای مکالمه سازنده و صمیمانه با دیگران
هشت راز برای مکالمه سازنده و صمیمانه با دیگران
تکنیک برای اینکه از ۹۰ درصد مردم جلوتر باشی
تکنیک برای اینکه از ۹۰ درصد مردم جلوتر باشی
اگه حرف دلت رو نزنی مغزت کوچیک میشه
اگه حرف دلت رو نزنی مغزت کوچیک میشه
نشانه های دقیق ADHD
نشانه های دقیق ADHD
دلایل گرایش به مصرف ماریجوانا
دلایل گرایش به مصرف ماریجوانا
ElGrandeToto - 7elmet Ado 6(MP3_320K)