راه های مقابله با بحران هویت چیست؟

راه های مقابله با بحران هویت چیست؟

332 نفر
دسته بندی: خودشناسی

بحران هویت به تغییرات شخصیتی یک فرد گفته میشود که شامل پرسش در مورد جایگاه فرد در جهان هستی میباشد. شکل گیری هویت یکی از دشوار ترین مسائلی است که یک فرد ممکن است با آن مواجه شود. زمانی که فرد با این بحران مواجه است از زاویه دیگری به خودش نگاه میکند و درون، شروع به تحلیل ذات وجودی خود میکند. شکل گیری هویت به خصوص در دوران نوجوانی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، زیرا هنوز رشد هویت تحت تاثیر دوران بزرگسالی قرار نگرفته است. در طول زندگی ممکن است فرد طی مواجه شدن با چالش های جدید، با تغییر هویت فردی مواجه شود و چیزهای متفاوتی را تجربه کند. بحران هویت در هر سنی ممکن است اتفاق بیافتد و بروز آن مربوط به دوره خاصی از زندگی نمیباشد. این بحران بر روی تجربیات، روابط عاطفی، باورها و ارزش های فرد تاثیر میگذارد و دیدگاه فرد را نسبت به خودش با چالش مواجه میکند. شما نسبت به چه چیزی اشتیاق دارید؟ باور های درونی شما چیست؟ به چه ارزش هایی پایبند هستید؟ اینها سوالاتی هستند که فرد در حین مواجه با این بحران ممکن است از خودش بپرسد. در این مقاله قصد داریم در مورد راه های مقابله با بحران هویت مطالبی را خدمت شما عزیزان ارائه کنیم.

احساسات خود را تشخیص دهید و آنها را بپذیرید

به دنبال تشخیص و فهمیدن احساسات خود نسبت به هویت فردی باشید. چه عواملی باعث بروز این احساسات شده است؟ آیا اخیرا با اتفاقی ناگوار مواجه شده اید؟ بعد از اینکه بدرستی علت بروز احساسات خود را ارزیابی کردید، سعی کنید که نسبت به آن پذیرش داشته باشید. خودتان را سرزنش نکنید و به خودتان قوت قلب بدهید. تشخیص صحیح عواطف درونی میتواند ما را در مسیر مقابله با بحران هویت به درستی هدایت کند.

باورها و علایق خود را کشف کنید

زمانی که از خودتان در مورد ذات وجودی خود پرسش میکنید، بهتر است که نگاهی به چیزهایی که در شما شور و هیجان ایجاد میکند داشته باشید. شما به چیزی علاقمند هستید؟ آیا چیزی هست که دیگر به آن علاقه نداشته باشید؟ آخرین باری که فعالیتی لذت بخش انجام داده اید چه زمانی بود؟ در آن لحظه چه احساسی نسبت به خودتان داشتید؟ با پاسخ دادن به این سوالات و جستجوی عادات جدید، شما قادر خواهید شناخت بهتری نسبت به خودتان داشته باشید. سعی کنید در برنامه روزانه خود چند فعالیت که بسیار به آن علاقمند هستید را بگنجانید. به خودتان سخت نگیرید و در انتخاب سرگرمی های جدید وسواس نداشته باشید. شما می توانید از طریق تست های خودشناسی رادیو بینا شخصیت خود را بهتر درک کنید.

اهداف خود را مشخص کنید

در مواجه با بحران هویت، فرد ممکن است احساس پوچی و بی هدفی داشته باشد. در این مواقع لازم است نگاهی مجدد به اهداف خود بیاندازید. شما در زندگی خواهان چه چیزی هستید؟ چه نوع دستاوردی میتواند شادی و خوشبختی را به زندگی شما بیاورد؟ بروز این بحران نشان دهنده این است که احتمال دارد بخشی از نیاز ها و خواسته های شما برطرف نشده باشد یا ممکن است شما نسبت به اهداف خود بی توجه شده باشید. اهداف خود را مشخص کرده و به دنبال آنها بروید تا بتوانید دوباره به زندگی خود معنا ببخشید.

از حمایت سایرین استفاده کنید

اگر دوستان یا خانواده ای دارید که میتوانید به آنها تکیه کنید، حتما از حمایت آنها بهره ببرید. داشتن حمایت اجتماعی قوی بخش مهمی از سلامت روان ما را تشکیل میدهد. حمایت سایرین میتواند انگیزه ها را در ما تقویت کند و مشوق ما در ادامه مسیر خودشناسی باشد. نسبت به هویتی که دارید احساس راحتی داشته باشید و هویت خود را از کسی مخفی نکنید. بگذارید دیگران نیز بدانند که چه احساسی راجع به خودتان دارید. استفاده از حمایت سایرین میتواند به شما در مقابله با این بحران شخصیتی کمک زیادی کند.

در جلسات روان درمانی شرکت کنید

یکی از موثرترین راه های مقابله با بحران هویت این است که به یک مشاور فردی یا روانکاو مراجعه کنید. خیلی از اوقات ممکن است ما نتوانیم علت بروز این بحران را بدرستی تشخیص دهیم. حتی احتمال دارد در حال انکار بخشی از وجود خود باشیم که نیازمند به توجه بیشتری دارد. این مسائل به خودی خود منجر به این میشود که این بحران در ما تشدید شود و ما نتوانیم راهکار مناسبی را برای مواجه با آن پیدا کنیم. در این مواقع حتما از توصیه های افراد متخصص در زمینه سلامت روان بهره بگیرید.

سوالات متداول

  • بحران هویت چیست؟

در تعریف به بحرانی گفته میشود که فرد در ان شروع به سوال پرسیدن در مورد ذات وجودی خودش میکند. در این موقعیت، فرد ممکن است از زاویه دیگری به هویت خود نگاه داشته باشد و ارزش ها، باورها، علایق و اهداف خود را زیر سوال ببرد.

  • چطور میتوانیم تشخیص دهیم که با بحران هویت مواجه هستیم؟

اگر شما چالش های زیادی را در حال گذراندن هستید و در این حین از خود سوالاتی راجع به ارزش ها و اهداف خود دارید و به صورت مداوم از خودتان انتقاد میکنید، ممکن است تحت تاثیر این بحران قرار گرفته باشید.

  • راهکارهای مقابله با بحران هویت چیست؟

ابتدا سعی کنید علت بروز این بحران را تشخیص دهید. با احساسات خود مواجه شوید و آنها را بپذیرید. از کمک دوستان و عزیزان خود استفاده کنید. به دنبال اهداف و سرگرمی های جدید بروید و هویت خود را از نو خلق کنید.

سخن پایانی

دلایل بسیاری برای غلبه بر بحران هویت وجود دارد. اگر شما بتوانید بر این بحران چیره شوید، زندگی سالم تر و شاد تری خواهید داشت. سعی کنید جنبه های دیگری از خودتان را کشف کنید و به زندگی از زاویه بهتری نگاه کنید. اینکار باعث تقویت هویت فردی شما شده و باعث میشود کیفیات بهتری را در شخصیت خود بوجود بیاورید. شکل گیری صحیح هویت تاثیر مثبتی بر آینده شغلی، روابط بین فردی و زندگی زناشویی شما خواهد گذاشت. اگر شما بتوانید این بحران را به خوبی پشت سر بگذارید، نتایج شگفت انگیزی را در زندگی خود خلق خواهید کرد. راهکار شما برای مقابله با بحران هویت چیست؟ ما را در جریان نظرات و ایده های خود بگذارید.

ترجمه شده :

radiobina

منبع:

www.verywellmind.com

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند
امتیاز شما :

آخرین مطالب

چگونه کمتر از دیگران برنجیم؟
چگونه کمتر از دیگران برنجیم؟
سیاست ها و حفظ حریم خصوصی
سیاست ها و حفظ حریم خصوصی
عصب شناسی انتظار در روابط
عصب شناسی انتظار در روابط
انعطاف پذیری شناختی چیست؟
انعطاف پذیری شناختی چیست؟
قوی ترین بخش کنترل کننده رفتار در انسان
قوی ترین بخش کنترل کننده رفتار در انسان
ElGrandeToto - 7elmet Ado 6(MP3_320K)