اگر مرد طلاق ندهد چه باید کرد

اگر مرد طلاق ندهد چه باید کرد

3490 نفر
دسته بندی: روابط زناشویی

بروز طلاق و جدایی در زندگی زناشویی امری اجتناب ناپذیر است. در بسیاری از مواقع افراد پس از کش و قوس های فراوان در دادگاه های خانواده، از طرف مقابل خود جدا میشوند. اما در برخی از مواقع یکی از طرفین تمایلی به انجام طلاق از خودش نشان نمیدهد. معمولا به خاطر مسئولیت های سنگینی مثل مهریه و نفقه، مردان تمایل کمتری به طلاق از خودشان نشان میدهند و به همین سبب تصمیم میگیرند که همسر خود را طلاق ندهند. ما در این مقاله قصد داریم به شما توضیح دهیم از نظر حقوقی، اگر مرد طلاق ندهد چه مسیری را میتوانیم از طریق قانون در پیش بگیریم؟ در ادامه با راهکار هایی که رادیوبینا در این مقاله به شما آموزش می دهد، همراه باشید.

اگر مرد حاضر به طلاق نشود چه باید کرد؟

زن در سه مورد می‌تواند درخواست طلاق دهد و موفق شود:

استناد به شروط دوازده گانه عقدنامه؛ البته اگر مرد آن‌ها را امضا کرده باشد.

در صورتی که ادامه زندگی مشترک باعث عسر و حرج زن باشد؛ یعنی شرایط به‌گونه‌ای باشد که زن دچار سختی و تنگنا شده باشد.

داشتن حق طلاق.

شروط دوازده‌گانه عقدنامه:

  • زن اثبات کند که شش ماه نفقه دریافت نکرده است.
  • زن بد رفتاری شوهرش را اثبات کند. شما می توانید سیاست رفتار با شوهر را به خوبی در این مقاله یاد بگیرید.
  • زن اثبات کند که شوهرش مبتلا به بیماری لاعلاج است.
  • اثبات جنون مرد زمانی که امکان فسخ ازدواج نباشد.
  • اشتغال مرد به شغلی که به حیثیت و آبروی زن و مصالح خانوادگی او لطمه بزند.
  • اعتیاد شوهر به مواد مخدر یا الکل طوری که ادامه زندگی زناشویی را برای زن دشوار کند.
  • اگر شوهر به حبس برای مدت پنج سال یا بیشتر محکوم شده باشد.
  • شوهر زندگی زناشویی را به ‌مدت شش ماه متوالی بدون عذر موجه ترک کرده باشد.
  • اگر شوهر به مجازات حدی و تعزیری محکوم شده باشد.
  • مرد بعد از گذشت پنج سال زندگی نتواند بچه‌ دار شود.
  • مرد بدون اجازه همسرش مجدد ازدواج کند.
  • مرد بعد از شش ماه از رجوع زن به دادگاه مفقودالاثر شود.

در صورتى كه مردى بدون دليل و از طریق آزار و اذيت يا عدم انجام تكاليف زناشويى، همسر خويش را تحت فشار قرار دهد، زن مى تواند با ارائه دادخواست به دادگاه خانواده الزام مرد به انجام وظايف زناشويى را درخواست کند و در صورت استنكاف مرد تقاضاى طلاق قضايى از سوى دادگاه بنمايد.

زن طبق این قوانین میتواند درخواست طلاق کند
زن طبق این قوانین میتواند درخواست طلاق کند

اگر مرد طلاق ندهد، زن طبق این قوانین میتواند درخواست طلاق کند:

براساس ماده ۱۱۲۹ قانون مدنى: در صورت استنكاف شوهر از دادن نفقه و عدم امكان اجراى حكم محكمه و الزام او به دادن نفقه، زن مى تواند براى طلاق به حاكم رجوع كند و حاكم، شوهر او را اجبار به طلاق مى نمايد. همچنين است در صورت عجز شوهر از دادن نفقه نیز این قانون قابل اجرا میباشد. در مقاله دلایل طلاق عاطفی از نظر روانشناسی به صورت کامل در مورد طلاق صحبت شده است.

براساس ماده ۱۱۳۰ قانون مدنى: در صورتى كه دوام زوجيت موجب عسر و حرج زوجه باشد، وى مى تواند به حاكم شرع مراجعه كرده و تقاضاى طلاق كند. چنانچه عسر و حرج مذكور در محكمه ثابت شود دادگاه مى تواند زوج را اجبار به طلاق نمايد و در صورتى كه اجبار ميسر نباشد زوجه به اذن حاكم شرع طلاق داده مى شود.

آیا مرد میتواند تا آخر عمر زن را طلاق ندهد؟

یک مرد درصورتی که قانون 1129 و 1130 در مورد او صدق کند، نمیتواند همسر خود را تا پایان عمر طلاق ندهد. اگر مرد طلاق ندهد و زن به هر دلیل از شوهرش ناراضی باشد یا به عبارتی از بودن با شوهر خود کراهت داشته باشد با توجه به اینکه اختیار طلاق با مرد میباشد، میتواند با دادن مالی یا بخشیدن مقداری از مهریه اش، نظر و موافقت او را برای طلاق جلب کند. قانون مدنی از این نوع طلاق به عنوان طلاق خلع یا طلاق مبارات نام می‌ برد و برای مرد در این نوع طلاق که از نوع طلاق توافقی میباشد، حق رجوع نیست. لیكن اگر زن بخواهد بدون دليل مشروع و بدون اينكه شوهر از وظايف شرعى و قانونى خود كوتاهى كرده باشد و صرفأ به دليل كراهت از شوهر از او جدا شود، بايستى رضايت شوهر را در طلاق، جلب کند كه اين امر در قالب طلاق خلع و مبارات محقق می‌‏شود. اما اگر مرد به وظایف خود در زندگی مشترک عمل کند، برای مثال به زن نفقه دهد، اگر زن حق طلاق نداشته باشد و بدون دلیل بخواهد از مرد طلاق بگیرد، با پروسه بسیار دشواری مواجه خواهد شد و حتما باید به وکیل مراجعه کند تا کار طلاق را انجام دهد. در این شرایط حتی ممکن است زن تا آخر عمر نتواند طلاق بگیرد.

اگر مرد طلاق ندهد، تکلیف بچه چه میشود؟

قانون در این مورد تدبیری را در نظر گرفته است که به آن حضانت طلاق میگویند. حضانت طلاق زمانی رخ میدهد که زوجین به صورت توافقی یا غیر توافقی برای آینده فرزند خود تصمیم گیری میکنند. گاهی این حضانت طلاق قبل از جدایی طرفین با توافق طرفین انجام میگیرد. ممکن است در برخی موارد بعد از طلاق یکی از طرفین زیر این توافق بزند، و دوباره مساله حضانت طلاق مورد بررسی دادگاه خانواده برسد. برای اینکه این اتفاق بعد از طلاق برای توافق طرفین دعوا رخ ندهد، حتما با مشاوره حقوقی این موضوع را در میان بگذارید تا مورد بررسی دقیق تر قرار بگیرد. حضانت طلاق در مواردی که با توافق کتبی و ثبت شده در محضر قانونی صورت بگیرد قابل برگشت نیست، مگر در مواردی مثل اعتیاد و عدم تامین نیاز فرزند بعد از طلاق که همان هم برای باز پس گیری حضانت کاری دشوار و زمانبر است. حضانت طلاق در مواردی که هیچگونه توافق قبل از جدایی وجود ندارد، توسط کارشناس خانواده برای بررسی بیشتر پدر و مادر و حتی خانواده های طرفین انجام میشود. در هنگام طلاق باید گواهی طلاق صادر شود و عدم وجود شاهد مانع از طلاق میشود و برای طلاق نیاز به شهود و شاهد است.

سوالات متداول:

  • اگر مرد طلاق ندهد، زن چه اقدامی میتواند انجام دهد؟

اگر زندگی با وهر موجب عسر و جرح باشد و مرد شروط ضمن عقد را رعایت نکرده باشد، زن میتواند درخواست طلاق دهد.

  • آیا مرد میتواند تا آخر عمر زن را طلاق ندهد؟

اگر مرد تمام شروط ضمن عقد را رعایت کرده باشد، و از آنجایی که حق طلاق با مرد است، زن پروسه بسیاری سختی را برای طلاق پیش رو خواهد داشت.

  • اگر مرد طلاق ندهد، تکلیف بچه چه میشود؟

طبق قوانین حضانت طلاق، کارشناس خانواده وضعیت را بررسی میکند و طبق نظر او و همچنین سایر شواهد دادگاه رای نهایی را برای حضانت فرزند صادر میکند.

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند
امتیاز شما :
ElGrandeToto - 7elmet Ado 6(MP3_320K)