نشانه های وسواس

نشانه های وسواس

409 نفر
Reading Time زمان مطالعه: 3 دقیقه
دسته بندی: خودشناسی

فهرست مطالب

وسواس به الگوی رفتاری گفته میشود که شامل افکار ناخواسته ای است که در ما احساس ترس و ناامنی ایجاد میکند. این احساسات باعث میشود که ما رفتاری خاص را به صورت مکرر انجام دهیم. وسواس بر فعالیت های روزمره ما تاثیر میگذارد و در ما ایجاد استرس و اضطراب میکند. ممکن شما بارها تلاش کرده باشید که بر وسواس خود غلبه کنید، اما اینکار موجب استرس و خشم بیشتری در شما شده است. هر چقدر هم که شما مایل باشید که جلوی بروز این افکار را بگیرید، باز هم این افکار شروع به ظاهر شدن میکند. در نهایت این رفتار ممکن است شکل حادی به خودش بگیرد و سلامت روان شما را به خطر بیاندازد. لذا این سوال مطرح میشود نشانه های وسواس چیست؟ چطور میتوانیم نشانه های وسواس را تشخیص دهیم؟ راهکار مقابله با وسواس چیست؟ ما در این مقاله قصد داریم به این سوالات پاسخ دهیم و در مورد نشانه های وسواس مطالبی را خدمت شما عزیزان ارائه دهیم. با ما همراه باشید.

نشانه های وسواس

  1. شما همیشه از اینکه چیزها به اندازه کافی تمیز نشده باشند واهمه دارید
  2. همیشه دو دل هستید و با عدم اطمینان مشکل دارید
  3. نیاز دارید که همه چیز منظم و متقارن باشد
  4. افکار پرخاشگرانه و ترسناکی نسبت به از دست دادن کنترل و آسیب زدن به خودتان یا دیگران دارید
  5. افکار ناخواسته بسیاری به ذهن شما هجوم میآورند
  6. احساس میکنید که اگر به چیزی که دیگران لمس کرده اند دست بزنید، آلوده میشوید
  7. در مورد قفل کردن در یا خاموش کردن اجاق گاز همواره شک دارید
  8. اگر اشیا پیرامون شما مرتب و متقارن نباشند، دچار استرس میشوید
  9. حس میکنید ممکن است در اماکن عمومی رفتار نامناسبی از خود بروز دهید
علل بروز نشانه های وسواس

علل بروز نشانه های وسواس

تحقیقات نشان داده است که علت بروز نشانه های وسواس هنوز به طور دقیق شناخته نشده است.  اما تئوری های وجود دارد که علل بروز نشانه های وسواس را عوامل زیر میداند:

عوامل بیولوژیکی

ممکن است وسواس به این دلیل در فرد بروز کرده باشد که در بیو شیمی مغز و نحوه عملکرد آن اختلال و تغییراتی به وجود آمده باشد.

عوامل ژنتیکی

عامل وراثت و ژن های ناشناخته بسیاری میتواند در بروز وسواس نقش داشته باشد.

یادگیری

ممکن است رفتار وسواس گونه از طریق مشاهده رفتار یکی از اعضای خانواده یا به مرور زمان در فرد ایجاد شده باشد.

پیشینه خانوادگی

اگر والدین یا سایر اعضای خانواده فرد با این اختلال مواجه باشند، ممکن است ریسک ابتلا به این اختلال در فرد افزایش پیدا کند.

تجربه حوادث استرس زا

اگر فرد با تروما یا حادثه ای ناگوار مواجه شود، ممکن است با خطر ابتلای بیشتری مواجه باشد. وسواس در این مواقع به صورت یک واکنش در مواجه با احساسات بد و خاطرات ناگوار بروز پیدا میکند.

سایر اختلالات سلامت روان

ممکن است اختلالات روانی دیگری باعث بروز وسواس در فرد شده باشد. اختلالات خشم، افسردگی، سو مصرف دارو یا تیک های عصبی میتواند باعث بروز رفتار وسواس گونه شود.

نحوه مقابله با وسواس:

الگوهای منفی رفتاری و فکری خود را تشخیص دهید

اولین گام در راه مقابله با وسواس این است که درک درستی نسبت به شیوه بروز وسواس خود داشته باشید. در حین بروز وسواس، افکار شما از چه الگوهایی پیروی میکند؟ معمولا رفتار وسواسی شما به چه صورت است؟ در چه مواقعی نشانه های وسواس در شما بیشتر آشکار میشود؟ با پاسخ به این سوالات میتوانید نسبت به وضعیتی که در آن قرار دارید، آگاهی پیدا کرده و عملکرد مناسب تری داشته باشید.

افکار غیر قابل کنترل خود را بپذیرید

 مطمئنا شما تلاش زیادی برای جلوگیری از بروز افکار وسواس گونه انجام داده اید، اما تا بحال موفق نبوده اید. یکی از راه های مقابله با وسواس این است که بپذیرید این افکار غیر قابل کنترل هستند. در صورت بروز آنها، جلوی جریان فکری خود را نگیرید و بگذارید که این افکار از ذهن شما عبور کنند.

تمرینات مدیتیشن و خودآگاهی انجام دهید

تمرینات مدیتیشن و خودآگاهی انجام دهید

این تمرینات برای همه اختلالات سلامت روان میتواند استفاده شود. در حین مدیتیشن بر روی تنفس خود متمرکز شوید و ذهنتان را معطوف به جسم خود کنید. تمرکز خود را بر روی زمان حال بگذارید و لحظه ای که در آن هستید را تجربه کنید. با احساسات خود مواجه شوید و آنها را جدای از شخصیت خود در نظر بگیرید.

از کمک افراد متخصص سلامت روان بهره بگیرید

اگر تابحال نتوانسته اید اقدام موثری برای مقابله با وسواس خود داشته باشید، میتوانید از کمک افراد متخصص در زمینه سلامت روان بهره بگیرید. مطمئنا آنها تشخیص بهتری نسبت به علل بروز نشانه های وسواس در شما خواهند داشت. از طرفی دیگر توصیه های تخصصی آنها نیز میتواند به شما کمک زیادی در مواجه با این مساله بکند.

سوالات متداول

  • وسواس چیست؟

وسواس نوعی از اختلال سلامت روان است که فرد نمیتواند جلوی بروز یک سری از افکار و رفتار های مزاحم خود را بگیرد و به طور مکرر آنها را تکرار میکند.

  • علل بروز وسواس چیست؟

عوامل بیولوژیکی و تغییرات عملکرد بیو شیمی مغز، عامل ژنتیک، محیط خانواده، یادگیری، حوادث استرس زا و سایر اختلالات سلامت روان در بروز وسواس تاثیر گذار است.

  • راهکار مقابله با وسواس چیست؟

ابتدا سعی کنید نسبت به بروز این افکار و رفتار ها پذیرش داشته باشید. علل بروز آن را ریشه یابی کنید. از تمرینات خودآگاهی و مدیتیشن استفاده کنید و در نهایت میتوانید از توصیه افراد متخصص سلامت روان بهره ببرید.

سخن پایانی

در مواجه با هر  نوع اختلال سلامت روان، تشخیص صحیح علل بروز آن اختلال از اهمیت ویژه ای برخوردار است. زیرا اگر ما بتوانیم ارزیابی دقیقی از آنچه که در حال وقوع است داشته باشیم، راهکار مقابله ای مناسب تری را میتوانیم برای مواجه با آن برگزینیم. در مورد وسواس نیز در وهله اول ما باید تشخیص دهیم نشانه های وسواس چقدر در زندگی ما بروز پیدا کرده است؟ پس از تشخیص، علل بروز این نشانه ها را باید بررسی کنیم. در صورت ریشه یابی صحیح، میتوانیم از بروز و ادامه این اختلال جلوگیری کنیم و به زندگی خود تعادل ببخشیم. به نظر شما دوستان عزیز، چه راهکار دیگری را میتوان برای مقابله با وسواس در نظر گرفت؟

مترجم :

رادیو بینا

منبع:

www.mayoclinic.com

www.withtherapy.com

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند
امتیاز شما :

مقالات دیگر

آخرین مطالب

معنی خواب هایی که میبینیم چیه؟
معنی خواب هایی که میبینیم چیه؟
اختلافاتی که با گذر زمان هم حل نمیشن
اختلافاتی که با گذر زمان هم حل نمیشن
شش دلیل رایج تصمیمات اشتباه در زندگی
شش دلیل رایج تصمیمات اشتباه در زندگی
پنج روشی که مردم ما را کنترل میکنند!!
پنج روشی که مردم ما را کنترل میکنند!!
آیا میتونیم فرد خودشیفته را تغییر دهیم؟
آیا میتونیم فرد خودشیفته را تغییر دهیم؟
ElGrandeToto - 7elmet Ado 6(MP3_320K)