زوج‌درمانی چیست؟

زوج‌درمانی چیست؟

514 نفر
Reading Time زمان مطالعه: 5 دقیقه
دسته بندی: روابط زناشویی

فهرست مطالب

زوج‌درمانی چیست، اگر در رابطه خود با شریک‌تان به مشکل برخورده‌اید، بهتر است با زوج‌درمانی آشنا شوید. منظور از زوج‌درمانی چیست؟ زوج‌درمانی نوعی روان‌درمانی است که به شما و شریک‌تان کمک می‌کند رابطه زناشویی خود را بهتر کنید. اگر مشکلات ارتباطی دارید، می‌توانید برای بازسازی رابطه خود از زوج‌درمانی کمک بگیرید.

برایان مولر (Brian Mueller)، روان‌شناس و متخصص زوج‌درمانی در مرکز پزشکی دانشگاه کلمبیا، می‌گوید: زوج‌درمانی می‌تواند به طیف وسیعی از مسائل ارتباطی رسیدگی کند، از جمله درگیری‌های مکرر، فاصله احساسی، خیانت، مسائل مرتبط با رابطه جنسی، یا مشکلات ناشی از عوامل استرس‌زای بیرونی.

Brian Mueller

زوج‌درمانی می‌تواند در هر مرحله‌ای از رابطه، بدون توجه به وضعیت زناشویی، سن، نژاد، ایمان، یا گرایش جنسی‌تان، به شما کمک کند. در این مقاله که در سایت رادیو بینا تهیه و ترجمه شده است قصد داریم تا شما را با انواع مختلف زوج‌درمانی، راهکارها، کاربردها و مزیت‌های آن آشنا کنیم.

زوج‌درمانی چیست
زوج‌درمانی چیست

انواع زوج‌ درمانی

برای این که دقیق‌تر بفهمید زوج‌درمانی چیست، می‌خواهیم در مورد روش‌های مختلف زوج‌درمانی صحبت کنیم. به گفته مولر، روش‌های زوج‌درمانی متعددی وجود دارد، که برخی از آنها به قرار زیرند:

درمان متمرکز بر هیجان (EFT):

این روش بر روی بهبود دلبستگی و پیوند بین شما و شریک‌تان تمرکز دارد. درمانگر به شما کمک می‌کند تا الگوهایی که باعث فاصله گرفتن شما از شریک‌تان شده است را درک کرده و آنها را تغییر دهید.

روش گاتمَن (Gottman):

این روش به مسائلی که باعث درگیری شما می‌شود، رسیدگی می‌کند و شما و شریک‌تان را به مهارت‌های حل مسئله مجهز می‌کند. هدف این روش بهبود کیفیت دوستی و میزان صمیمیت شما و شریک‌تان است.

رویکرد اِلِن واچِل (Ellen Wachtel):

این یک رویکرد مبتنی بر نقاط قوت است و بر روی جنبه‌های مثبت رابطه تمرکز می‌کند. در این رویکرد، به جای سرزنش، بر خوداندیشی تأکید می‌شود.

زوج‌درمانی روان‌پویایی:

این روش در جستجوی یافتن امیدها و ترس‌هایی است که محرک رفتارهای شما و شریک‌تان است، و به شما کمک می‌کند یکدیگر را بهتر درک کنید.

رفتاردرمانی:

این روش که زوج‌درمانی رفتاری (BCT) نیز نامیده می‌شود، نوعی از روان‌درمانی است که بر تغییر رفتار تمرکز دارد، و به منظور حفظ پایداری رابطه و رضایت دو طرف از آن، شما را به انجام رفتارهای مثبت و اجتناب از رفتارهای منفی تشویق می‌کند.

رفتاردرمانی شناختی (CBT):

این روش، که به زوج‌درمانی شناختی-رفتاری نیز معروف است، شامل تشخیص و تغییر الگوهای فکری‌ای است که بر رفتار شما تأثیر منفی می‌گذارند.

راهکارهای زوج‌ درمانی

زوج‌درمانگرها اغلب بر اساس نیاز شما از رویکردی ترکیبی برای درمان استفاده می‌کنند، یعنی راهکارهای روش‌های مختلف روان‌درمانی را با هم ادغام می‌کنند.

برخی از راهکارهای مورداستفاده زوج‌درمانگرها شامل موارد زیر است:

شناخت شما و شریک‌تان:

مولر می‌گوید: «زوج‌درمانگرها با شناخت شما و شریک‌تان فضای امنی برای شما ایجاد کرده و به شما کمک می‌کنند خودتان و شریک‌تان را بهتر درک کنید».

تشخیص احساسات:

به گفته مولر، «درمانگر به شما کمک می‌کند تا احساسات خودتان و شریک‌تان را تشخیص دهید و بتوانید در مورد آنها با هم صحبت کنید».

جستجو در گذشته:

زوج‌درمانی می‌تواند شامل بررسی گذشته نیز باشد، چون این به شما کمک می‌کند ترس‌ها، انگیزه‌ها، و رفتارهای خود را در یک رابطه بهتر درک کنید. همچنین، جستجو در گذشته کمک می‌کند به اختلافات حل‌نشده گذشته که بر رابطه شما در زمان حال تأثیر منفی می‌گذارند، رسیدگی کنید.

تمرکز بر راه‌حل‌ها:

درمانگر با شما و شریک‌تان همکاری می‌کند تا مسائل خود را حل کنید، الگوهای رفتاری منفی را اصلاح کنید، و بر روی جنبه‌های مثبت رابطه خود تمرکز کنید.

آموزش مهارت‌ها:

زوج‌درمانی به شما و شریک‌تان مهارت‌های مدیریت خشم، حل مسئله، و حل اختلاف را می‌آموزد. هدف این است که شما و شریک‌تان به ابزارهایی مجهز بشوید که به شما کمک کند به محض بروز مشکلات به آنها رسیدگی کنید.

راهکارهای زوج‌درمانی

انواع مشکلات ارتباطی

زوج‌درمانی به شما و شریک‌تان فرصت می‌دهد تا در مورد مسائل مرتبط با جنبه‌های مختلف رابطه خود بحث کرده و آنها را حل کنید. برخی از مهمترین این مسائل عبارتند از: اختلاف در زمینه‌های اعتقادی و اخلاقی، مسائل مالی، نارضایتی از زمانی که با هم سپری می‌کنید و فعالیت‌های مشترکی که انجام می‌دهید، مسائل مرتبط با داشتن فرزند یا تربیت فرزندان، مشکلات مرتبط با اعضای خانواده طرف مقابل، مسائل مرتبط با روابط جنسی و صمیمیت، مشکلات فیزیکی و روانی، و مقابله با عوامل استرس‌زای بیرونی مانند استرس‌های ناشی از مشکلات کاری.

مزیت‌های زوج‌درمانی

مولر می‌گوید: بعد از زوج‌درمانی، «افراد گزارش می‌دهند که با شریک‌شان و احساسات خودشان، پیوند بیشتری دارند، و امنیت، آرامش، و لذت بیشتری را در رابطه خود احساس می‌کنند. وقتی افراد در یک رابطه بیشتر احساس امنیت کنند، در دیگر بخش‌های زندگی‌شان نیز قاطعیت و بی‌پروایی بیشتری خواهند داشت».

شما می توانید از مقاله روابطی که مناسب ازدواج نیستند، هم دیدن فرمایید.

زوج‌درمانی مزیت‌های زیادی دارد که در این‌جا به برخی از آنها اشاره می‌کنیم: درک بهتر یکدیگر، تشخیص مشکلات ارتباطی، بهبود مهارت‌های ارتباطی، حل اختلافات، تقویت دوستی و دلبستگی، پایان دادن به رفتارهای ناکارآمد، یادگیری‌ مهارت‌های حل مسئله و افزایش رضایت از رابطه.

نکات قابل توجه در مورد جلسات زوج‌درمانی

زوج‌ درمانی در حالت ایده‌ال به مشارکت شما و شریک‌تان نیاز دارد. اما، اگر شریک‌تان تمایلی به این کار ندارد، شما به تنهایی هم می‌توانید به جلسات زوج‌درمانی بروید، و به کمک آن، رابطه خود را بهتر درک کرده و بهبود ببخشید.

حتی اگر شما و شریک‌تان با هم در این جلسات شرکت کنید، ممکن است یکی از شما یا هردوی‌تان نیاز به جلسات جداگانه داشته باشید تا بتوانید به مشکلاتی که در جلسات زوج‌درمانی مشترک‌تان مطرح شده است، رسیدگی کنید.

در صورتی که شما یا شریک‌تان با مسائل دیگری، مانند استفاده از مواد مخدر، روبرو هستید، درمانگر شما احتمالاً روش‌های درمانی خاصی را برای درمان پیشنهاد می‌کند.

نکات قابل توجه در مورد جلسات زوج‌درمانی
نکات قابل توجه در مورد جلسات زوج‌درمانی

نحوه شروع جلسات زوج‌ درمانی

اگر احساس می‌کنید که رابطه شما با زوج‌درمانی بهتر می‌شود، در این مورد با شریک‌تان صحبت کنید و ببینید که آیا با انجام این کار موافق است یا نه. اگر با مخالفت او مواجه شدید، توضیح بدهید که چرا این مسئله برای شما مهم است و چطور می‌تواند به رابطه شما کمک کند.

قدم بعدی پیدا کردن یک متخصص است. خدمات زوج‌درمانی اغلب توسط درمانگرهایی ارائه می‌شود که دارای مجوز هستند و با عنوان درمانگر یا مشاور ازدواج و خانواده فعالیت می‌کنند. با این وجود، دیگر روان‌شناسان و روان‌پزشکان هم این خدمات را ارائه می‌دهند. اعضای خانواده یا دوستان شاید بتوانند کسی را به شما پیشنهاد کنند. همچنین، اگر به دلایل دیگری به یک درمانگر مراجعه می‌کنید، احتمالاً او نیز می‌تواند یک متخصص زوج‌‌درمانی را به شما معرفی کند.

شما می توانید از مقاله دلایل طلاق عاطفی از دیدگاه روانشناسان هم دیدن فرمایید.

با شریک خود در مورد روز و ساعت مناسب برای جسلات صحبت کنید. اگر می‌خواهید جلسات حضوری داشته باشید، سعی کنید درمانگری را انتخاب کنید که از محل زندگی شما خیلی دور نباشد.

وقتی شما و شریک‌تان درمان خود را شروع می‌کنید، باید فرم‌هایی را در مورد سوابق پزشکی و اطلاعات بیمه پر کنید. همچنین، باید به پرسشنامه‌هایی پاسخ بدهید تا درمانگر بتواند رابطه شما، مشکلات‌تان، و هدف‌تان از زوج‌درمانی را بهتر درک کند. لازم به ذکر است که شما می توانید از طریق تست های خودشناسی رادیو بینا به صورت رایگان نیز استفاده کنید.

سؤالات متداول

  • زوج درمانی چه نوع مشکلاتی را حل می‌کند؟

زوج‌درمانی به شما و شریک‌تان کمک می‌کند تا در مورد مسائل مرتبط با جنبه‌های مختلف رابطه خود از جمله مسائل اعتقادی، مالی، خانوادگی، جنسی، و در مجموع هر نوع مسئله‌ای که به رابطه شما آسیب رسانده است، بحث کرده و آنها را حل کنید.

  • چطور زوج‌درمانی را شروع کنم؟

اگر احساس می‌کنید که زوج‌درمانی می‌تواند به رابطه شما با شریک‌تان کمک کند، ابتدا باید او را به انجام این کار متقاعد کنید. سپس، برای پیدا کردن یک زوج‌درمانگر قابل اعتماد از خانواده، دوستان یا کسانی که در این زمینه اطلاعات کافی دارند، کمک بگیرید.

  •  اگر همسرم به جلسه مشاوره نمی‌آید، چه کار کنم؟

اگر شریک‌تان تمایلی به شرکت در جلسات زوج‌درمانی ندارد، شما به تنهایی هم می‌توانید به این جلسات بروید، و به کمک آن، رابطه خود را بهبود ببخشید.

سخن پایانی

اگر در ارتباط با شریک‌تان به مشکل برخورده‌اید، زوج‌درمانی به شما کمک می‌کند تا بر روی رابطه خود کار کنید و آن را بهبود ببخشید. یک زوج‌درمانگر به شما کمک می‌کند تا احساسات خود را بیان کنید، در مورد آن با شریک خود صحبت کنید، و اختلافات خود را حل کنید.

زوج‌درمانی کمک می‌کند که درک، احترام، محبت، و صمیمیت بین شما و شریک‌تان افزایش پیدا کند، و این باعث می‌شود که در کنار هم خوشحال‌تر باشید.

هدف این مقاله پاسخ دادن به این سؤال بوده است که زوج‌درمانی چیست؟ امیدواریم توضیحات ارائه شده به اندازه کافی به روشن شدن مفهوم زوج‌درمانی و کاربردهای کمک کرده باشد. اگر تمایل دارید که در مورد زوج‌درمانی یا یکی از انواع آن بیشتر بدانید، نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

ترجمه:

رادیو بینا

Source:

verywellmind.com

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند
امتیاز شما :

مقالات دیگر

آخرین مطالب

معنی خواب هایی که میبینیم چیه؟
معنی خواب هایی که میبینیم چیه؟
اختلافاتی که با گذر زمان هم حل نمیشن
اختلافاتی که با گذر زمان هم حل نمیشن
شش دلیل رایج تصمیمات اشتباه در زندگی
شش دلیل رایج تصمیمات اشتباه در زندگی
پنج روشی که مردم ما را کنترل میکنند!!
پنج روشی که مردم ما را کنترل میکنند!!
آیا میتونیم فرد خودشیفته را تغییر دهیم؟
آیا میتونیم فرد خودشیفته را تغییر دهیم؟
ElGrandeToto - 7elmet Ado 6(MP3_320K)