نحوه برخورد با افراد مزاحم چگونه است؟

نحوه برخورد با افراد مزاحم چگونه است؟

1386 نفر
دسته بندی: مهارت‌های اجتماعی

ایجاد مزاحمت برای دیگران به رفتاری گفته میشود که فرد با کارهای آزار دهنده خود انرژی و روحیه دیگران را از بین ببرد. افراد مزاحم معمولا پشت تلفن فریاد میزنند و صحبت دیگران را قطع میکنند. در کارهای گروهی اخلال ایجاد میکنند و تصمیمات مهم را به گردن دیگران میاندازند. آنها بسیار بد قول هستند و همیشه دیر سر قرار حاضر میشوند. افراد مزاحم ممکن هست حتی در کوچکترین رفتار های خود مثل غذا خوردن، لباس پوشیدن یا حتی استراحت کردن نیز عادت هایی دارند که موجب ناراحتی و آزار دیگران میشود. در اینجا این سوال مطرح میشود که نحوه برخورد با افراد مزاحم چگونه است؟ چه راهکارهایی را میتوان برای مقابله با این افراد در نظر گرفت؟ ما در این مقاله قصد داریم به این سوالات پاسخ دهیم و شما را با نحوه برخورد با افراد مزاحم آشنا کنیم. با ما همراه شوید.

از شایعات دوری کنید

همانططور که در مقاله باید ها و نباید های محیط کاری بیان کردیم؛ شاید یکی از راههای ساده برخورد با افراد مزاحم در محیط کاری این باشد که نزد همکار دیگرتان گله و شکایت همکار مزاحم خود را بکنید. اما یادتان باشد هیچوقت علیه همکار مزاحم خود شایعه پراکنی نکنید. پخش شایعه موجب تخریب همکار شما و بروز تفرقه بین سایرین میشود و ممکن است بر علیه شما نیز استفاده شود. زیرا در صورتی که حقیقت آشکار شود، شما به عنوان آدم بدی شناخته خواهید شد.

میزان تاثیرگذاری این رفتار بروی خودتان را ارزیابی کنید

قبل از اینکه بخواهید با افراد مزاحم برخورد کنید، از خودتان بپرسید چقدر این رفتار بر روی شما تاثیر گذاشته است؟ آیا سایر افرادی که در گروه شما هستند نیز تحت تاثیر قرار گرفته اند؟ آیا فکر میکنید میتوانید به تنهایی از پس آن بر بیایید؟ یا قد دارید به مدیر خودتان واگذار کنید؟ میزان واکنش شما نسبت به این رفتار نشان دهنده این است که چقدر تحت تاثیر این رفتار قرار گرفته اید. اگر رفتار همکار شما خیلی آزار دهنده و تهاجمی است، حتما موضوع را به طور جدی گزارش کنید.

از شایعات دوری کنید
از شایعات دوری کنید

با درایت باشید

در برخورد با افراد مزاحم ممکن است پنهان کردن احساسات کار دشواری به نظر برسد، مخصوصا زمانی که چندین بار تحت تاثیر چنین رفتار قرار گرفته باشید. اما یادتان باشد که مساله رفتار آن فرد است، نه خود آن شخص. زیرا ممکن است همکار شما متوجه تاثیر منفی رفتارش بروی شما نباشد. لذا سعی کنید احساسات خود را زمانی که با این افراد مواجه شدید، تحت کنترل داشته باشید. مکالمات خود را تا جای ممکن محدود به مسائل کاری کنید و مسائل را شخصی نکنید. شخصی کردن مسائل موجب واکنش تدافعی و خشم طرف مقابل شما میشود. سیاست کاری خود را حفظ کنید.

دلایل بروز این رفتار را تشخیص دهید

اگر میخواهید در برخورد با افراد مزاحم اقدام موثری انجام دهید، قدری به علت بروز این رفتار توجه کنید. میز بهم ریخته همکار مزاحم شما ممکن است نشان دهنده این باشد که او میخواهد کارهایش را سر و سامان بخشد. اگر پشت تلفن بلند صحبت میکنند، ممکن است بخاطر مشکلات شنوایی باشد. توانایی ضعیف در مدیریت نیز ممکن است بخاطر تمرینات ناکافی بوجود بیاید. هر رفتار آزار دهنده ای میتواند بخاطر چیزی باشد که ما از آن بیخبر هستیم. بنابراین محافظه کار باشید و قبل از اقدام کردن جوانب کار را در نظر بگیرید.

صداقت داشته باشید

یک مکالمه هوشمندانه با همکار مزاحم خود داشته باشید. در برخورد با افراد مزاحم رویی باز داشته باشید و در مورد احساسات خود صادقانه با او صحبت کنید. احترام او را حفظ کنید و با صبر و حوصله و بدون قضاوت به جوابی که به شما میدهد گوش کنید. مکالمه هوشمندانه به شما کمک میکند که آزادانه با افراد پیرامون خود صحبت کنید. صداقت، جو بی اعتمادی را از بین میبرد و از بروز نزاع جلوگیری میکند. اگر تنش بین شما و فرد مزاحم بیش از حد شده است، از شخص دیگری بخواهید که میانجیگری کند. فرد میانجی میتواند در پیدا کردن راه حلی مسالمت آمیز به شما کمک زیادی بکند.

از مکانیزم های مقابله ای استفاده کنید

اگر فکر میکنید که رفتار همکار مزاحم شما به این راحتی تغییر نمیکند یا تصمیم گرفتید که او را نادیده بگیرید، قبل از هر چیز مطمئن شوید که در برخورد با افراد مزاحم استراتژی درستی را در پیش گرفته اید. تمرینات تنفس عمیق و خودآگاهی را انجام دهید تا احساس آرامش و تمرکزی بیشتری داشته باشید. سعی کنید به جای مواجه شدن با این افراد، کمتر در دسترس آنها قرار بگیرید و فاصله خود را با آنها افزایش دهید.

سوالات متداول:

  • افراد مزاحم چه رفتاری را از خودشان بروز میدهند؟

معمولا این افراد پشت تلفن با صدای بسیار بلند صحبت میکنند. صحبت دیگران را قطع میکنند و رفتار تهاجمی با سایرین دارند. دیگران را مسخره میکنند و به دنبال تخریب و آسیب زدن به دیگران هستند.

  • در نحوه برخورد با افراد مزاحم چه باید کرد؟

در ابتدا سعی کنید فرد مزاحم را با پخش شایعات تخریب نکنید. میزان تاثیر گذاری رفتار فرد مزاحم را بر روی خودتان ارزیابی کنید. با صداقت و درایت موضع خود را برای او مشخص کنید و بر مواضع خود باقی بمانید.

  • اگر در محیط کاری با افراد مزاحم مواجه شدیم، چه باید کنیم؟

قبل از هر چیز سعی کنید به جای درگیر شدن با این افراد، کمتر در دسترس آنها باشید و فاصله خود را با این افراد حفظ کنید. اگر رفتار آنها بیش از حد آسیب زا بود، موضوع را به مقامات گزارش کنید.

 سخن پایانی

چیزی که در نحوه برخورد با افراد مزاحم اهمیت پیدا میکند، نحوه واکنش ما نسبت به این رفتار است. مسلما رفتار دیگران جزو چیزهایی هست که نمیتوانیم روی آن کنترل داشته باشیم. معمولا افراد به ندرت تغییر میکنند زیرا توانایی کافی برای تشخیص و پذیرش اشتباه خود را ندارند. اما اگر شما در مسیر رشد و اگاهی قرار دارید، میتوانید به جای تغییر دادن دیگران روی واکنش خود متمرکز شوید. رادیو بینا در مجموعه مقالات مهارت های اجتماعی مقالات ترجمه شده دیگری را نیز در اختیار شما قرار داده است. شاید گفتن اینکار ساده به نظر برسد، اما داشتن عملکردی مناسب در برخورد با افراد مزاحم نیاز به تمرین و پیگیری زیادی دارد. راهکارهای متفاوت دیگری نیز برای برخورد با این افراد میتوان در نظر گرفت. اگر شما با یک فرد مزاحم مواجه شوید، چه راهکار مقابله ای را در پیش میگیرید؟ آیا برخورد مستقیم دارید یا فرد را نادیده میگیرید؟ ما از نظرات خود مطلع سازید.

ترجمه:

Radiobina

منبع:

www.mindtools.com

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند
امتیاز شما :
ElGrandeToto - 7elmet Ado 6(MP3_320K)