مهارت تصمیم گیری چیست؟|اگر مهارت نداری تصمیم نگیر!!
فهرست مطالب
آموزش مغز در تصمیم گیری درست
مهارت تصمیم گیری درست از جمله مهارت های ارزشمندی است که ما را در انتخاب گزینه های موجود راهنمایی میکند. زمانی که ما از مهارت تصمیم گیری درست برخوردار باشیم، میتوانیم پایه های زندگی شخصی خود را استحکام بخشیم و قدرت بیشتری از خودمان نشان بدهیم. این مهارت به توانایی پیدا کردن راه حل توسط ما مربوط میباشد. به وسیله این مهارت ما قادر خواهیم تحلیل درستی نسبت به اطلاعات موجود داشته باشیم و از زوایای مختلفی به وقایع نگاه کنیم. اگر شما نیز مایل هستید که مهارت تصمیم گیری را در خودتان ارتقا ببخشید، نیازمند به دانستن نکات مربوط به آن میباشید. ما در این مقاله قصد داریم در مورد اهمیت قدرت تصمیم گیری و مثال های مربوط به آن، مطالبی را خدمت شما عزیزان ارائه دهیم. با رادیوبینا همراه باشید.
قدرت تصمیم گیری چیست و چه فاکتورهایی دارد؟
عوامل بسیار زیادی برای گرفتن یک تصمیم صحیح تاثیر گذار خواهد بود. اگر بخواهیم مهارت تصمیم گیری را به زبان ساده توضیح دهیم، موارد زیر را میتوان به عنوان سنگ بنای این مهارت در نظر گرفت.
توانایی حل مساله
یکی از قسمت های مهم مهارت تصمیم گیری، توانایی حل مسائل است. در ابتدا شما باید بتوانید از زوایای مختلف یک موضوع را بررسی کنید و راه حل پیشنهادی شما نیز باید به دور از احساسات و عواطف باشد. این مهارت به شما کمک میکند که جزییات را به خوبی ببینید و تصمیمات سریع و موثری بگیرید.
رهبری کردن
این توانایی باعث میشود که شما بتوانید در دیگران انگیزه لازم را برای کسب اهداف ایجاد کنید. اطمینان پیدا کنید که افراد پیرامون شما بتوانند به راحتی در مورد احساسات خود با شما صحبت کنند. هر چقدر همبستگی و اتحاد بیشتری بین افراد پیرامون شما باشد، در دراز مدت تاثیر مثبتی بر روی کیفیت تصمیمات شما خواهد گذاشت.
توانایی استدلال
بخش مهم دیگر از مهارت تصمیم گیری این است تصمیمات شما موثر باشد. شما باید بتوانید تمامی مزایا و معایب یک راه حل را در نظر بگیرید و قبل از تصمیم گیری نهایی آن را لحاظ کنید. به تمامی اطلاعاتی که پیرامون شماست توجه کنید و با استدلال کافی تصمیم گیری کنید.
شهودی بودن
شهودی بودن به این معناست که بتوانید به غرایز خودتان اعتماد کنید. غرایز شما از تجربیات و مشاهدات شما سرچشمه میگیرد و شما را همه روزه به جلو میراند. تمامی تجربیات و درس هایی را که در طول زندگی خود آموختید را در تصمیمات خود لحاظ کنید. به غرایز خودتان اعتماد کنید و از خودتان بپرسید که تصمیم شما عملی و منطقی است یا خیر.
هوش هیجانی
هوش هیجانی به این معنا است که شما از احساسات خود آگاه هستید و میتوانید آنها را به نحو صحیحی بروز دهید. احساسات شما میتوانند راه حل های مناسبی را به شما الهام کند. داشتن هوش هیجانی بالا به شما کمک میکند که تحلیل بهتری نسبت به راه حل های پیشنهادی داشته باشید و بهتر بتوانید مسائل را برای سایرین شرح دهید.
چگونه مهارت تصمیم گیری را در خودمان ارتقا بخشیم؟
این موارد به خصوص در ارتقای مهارت تصمیم گیری در نوجوانان بسیار تاثیر گذار است. شما از طریق این راهکارها میتوانید قدرت تصمیم گیری را در خودتان، چه در زندگی و چه در محیط کاری افزایش دهید. در مقاله آموزش مغز برای تصمیم گیری درست، به صورت کامل در این باب صحبت کرده ایم.
وضعیت موجود را به درستی تشخیص دهید
مساله ای که پیش آمده ممکن است توسط هر فرد دیگری نیز شناسایی شود، اما این وظیفه شماست که اگر در محیط کاری خود هستید، مساله پیش آمده را به مقامات بالا دستی خود اطلاع دهید. گزارشات خود را بدرستی تنظیم کنید و تمامی جوانب مساله را در نظر بگیرید. سعی کنید اولین نفری باشید که از اطلاعات با خبر میباشد.
راه حل ها و اقدامات احتمالی را در نظر بگیرید
تمامی راهکار ها و اقداماتی که میتوان برای مشکل پیش رو در نظر گرفت را یادداشت کنید. این موارد را با اعضای گروه خود در میان بگذارید تا آنها نیز بتوانند بر روی این مساله کار کنند. بعد از اینکه تمامی راه حل های احتمالی را لیست کردید، آن را برای تمامی اعضای گروه کاری خود مطرح کنید تا تصمیماتی که قرار است گرفته شود بر مبنای این لیست باشد.
مزایا و معایب همه گزینه ها را مشخص کنید
تمامی جوانب یک گزینه را در نظر بگیرید. اگر قرار است در مورد یک گزینه احتمالی تصمیم گیری کنید، حتما مزایا و معایب آن راهکار را به خوبی بررسی کنید. به خودتان زمان بدهید و تمامی احتمالات را محاسبه کنید. آیا راهکار شما متناسب با اهداف شما میباشد؟ نسبت به این موضوع با آگاهی بیشتری برخورد کنید.
تصمیم خود را با دلیل و منطق کافی، نهایی کنید
تاثیرات بلند مدت و کوتاه مدت تصمیم خود را بار دیگر بررسی کنید. خبر خوب این است که شما همواره از تصمیماتی که میگیرید، چیزهایی میآموزید. لذا جوانب تصمیمی که گرفتید را بررسی کنید و ببینید که چقدر مزایا یا معایب ایجاد میکند. مطمئن شوید که تصمیم گیری نهایی، شما را در مسیر اهداف خودتان نگه میدارد.
سوالات متداول
- قدرت تصمیم گیری چیست؟
به توانایی پردازش اطلاعات و شواهد، بررسی نقاط ضعف و قوت یک پدیده و پیدا کردن راه حل متناسب با آن را قدرت تصمیم گیری میگویند.
- مهارت تصمیم گیری شامل چه فاکتورهایی میباشد؟
این مهارت شامل فاکتورهایی مانند داشتن توانایی رهبری، هوش هیجانی بالا، توانایی استدلال، شهودی بودن و توانایی حل مساله میباشد.
- چگونه میتوانیم مهارت تصمیم گیری را ارتقا بخشیم؟
در ابتدا وضعیت موجود را بدرستی بررسی کنید. لیستی از تمامی راهکار های احتمالی تهیه کنید. مزایا و معایب راه حل موجود را در نظر بگیرید و تصمیم خود را بر اساس لیستی که تهیه کردید، نهایی کنید.
سخن پایانی
توانایی تصمیم گیری جزو مهارت های اساسی برای رشد و ارتقای فردی به شمار میرود. برای اینکه بتوانیم این مهارت را در خودمان نهادینه سازی کنیم، لازم است که از دوران نوجوانی تمرینات لازم را برای ارتقای این مهارت انجام دهیم. خانواده و مدارس نیز موظف هستند نسبت به این موضوع روشن بین باشند و در برنامه های درسی و مهارتی خود، مهارت تصمیم گیری در نوجوانان را تقویت کنند. اگر افراد یک جامعه بتوانند تصمیمات درستی را اتخاذ کنند، مطمئنا پیشرفت بسیاری را در محیط پیرامون خود تجربه خواهند کرد. به نظر شما دوستان، از چه راه دیگری میتوانیم توانایی تصمیم گیری را تقویت کنیم؟ با نظرات خود ما را همراه سازید.
گردآورنده و مترجم رادیوبینا
منبع:
نظرات
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند