علل تمایل به همجنس چیست؟|همه چیز در مورد همجنسگرایی (علمی)

علل تمایل به همجنس چیست؟|همه چیز در مورد همجنسگرایی (علمی)

63376 نفر
Reading Time زمان مطالعه: 10 دقیقه
دسته بندی: خودشناسی

فهرست مطالب


علل تمایل به همجنس ، شاید صحبت کردن در مورد تابوهای جامعه کار دشواری به نظر برسد، اما بررسی این مسائل میتواند کمک زیادی به شناخت دنیای پیرامون ما بکند. یکی از این مسائل همجنسگرایی است. همجنسگرا به فردی میگویند که از نظر گرایشات جنسی به جنس موافق تمایل دارد و جزو گرایش های طبیعی در انسان محسوب میشود. همجنسگرایی بیماری یا اختلال روانی نیست و از فهرست بیماری های روانی مدت هاست که خارج شده است. گرایش جنسی به تمایلات فرد برای ایجاد ارتباط جنسی با طرف مقابل گفته میشود که دسته بندی های متفاوتی دارد. در گرایشات جنسی مساله ای که بیشتر از همه موجب واکنش تند و خصمانه از سوی جامعه میشود، مربوط به گرایش به همجنس میباشد. بسیاری از افراد از علل تمایل به همجنس بی اطلاع هستند و اگر فردی چنین گرایشی داشته باشد، ممکن است به دلایل مذهبی یا فرهنگی مورد تهاجم و انتقاد این افراد قرار بگیرند. لذا این سوال مطرح میشود که علل تمایل به همجنس چه میباشد؟ آیا این یک موضوع ژنتیکی است یا مربوط به انتخاب افراد میشود؟ اگر به دنبال پاسخ این سوالات هستید، در ادامه این مقاله که در رادیو بینا تنظیم شده با ما همراه باشید. 

podcast picture

هم‌جنس گرایی یا هم‌جنس بازی؟




دیدگاه علم روانشناسی درباره ی گرایش به همجنس

تغییر تمایلات جنسی یعنی گرایش به همجنس، ارتباط دو سویه یا چیزی در این بین مورد بحث در سطح جهانی قرار گرفته است. در ایالت متحده، بیانیه‌های متعددی پیرامون برخورداری از حقوق مدنی برای این گروه از افراد مطرح شده است. در بسیاری از نقاط جهان، گرایش به همجنس غیر قانونی و تبعات قضایی دارد و در برخی کشورها نیز مجازات هم‌جنس‌گرایی اعدام است.
اما همه این جهت‌گیری‌های مدنی و اجتماعی جای خود، ما می‌خواهیم از دیدگاه علم روانشناسی درباره ی گرایش به همجنس آگاه شویم. در سایت معتبر psychology today مطرح شده عمدتا در مباحث اجتماعی وقتی درباره تمایل به هم‌جنس گفته می‌شود، اغلب مردم اینگونه بیان می‌کنند که این حس کاملا ژنتیکی است، اما واقعا علم روانشناسی در این چه نظری دارد؟!
در این سایت بیان شده طبق تحقیقی که در مجله Psychological Science in the Public Interest منتشر شده، نگاهی جامع به علل گرایش به هم‌جنس دارد. در سراسر مقالات تحقیقی چیزی بین 2 تا 11 درصد از افراد در جهان گزارش می‌دهند که جذابیت هم‌جنس‌گرایی را تجربه می‌کنند.

podcast picture

تکنیک مقابله با عقده حقارت


برای مثال کودکانی که با هویت جنسیتی خود مطابقت ندارند، مثلا پسرانی که لباس دخترانه به تن می‌کنند یا دخترانی که خود را به شکل و شمایل پسرانه در می‌آورند. این گروه از کودکان احتمال بیشتری دارد که در آینده خود را هم‌جنس‌گرا معرفی کنند. این امر جدای از فرهنگ در هر گروهی از مردم در سطح جهانی صدق می‌کند.
نگرش‌های سیاسی متفاوتی نیز درباره تمایل به هم‌جنس وجود دارد. مثلا اینکه برخی باور دارند که سویه جنسی انتخابی یا غیر اخلاقی است و تحت تاثیر شرایط و محیط اجتماعی شکل می‌گیرد. از طرفی هم کسانی که از بیان آزاد میل به هم‌جنس موافقت و حمایت می‌کنند، تمایل دارند باور کنند که عوامل بیولوژیکی روی گرایش جنسی افراد تاثیر دارد.
در طی تفسیری که از پروفسور Ritch Savin-Williams همراه با این تحقیق منتشر شد، او شواهدی را از تمایل گرایش جنسی ارائه می‌دهد که بیان‌کننده طیف گسترده‌ای از گروه‌های مختلف می‌شود. یکی از این گروه‌ها شامل افرادی است که تمایل کمی به جنس موافق دارند و بیشتر به سمت جنس مخالف کشیده می‌شوند. گروهی که کلا تمایل به جنس موافق دارند نیز در این گزارش دیده شده است. با این اوصاف تعداد کسانی که حتی اندک هم احساسات هم‌جنس را تجربه می‌کنند، بسیار گسترده‌تر از آن چیزیست که در بسیاری از مطالعات نشان داده شده است.
از دیدگاه عمل روانشناسی سنتی، گرایش‌ها معمولا در سه دسته هم‌جنس، دو جنس‌گرا یا لزبین قرار می‌گیرند. اما در روانشناسی نوین نشان می‌دهد که این دسته‌بندی تعداد زیادی از افراد را که درجات متفاوتی از تمایلات را تجربه می‌کنند، به اشتباه نشان می‌دهد، بدون آنکه به زمینه و زمان علاقه توجه داشته باشند.
یک مطالعه جدید منتشر شده توسط Behavior Genetics (گروه تحقیقی ژنتیک رفتاری) شواهدی را مطرح می‌کند که افراد با گرایش به همجنس پریشانی روانی، افسردگی و اضطراب را تجربه می‌کنند. اما نکته مهم اینجاست که همه برآوردهای دیدگاه علم روانشناسی درباره گرایش به همجنس، مقطعی بوده و هنوز در حال تحقیق‌های تکمیلی هستند.

podcast picture

چرا اشتباهات را تکرار می کنیم؟



شکل گیری هویت همجنس‌گرایانه

یک مدل از شکل‌گیری هویت همجنس‌گرایانه در سال 1980 میلادی توسط ویون کاس روانشناس استرالیایی مطرح شده است. او باور داشت که هویت افراد در مسیر زندگی و کسب تجربیات و در یک سیر تکاملی شکل می‌گیرد. همچنین او اعتقاد داشت اینکه افراد چه نگرشی نسبت به دیگران و علایق آن‌ها دارند و اینکه دیگران هم نسبت به آن‌ها چه نگاهی دارند، می‌تواند شروع شکل‌گیری هویت باشد.
مراحل براساس ادراک فرد از رفتار خود و اعمالی که در نتیجه این درک رخ می‌دهد، ایجاد و گاهی ممکن است متمایز شوند. در این مدل به نظر می‌رسد که فرد نقش فعالی در شکل‌گیری هویت هم‌جنس‌گرایانه دارد. در 6 مرحله فرد با آشفتگی هویتی، مقایسه هویتی، تحمل، پذیرش، تجربه احساس غرور به هویت و در انتها ترکیب هویتی مواجه است.

podcast picture

چرا همه ی ما نرمال هستیم؟!

همجنس گرایی از دید زیست‌شناسی

درست از زمانی که داروین ما را فقط یک گونه دیگر در عالم هستی معرفی کرد، تاکنون علم تلاش کرده تا از ویژگی‌هایی که خاص انسان است و خصیصه‌های مشترک بین ما و سایر موجودات را نشان دهد. علم مدرن می‌خواهد نشان دهد که یک گرایش بیولوژیکی به هم‌جنس، مخالف یا هر دو وجود دارد.
در سال 1993 مجله علمی ساینس در آمریکا مطالعه‌ای را منتشر کرد که در آن 40 خواهر و برادر بین هم‌جنس‌گرایی مرد و بخش خاصی از کروموزوم x ارتباط وجود دارد. خود مجله این تحلیل را با عنوان «ژن همجنس‌گرایی» بازنشر داد. حقیقت اینجاست که چندین سال بعد و با ادامه تحقیقات در رابطه با همجنس گرایی از دید زیست‌شناسی بود را رد کرد؛
زیرا در طی تحقیق سال 1999 توسط گروهی دیگر در مجله ساینس منتشر شد نشان داد که «ژن مرتبط با X که از همجنس‌گرایی مردانه پشتیبانی می‌کرد، حمایت نمی‌کند.» این فرضیه که دلیل همجنس‌گرایی می‌تواند نشات گرفته از ژنتیک باشد، رد شده است. اما این دلیل نمی‌شود که بین گرایش جنسی و عوامل ژنتیکی هیچ ارتباطی وجود ندارد.

مغز های بی وفا و بی تعهد!

آیا همجنسگرایی اختلال روانی است؟

نظریه‌های متفاوتی مبنی بر اینکه همجنسگرایی اختلال روانی است، وجود دارد. مثلا اینکه در طی قرن نوزدهم در بسیاری از جوامع هم‌جنس‌گرایی را جرم می‌دانستند و برای آن مجازات سنگینی در نظر می‌گرفتند. همانگونه که علم پزشکی و روانپزشکی در قرن بیستم توسعه یافت، همجنسگرایی به عنوان یک اختلال روانی قابل درمان مطرح شد.
مثلا در نظریه‌های آسیب‌شناسی، گرایش به همجنس را نقصی با بروز اختلالات روانی و اجتماعی می‌دانند. زیگموند فروید باور داشت که همجنسگرایی ناشی از رشد و مسائل خانوادگی است. او نگاه سختگیرانه‌ای به این موضوع نداشت و معتقد بود که نمی‌توان آن را در گروه بیماری طبقه‌بندی کرد.
با این حال تحقیقاتی که در قرن بیستم شروع شد، برخی به این باور رسیدند که گرایش به هم‌جنس نوعی اختلال روانی نیست. مثلا آلفرد کینزی (پژوهشگر آمریکایی) دریافت که بیشتر از 10 درصد در جمعیت عامه شایع است.
اولین هوکر (Evelyn Hooker) روانشناس آمریکایی در سال 1950 با تحقیق و مقایسه روانشناختی روی 30 مرد همجنسگرا و 30 مرد دگرجنسگرا به این نتیجه رسیده بود که افرادی با گرایش به همجنس هیچگونه اختلال روانی ندارد. در حالیکه این نظریه‌های قبلی تناقض داشت.
podcast picture

دلیل علمی ناسازگاری زنان و مردان


آیا همجنس گرایی با همجنس بازی تفاوت دارد؟

اگرچه ممکن است دو واژه همجنس گرایی با همجنس بازی، گاهی با هم مترادف و به جای هم به کار برده شوند، اما استفاده از هر کدام اغلب با معانی سیاسی و اجتماعی متفاوتی همراه است. از نظر تاریخی استفاده از واژه همجنسگرا با ایده‌های بالینی از جذابیت همراه بوده است. برای مثال در گروه‌های مسیحی این واژه را به عنوان یک انحراف رفتاری بیان می‌کردند تا از نظر روانی به عنوان یک ناهنجاری روانی در نظر گرفته شود.
از طرفی واژه همجنس بازی در ابتدا به عنوان یک واژه محبوب برای طرفداران گروه LGBT (گروهی با گرایش‌های جنسی مختلف) اواخر دهه 1960 تبدیل شده بود. استفاده از واژه‌های همجنسگرا و همجنس‌باز می‌تواند روی افکار عمومی تاثیر بگذارد.
podcast picture

وسواس فکری و تکنیک های درمان


علت تمایل نوجوانان به همجنس چیست؟

تمایل نوجوانان به همجنس را می‌توان یکی از معضلات بزرگ در جامعه امروزی دانست. نوجوانان در این برهه سنی شروع به شناخت و کشف تمایلات جنسی و عاطفی خود که در سطوح مختلف است، می‌کنند. این می‌تواند برای والدین سخت و چالش‌برانگیز باشد؛ زیرا فرزند در خانه مدام با تلفن همراه مشغول است و انزوا را ترجیح می‌دهد و از طرفی به شدت علاقه‌مند است که برای همجنس خود هدایا بخرد و گل هدیه بدهد.
نوجوان برای کشف هویت جنسی خود به طور ناخودآگاه مایل است هر چیزی را که می‌بیند و از آن لذت می‌برد به مرحله اجرا در آورد. در این دوران نیز در حال کشف هویت عاطفی خود است. علاوه بر این، با توجه به اینکه امروزه در شبکه‌های اجتماعی چنین دوستی‌هایی یعنی ارتباط با همجنس عادی تلقی می‌شود، نوجوان نیز در صدد است تا این نوع ارتباط را تجربه کند. یکی از دلایل تمایل نوجوانان به همجنس می‌تواند به دست آوردن استقلال، حضور در جامعه و جدا شدن از خانواده باشد.

همجنس گرایی چه پیامد هایی در پی دارد؟

با توجه به اینکه مقوله همجنس گرایی، مبحثی فرهنگی و اجتماعی است، اما برای افرادی که در این گروه قرار می‌گیرند پیامدهایی به همراه دارد:
  • عموما چنین افرادی از سوی خانواده‌های‌شان طرد می‌شوند که همین عامل می‌تواند دلیلی برای افسردگی و انزوای یا حتی خودکشی چنین افرادی باشد.
  • با توجه به عدم پذیرش جامعه نمی‌توانند به شغل مورد علاقه خود دسترسی پیدا کنند.
  • به خاطر عدم حمایت خانواده و سلامت روان ضعیف ممکن است به مصرف مواد مخدر روی آورند.
  • به دلیل طرد شدن از سوی خانواده، بی‌خانمان شوند.
  • برخورد خشونت‌آمیز با کسانی که به آن‌ها انگ می‌زنند. این موجب طرد اجتماعی می‌شود.
  • از دست دادن عزت نفس و اعتماد به نفس به خاطر عدم دریافت حمایت عاطفی و اجتماعی.

podcast picture

📌ما یکسان خلق شدیم


درمان همجنس گرایی

این حقیقت انکارنشدنی است که از قدیم تاکنون و در فرهنگ‌های مختلف همجنس‌گرایی مذموم شمرده شده و آن را نوعی اختلال جنسیتی تلقی می‌کنند. برای درمان همجنس گرایی می‌توانید راه‌های زیر را امتحان کنید:
  • از یک متخصص روانشناس کمک بگیرید.
  • در وهله اول باید بدانید که گرایش به همجنس جدای از عدم پذیرش جامعه و خانواده، نوعی رفتار است که می‌توان آن را تغییر داد.
  • مردان می‌توانند ویژگی‌های مردانه و خاص خود مثل وظیفه پدری، همسری فرزندی را درخشان و مدام در ذهن خود مرور کنند.
  • زنان می‌توانند به خصائص ویژه خود مثل عشق ورزیدن یا مادر بودن فکر کنند.
  • بازیابی گذشته و اتفاقاتی که ممکن است در این رفتار دخیل باشند.
  • ناامیدی را از خود دور کنید و برای زندگی خود هدف داشته باشید.
  • نحوه کنترل بیشتر روی رفتارهایی که ناخواسته بروز می‌دهند.
عوامل فرهنگی

عوامل فرهنگی

از نظر فرهنگی، ارتباط جنسی سالم توسط جامعه مشخص میشود. ممکن است در یک جامعه از نظر سیاسی، فرهنگی و اجتماعی گرایش به همجنس امری طبیعی محسوب شود. سنت ها، اعتقادات مذهبی و عوامل سیاسی میتوانند در علل تمایل به همجنس نقش داشته باشند. مسلما در جامعه ای که این مسائل تابو نیست و به راحتی راجع به آن صحبت میشود، تمایلات جنسی همجنس گرایانه بیشتر مشاهده میشود.

محیط خانواده

بسیاری از تئوری های علمی علل تمایل به همجنس را مربوط به ارتباط فرزند با والدین خود میدانند. معمولا مردان همجنسگرا، مادری سخت گیر و فوق العاده حمایت کننده داشتند و از پدری ضعیف و دور از خانواده برخوردار بودند. در زنان همجنسگرا نیز رابطه ای بسیار ناسازگارانه با مادر دیده میشود. از نظر این دسته از محققین، علل تمایل به همجنس میتواند در محبت دریافت نشده توسط والدین همجنس فرزند نهفته باشد.

گروه همسالان

دوستان و گروه همسالان نیز میتوانند به عنوان علل تمایل به همجنس در نظر گرفته شود. بسیاری از نوجوانان ممکن است به خاطر فشار گروه همسالان، خودشان را همجنسگرا خطاب نکنند. اما برای نوجوانانی که نمیتوانند خودشان را در نقش های مردانه یا زنانه مورد تایید عموم جامعه قرار بدهند، ممکن است جذب افراد همسن خودشان که همین مسائل را دارند بشوند و به گروه های حمایتی افراد همجنسگرا پناه ببرند. اینکار موجب میشود احساس امنیتی بیشتری پیدا داشته باشند و خودشان را بهتر بشناسند.
انتخاب فردی

انتخاب فردی

برخی از محققین هستند که گرایشات جنسی یک افسانه است و ارتباط با همجنس به انتخاب شخصی افراد وابسته است. مسلما هر کدام از ما نسبت به رفتاری که داریم مسئول هستیم، لذا در برقراری رابطه جنسی نیز بخشی از رفتار ما در گرو انتخاب ما نهفته است. مطمئنا عوامل محیطی نیز در جایگاه خود تاثیر گذار هستند. اما اگر بخواهیم از زاویه دیگر به علل تمایل به همجنس نگاه کنیم، میتوان گفت انتخاب فردی و تصمیم شخصی افراد تاثیر زیادی در شکل گیری این نوع از گرایشات دارد.

عوامل هورمونی و ژنتیکی

بسیاری از دانشمندان در ابتدا گمان میکردند که همجنسگرایی یک اختلال و بیماری روانی است و برای درمان آن نیازمند به اصلاح ژنتیکی و هورمون تراپی میباشد. لذا تحقیقات زیادی در مورد تاثیرات ژنتیکی و هورمونی در رابطه با گرایشات جنسی صورت گرفت. تا به امروز هیچکس به طور قطع نتوانسته اثبات کند که علل تمایل به همجنس میتواند بخاطر اختلالات هورمونی یا ژنتیکی باشد. لذا این عامل را هم میتوان در نظر گرفت و هم میتوان از آن صرف نظر کرد.

تبلیغات رسانه ای

مسلما نقش رسانه را نمیتوان در علل تمایل به همجنس نادیده گرفت. این روزها در فضای مجازی، شبکه های اجتماعی، هالیوود، اخبار و بسیاری از جاهای دیگر صحبت زیادی راجع به همجنسگرایی میشود. بسیاری از چهره های مشهور و سلبریتی ها نیز به اظهار نظر در این رابطه پرداخته اند و بسیاری از آنان از گرایش به همجنس به عنوان یک گرایش عادی و طبیعی یاد کرده اند. تایید این مساله توسط افراد مشهور میتواند در ذهنیت کلی جامعه نسبت به این موضوع تاثیر زیادی بگذارد و ممکن است افراد زیادی را به همجنسگرایی جذب کند.

سو استفاده جنسی

یکی دیگر از علل تمایل به همجنس، به خصوص در زنان میتواند ریشه در سو استفاده های جنسی در دوران کودکی یا بزرگسالی داشته باشد. متاسفانه برخی از زنان به علت تجربه های تلخی که از سو استفاده جنسی داشتند، از جنس مخالف خود بیزار شدند و به همجنس های خود گرایش پیدا کردند. در مردان این موضوع برعکس است. مردانی که قربانی تجاوز و سو استفاده جنسی شدند ممکن است این موضوع را در خود درونی کنند و جهت گیری جنسی آنها به سمت مردان تغییر کند.

سوالات متداول

  • ایا همجنسگرایی بیماری است؟
در اینکه فردی به همجنسگرایی روی می‌آورد دلایل متفاوتی دخیل هستند، مثلا محیط، تغییرات هورمون و گاها ژنتیک. تاکنون دلایل قانع‌کننده‌ای مبنی بر اینکه همجنسگرایی بیماری تلقی شود، بیان نشده است. اما عدم پذیرش فرد در اجتماع و خانواده می‌تواند فرد را با فشارهای روانی متعددی روبه‌رو کند.

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند
امتیاز شما :
1402-5-17 20:42:24

کم بود محبت و نداشتن رابطه عاطفی و فیزیکی دراز مدت با جنس مخالف

سحر امینی
1402-8-14 04:10:40
۱ پاسخ

سلام دختر من۱۳ سالشه و‌میگه کرایشش به دختره حالم خرابه نمیدونم بخاطر سنشه یا واقعیته‌چیکار باید کنم

۱ پاسخ
مدیر سایت
1402-8-15 05:57:31

عرض ادب این مهم را می تونید در انجمن رادیوبینا مطرح کنید: https://forum.radiobina.net

نوروز پاشا
1402-10-21 08:46:37

یکی از موارد همجنسگرایی ثانویه در مردان ،افراط در مسایل جنسی واستمنا مفرط میباشد که با اسیب حشفه یا نوک الت دیگر ان لذت بدست نمی اید ومتعاقب ان این امر جابجایی لیبیدو به نواحی تحتانی تر را بدنبال دارد ،هرچه در اینحالت امیزش جنسی انجام شود وضعیت تعادل جنسی بحرانی تر میگردد،دقیقا مسیر عکس تکوین جنسی را در نظریه فروید طی میکند،درمان فقط در موارد فوق در سایت manhoodfix,com شرح داده شده اما طولانی وچندین ماه طول می کشد.

مقالات دیگر

آخرین مطالب

هشت راز برای مکالمه سازنده و صمیمانه با دیگران
هشت راز برای مکالمه سازنده و صمیمانه با دیگران
تکنیک برای اینکه از ۹۰ درصد مردم جلوتر باشی
تکنیک برای اینکه از ۹۰ درصد مردم جلوتر باشی
اگه حرف دلت رو نزنی مغزت کوچیک میشه
اگه حرف دلت رو نزنی مغزت کوچیک میشه
نشانه های دقیق ADHD
نشانه های دقیق ADHD
دلایل گرایش به مصرف ماریجوانا
دلایل گرایش به مصرف ماریجوانا
ElGrandeToto - 7elmet Ado 6(MP3_320K)