تکنیک های رویارویی با مشاجرات در روابط | درست رفتار کن!!

تکنیک های رویارویی با مشاجرات در روابط | درست رفتار کن!!

1139 نفر
Reading Time زمان مطالعه: 9 دقیقه
دسته بندی: پادکست روانشناسی > پادکست نوروسایکولوژی [هفتگی و رایگان]

فهرست مطالب

self-regulation-in-relationships
 

تکنیک های رویارویی با مشاجرات در روابط


self-regulation  in relationships
در این اپیزود به توضیح تکنیک‌های مؤثر در مهارت خودتنظیمی و هدایت مشاجرات به سمت و سویی بهتر، پرداختیم. در بخش‌هایی از این اپیزود می‌شنوید:
« پرفسور جان گاتمن که حوزه تخصصیشون در خصوص روابط هست، انتقاد را یکی از مواردی میدونه که اگر به درستی اجرا نشه، میتونه یکی از دلایل جدایی در روابط باشه. بینش بیشتر ما اینه که انتقاد توهین به شخصیت ماست، درواقع مغز ما انتقاد را یک خطر تعریف میکنه، این بینش نیاز به اصلاح داره تا با هر بار شنیدن انتقاد وارد حالت تدافعی نشیم.»
 
برای مطالعه بیشتر میتونید مقاله زیر را مطالعه کنید
 
 

مدیریت دعوا و مشاجره در زندگی مشترک

اختلاف نظر و مشاجره در زندگی مشترک، امری معمول است  اما تا چه اندازه؟! اگر دعوا و مشاجره در زندگی زناشویی بیشتر از حد معمول باشد، زندگی دچار مشکل می‌شود و احتمال این وجود دارد که زندگی زناشویی از هم بپاشد. برای همین مدیریت دعوا و مشاجره در زندگی مشترک یک امر ضروری است و زوجین باید درباره آن بدانند.
در این مقاله قصد داریم چند تکنیک برای مدیریت دعوا و مشاجره در زندگی مشترک به شما معرفی کنیم که بتوانید در موقعیت‌های دعوا و مشاجره زندگی خود را کنترل کرده و مانع بروز تنش‌های برگشت‌ناپذیر شوید. همه زوجین حتی بهترین آن‌ها با هم دعوا می‌کنند، اما درنهایت این مدیریت است که باعث می‌شود کار به جاهای باریک نکشد. پس تا پایان مقاله با ما باشید تا این نکات را بررسی کنیم.

four-natural-forms-of-intelligence
 

چگونه رابطه زناشویی به هم اتاقی تغییر میکند!؟


love-and-the-brain
 

اشتباهات رایج در روابط اجتماعی


دعوای زن و شوهر

دعوا در زندگی مشترک همیشه بوده و خواهد بود. کسی نمی‌تواند طوری زندگی کند که در زندگی مشترکش دعوا رخ ندهد. گاه دعوای زن و شوهر بر سر پول و نحوه مدیریت آن است، گاه بر سر محل زندگی و گاه به‌خاطر مشکلات خانوادگی. این مسائل همیشه باعث مشاجراتی میان زن و شوهر می‌شود، اما نکته اینجاست که چطور می‌توان این دعواها را مدیریت کرد؟
درواقع مسئله اصلی که باعث می‌شود دعوای میان زن و شوهر دامنه‌دار شده و حتی به جدایی بکشد، عدم مدیریت دعوا و مشاجره در زندگی مشترک است. حتما شما هم شنیده‌اید که قدیمی‌ها می‌گفتند زن و شوهر دعوا کنند ابلهان باور کنند.
شاید در گذشته این ضرب‌المثل به‌خاطر فرهنگ حاکم بر جامعه صادق بود، اما امروزه دیگر تضمینی برای عدم جدایی زن و شوهرها به‌خاطر دعوا و مشاجره ادامه‌دار وجود ندارد. برای همین هر زن و شوهری که به زندگی مشترک خود علاقه دارند، لازم است به مدیریت دعوا و مشاجره در زندگی مشترک تسلط داشته و دانش لازم در این زمینه را کسب کنند. برای همین در ادامه به این موضوع به‌صورت دقیق‌تری خواهیم پرداخت تا اگر شما هم در این زمینه مشکلی دارید بتوانید آن را حل کنید.


podcast picture

لوب گیجگاهی در روابط احساسی


استراتژی های مدیریت دعوا در زندگی مشترک

روانشناسان با مطالعه کیس‌های مختلف و با استفاده از نظریه بازی‌ها، 5 استراتژی رایج در دعوای میان زن و شوهرها شناسایی کرده‌اند که لازم است آن‌ها را بشناسید:
  1. دعوا و رقابت به‌صورت کلاسیک که به شکل بازی برد/ باخت خود را نمایش می‌دهد.
  2. تظاهر به عدم وجود مشکل که استراتژی انکار نامیده می‌شود.
  3. سرپوش گذاشتن روی مشکل که در آن زوجین سعی می‌کنند از پذیرش وجود مشکل سر باز زنند.
  4. مذاکره یا اعلام صلح که در آن زوجین با دادن امتیازاتی به یکدیگر سعی می‌کنند مشکل را حل کنند.
  5. درنهایت استراتژی همکاری وجود دارد که در آن زوجین با همکاری کردن با یکدیگر سعی می‌کنند مشکل را از ریشه حل کنند.
جالب است بدانید این استراتژی‌ها به‌صورت مرحله‌ای طبقه‌بندی می‌شوند. یعنی ممکن است زوجی باشند که به مرحله سوم برسند و خیال کنند که مشکل آن‌ها حل شده است، اما ماندن در مرحله 3 بسیار خطرناک است؛ زیرا دوباره زن و شوهر را به مرحله 1 سوق می‌دهد.
مدیریت دعوا و مشاجره در زندگی مشترک به شما می‌آموزد که به مرحله 5 که راه‌حل واقعی حل مشکلات زناشویی است، برسید. بسیاری از زوجین در گذشته با پادرمیانی بزرگان و پدر و مادر در مرحله 4 می‌ماندند و خیال می‌کردند که مشکل حل شده، اما تا زمانی که به مرحله 5 نرسید، مشکل واقعا حل نشده است.

رسیدن به مرحله همکاری و مدیریت دعوا در زندگی مشترک

اما چطور می‌توان با استفاده از مدیریت دعوا و مشاجره در زندگی مشترک به مرحله همکاری رسید؟ برای رسیدن به این مرحله لازم است هر یک از زوجین بپذیرد که هنگام دعوا و مشاجره یا قبل از شکل‌گیری آن، اصل بر این است که مشکل حل شود نه اینکه بخواهد در دعوا پیروز شود. برای همین در اولین گام باید گذشت را آموخت.
گذشت نیز به این بستگی دارد که زوجین چقدر یکدیگر را می‌شناسند. برای مثال اگر یکی از زوجین زودتر از دیگری عصبانی می‌شود، طرف مقابل باید صبرکردن را بیاموزد و هنگام عصبانیت سریع با همسرش مشاجره نکند.
مرحله بعدی این است که اگر دعوا آغاز شد، به وضعیت خود مسلط شوید و با گفتن اینکه الان عصبانی هستید، از موقعیت دعوا و مشاجره کناره‌گیری کنید. نکته دیگری که خیلی مهم است این است که هنگام خستگی یا گرسنگی دعوا نکنید؛ زیرا عواقب بدی دارد. همچنین توجه داشته باشید که داد زدن بدترین اتفاقی است که هنگام دعوا می‌تواند رخ دهد. بهتر است قبل از اینکه به مرحله داد زدن یا درآوردن صدای جیغ طرف مقابل برسید، موقعیت دعوا را رها کرده و به همسرتان اجازه دهید تا عصبانیتش را کنترل کند.

relational-boredom
 

تکنیک های رویارویی با سردی در روابط


چطور تو زندگی مشترک دعوا رو کش ندیم؟

از دیگر تکنیک‌هایی که برای مدیریت دعوا و مشاجره در زندگی مشترک باید از آن اطلاع داشته باشید، تکنیکی است که به شما کمک می‌کند بعد از دعوایی که پیش آمده اجازه کش آمدن آن را ندهید. هنگامی که دعوایی پیش می‌آید، باید بعد از آن سریعا از همسرتان دور شوید و به او اجازه خلوت کردن با خودش را بدهید.
اینکار مانع ادامه‌دار شدن دعوا یا به‌اصطلاح کش آمدن آن می‌شود. این موضوع به شما یا همسرتان اجازه می‌دهد که آماده عذرخواهی شود. یادتان باشد که عذرخواهی باعث می‌شود خیلی از مسائل حل شود و دعوای شما کش پیدا نکند.
بعد از اینکه توانستید با خود خلوت کنید یا حتی وقتی عذرخواهی کردید، نوبت به عشق ورزیدن می‌رسد. این کار تمام تنش‌هایی که پیش آمده را از بین خواهد برد. البته پیش از این کار مطمئن شوید که همسرتان آرام شده و موقعیت عشق‌ورزی برای شما فراهم شده است. همچنین توجه داشته باشید که در این لحظات اصلا گذشته را یادآوری نکنید؛ زیرا یادآوری اشتباهات گذشته می‌تواند جرقه‌ای برای دعوای بعدی باشد. درنهایت نیز مشکلات خود و همسرتان را بپذیرید و سعی نکنید که از آن فرار کنید. این کار باعث می‌شود که این مشکلات دوباره به شکل دیگری سروکله‌شان در زندگی شما پیدا شود.

چگونه آتش بس را در دعوای زن و شوهری اعلام کنیم؟

بسیاری از زوجین هنگام دعوا و بالا گرفتن مشاجرات دوست دارند یک راهی برای اعلام آتش بس داشته باشند. از دیگر تکنیک‌های مدیریت دعوا و مشاجره در زندگی مشترک این است که به شما می‌آموزد چگونه آتش بس اعلام کرده و اجازه ندهید که دعوا بالا گیرد. اعلام آتش بس نیازمند قدرت زیادی است، اما اگر از تکنیک‌هایی که در ادامه توضیح می‌دهیم پیروی کنید، این کار برای شما بسیار ساده خوهد شد.
  1. قبل از هر چیز یک نفس عمیق کشیده و سپس بر اعصاب خود مسلط شوید. این کار باعث می‌شود نخواهید جواب حرف‌های همسرتان را داده و راحت‌تر دعوا را تمام کنید.
  2. کمتر صحبت کنید. گاهی گفتن بعضی حرف‌ها هنگام دعوا باعث می‌شود آتش دعوا بیشتر گر گرفته و درنهایت به جایی برسد که راه برگشتی برای آن وجود نداشته باشد؛ پس سعی کنید کمتر حرف بزنید.
  3. بعد از اینکه نفس عمیق کشیدید و در حد چند ثانیه حرف نزدید، نوبت به تیر خلاص برای آتش بس می‌رسد و آن هم بر زبان آوردن کلمه، عذر می‌خواهم است.
  4. با آرام شدن همسرتان، باید کمی به وی زمان دهید و سپس به سراغ او رفته و اشاره کنید که دعوا تمام شده است و بهتر است دیگر ادامه پیدا نکند.

رفتارهای کوچک اما مناسب هنگام بروز دعوا و اختلاف

برای بسیاری از زوجین لازم است که بدانند بروز بعضی رفتارهای کوچک، اما مناسب در هنگام دعوا باعث می‌شود بتوانند تکنیک مدیریت دعوا و مشاجره در زندگی مشترک را به روش بهتری بکار گیرند. این رفتارهای کوچک، اما مناسب روی مدیریت دعوا و تنش بسیار موثر بوده و باعث می‌شود بتوانید از بروز مشاجرات خیلی خطرناک جلوگیری کنید. این رفتارها شامل:
  • لبخند زدن: اگر هنگام دعوا بتوانید لبخند بزنید، دعوا و مشاجره شما به جاهای باریک کشیده نشده و عذرخواهی برای شما ساده‌تر خواهد بود.
  • توضیح دادن: بسیاری از دعواها و مشاجرات با توضیح دادن مشکلی که باعث ایجاد آن دعوا و مشاجره شده، حل می‌شود.
  • درک متقابل و تاکید کردن: گاه بهتر است خودتان را جای همسرتان بگذارید و دعوا را از دید وی نگاه کنید. در این صورت راحت‌تر می‌توانید احساس عصبانیت وی را درک کرده و تاکید کنید که می‌فهمم چه می‌گویی.
  • گوش دادن: یکی دیگر از رفتارهای کوچک اما مناسب هنگام بروز دعوا این است که سعی کنید به جای پشت سر هم حرف زدن، به حرف‌های طرف مقابلتان گوش دهید.
  • واضح صحبت کنید: هنگام دعوا با نیش و کنایه حرف نزنید، بلکه سعی کنید واضح هر آنچه در ذهنتان می‌گذرد را بیان کنید تا دعوای شما ادامه دار نشود.  

سخن آخر
در این مطلب سعی کردیم تکنیک‌های مدیریت دعوا و مشاجره در زندگی مشترک را بررسی کرده و توضیح دهیم. شاید در نگاه اول این تکنیک‌ها تنها یک سری حرف‌های مثبت به نظر رسد، اما اگر آن‌ها را در عمل بکار گیرید متوجه قدرت آن‌ها خواهید شد. پس سعی کنید به جای فرار از مسئله برای حل اختلافات زناشویی آن بکوشید و از این تکنیک‌ها در مدیریت دعواها و مشاجرات خود استفاده کنید.

سوالات متداول
آیا می‌توان در وسط دعوا اعلام آتش بس کرد؟
بله. با تنفس عمیق، چند ثانیه سکوت و عذرخواهی کردن می‌توانید وسط بدترین دعواها هم آتش بس اعلام کنید.

چه استراتژی هنگام دعوا بهترین استراتژی است؟
استراتژی همکاری و همدلی برای حل مشکل. اگر زن و شوهری به این مرحله از مدیریت دعوا و مشاجره در زندگی مشترک نرسند، مشکلات و دعواهای آن‌ها ادامه دار خواهد بود و به‌ظاهر حل شده است.

چه رفتارهای کوچک اما مناسبی وجود دارد که هنگام بروز دعوا به حل آن کمک می‌کند؟
رفتارهای کوچک اما مناسبی مثل لبخند زدن، گوش دادن به حرف طرف مقابل، تاکید روی اینکه می‌دانم چرا عصبانی هستی و البته واضح صحبت کردن باعث می‌شود دعوا به جاهای باریک کشیده نشود.

منابع:



 
⭕️ اطلاعیه جدید

هم اکنون بسته جدیدموزیک‌های دلتا برای بهبود کیفیت خواب به همراه یوگای نیدرا که حالتی شبیه به خواب را در شما ایجاد می‌کند، در وبسایت آماده استفاده شماست. همچنین دوستانی که بسته قبلی با عنوان «فرکانس‌های افزایش تمرکز و کارایی مغز» را تهیه کردند، موزیک های جدیدی به این بسته اضافه شده که برای تقویت یادگیری بسیار مؤثره. برای دسترسی به این آپدیت جدید نیاز به خرید مجدد بسته ندارید و فقط کافیه به حساب کاربریتون که این محصول را قبلاخریداری کردید، وارد بشید. 


⭕️ خبر جدید چی داریم؟
🔆لينك دسترسى به فركانس خواب عميق و يوگا نيدرا👇


🔆لينك دسترسى به فركانس تقويت حافظه و قدرت يادگيرى👇


ورکشاپ تله‌ها در وبسایت بارگذاری شده و میتونید به فایل های صوتی و ویدئوهای آموزشی این دوره دسترسی داشته باشید. وارد وبسایت رادیو بینا بشید و در قسمت ورکشاپ ها، در این ورکشاپ ثبت نام کنید. راستی یادتون نره پیش نیاز این دوره، ورکشاپ پیله ست که رایگانه. اما برای تاثیر بیشتر، بهتره اول ورکشاپ پیله را بگذرونید.
 

لینک ثبت نام در خبرنامه رادیوبینا:



📌ورکشاپ تله‌ها شروع شده و میتونید شروع به مطالعه دروس کنید.
ورکشاپ روانشناسی

ورکشاپ رایگان شناسایی طرحواره‌ها( تله‌ها) 


📌پیش نیاز دوره تله ها

ورکشاپ پیله

ورکشاپ 21 روزه پیله 


 منتظر نظرات پرمهرتون هستیم. هیچ کدام از محتواهای درج شده در رادیو بینا جنبه درمانی و تراپی نداشته و تنها تلنگری برای شماست که با واکاوي مشکلات خود، نسبت به درمان ریشه ای آن از یک مشاور و روان درمانگر کمک بگیرید.

 #psychology_plus #هم-قبیله-شو #هم_قبیله

📌 لطفا سوالات خودتون رو در انجمن رادیو بینا مطرح کنید؛ تا مشاورین و کارشناسان ما به آن پاسخ دهند. 

---------------------------------------------------------------
 لینک های ورود به شبکه های اجتماعی رادیو بینا 


نظرات

دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند
امتیاز شما :

مقالات دیگر

آخرین مطالب

چرا خوب ها زود میمیرند؟
چرا خوب ها زود میمیرند؟
هشت راز برای مکالمه سازنده و صمیمانه با دیگران
هشت راز برای مکالمه سازنده و صمیمانه با دیگران
تکنیک برای اینکه از ۹۰ درصد مردم جلوتر باشی
تکنیک برای اینکه از ۹۰ درصد مردم جلوتر باشی
اگه حرف دلت رو نزنی مغزت کوچیک میشه
اگه حرف دلت رو نزنی مغزت کوچیک میشه
نشانه های دقیق ADHD
نشانه های دقیق ADHD
ElGrandeToto - 7elmet Ado 6(MP3_320K)