افزایش مهارت اجتماعی

افزایش مهارت اجتماعی

282 نفر
Reading Time زمان مطالعه: 5 دقیقه
دسته بندی: مهارت‌های اجتماعی

فهرست مطالب

10 مورد از بهترین نکات برای افزایش مهارت اجتماعی، همه ما لحظاتی را تجربه کرده‌ایم که در آن مهارت‌های اجتماعی ما با شکست مواجه شده است. برای مثال، شاید واکنش دیگران به شوخی شما سکوتی ناخوشایند بود، یا در یک رستوران به پیشخدمت گفتید که امیدوارید او هم از غذایش لذت ببرد. انجام رفتاری عجیب در برابر دوستان به‌ندرت ما را نگران می‌کند. شرمندگی ناشی از آن به‌زودی به شوخی مخصوص گروه‌تان تبدیل شده و پیوند شما را با همدیگر عمیق‌تر می‌کند. 

اما اگر خیلی زیاد اشتباه کنید، این می‌تواند به عزت‌نفس و سلامت روانی شما ضربه وارد کند. اگر ندانید چطور مهارت‌های اجتماعی خود را افزایش دهید، از نظر اجتماعی و کاری عقب می‌افتید. با این که خجالتی بودن می‌تواند به عنوان گوشه‌گیری یا تکبر تعبیر شود، برخی اشتباهات به عنوان رفتارهای ضداجتماعی یا حتی آسیب‌زا شناخته می‌شوند. شاید صرفاً به این خاطر که در معاشرت با غریبه‌ها احساس خوبی ندارید، اعتماد به نفس خود را از دست بدهید. 

افزایش مهارت‌ اجتماعی به شما کمک می‌کند تا با همکاران خود راحت باشید. همچنین، این کار اعتمادبه‌نفس و توانایی معاشرت شما را در محل کار بالا می‌برد. همه این‌ها بر سلامت روانی، انگیزه، و میزان موفقیت شما تأثیر مثبت می‌گذارد. 

تمرین مهارت‌های اجتماعی کاری مشکل است اما شما از عهده آن بر می‌آیید. در ادامه، درباره روش‌های افزایش مهارت‌ اجتماعی در محل کار، و در هر بخش دیگری از زندگی صحبت می‌کنیم. 

مهارت‌های اجتماعی
مهارت‌های اجتماعی

مهارت‌های اجتماعی چیست؟ 

مهارت‌های اجتماعی آن دسته از مهارت‌های ارتباطی زبانی و غیرزبانی بوده که برای ایجاد پیوند و مدیریت موقعیت‌های اجتماعی ضروری است. هر چه با این مهارت‌ها بیشتر آشنا بشوید، بهتر می‌توانید در موقعیت‌های اجتماعی مختلف رفتار کنید. 

اکثر اوقات، وقتی افراد به «مهارت‌های اجتماعی» فکر می‌کنند، به یاد تعاملات روزمره خود می‌افتند. منظور از مهارت‌های اجتماعی این است که چطور تأیید همکاران یا هم‌سالان خود را به دست بیاورید، وقتی با غریبه‌ها صحبت می‌کنید آرامش‌خاطر داشته باشید، به‌راحتی با دیگران دوست بشوید، و مورد احترام همکاران‌تان باشید. 

این چیزها همیشه به‌خودی‌خود اتفاق نمی‌افتند. برای مثال، افرادی که دچار اضطراب اجتماعی هستند، ممکن است در برقراری ارتباط با دیگران مشکل داشته باشند. افراد درون‌گرا یا خجالتی که دوست دارند با خودشان تنها باشند معمولاً از تعاملات اجتماعی پرهیز می‌کنند – و شاید بی‌ادب به نظر برسند. یا گاهی اوقات، ما در اطراف کسانی که نمی‌شناسیم احساس ناخوشایندی پیدا می‌کنیم و کمی از اعتمادبه‌نفس اجتماعی خود را از دست می‌دهیم. 

با هر نوع مشکلی که روبرو هستید، خوب است با برخی از اصول اساسی تعاملات اجتماعی آشنا بشوید. آگاهی از شیوه افزایش مهارت‌ اجتماعی در بلندمدت کمک زیادی به شما خواهد کرد. 

اضطراب اجتماعی
اضطراب اجتماعی

برای افزایش مهارت‌ اجتماعی چه باید کرد؟ 

شما به طور قطع می‌توانید مهارت‌های اجتماعی خود را افزایش داده یا بهتر کنید. در این‌جا، شما را با برخی از دستورالعمل‌های عمومی افزایش مهارت‌ اجتماعی آشنا می‌کنیم: 

  • هوش هیجانی خود را بالا ببرید. 

خودتان را جای دیگران بگذارید. تصور کنید که آنها در چه وضعیتی قرار دارند و سعی کنید احساسات‌شان را درک کنید. از این طریق، بهتر می‌توانید زاویه دید آنها را درک کرده و واکنش مناسب‌تری نشان بدهید. 

  • به درون خود نگاه کنید. 

به احساسات، افکار، رفتارها و محرک‌های خود توجه کنید. با این کار، وقتی با دیگران تعامل دارید، راحت‌تر می‌توانید خودتان را کنترل کنید. 

  • جعلش کنید، تا زمانی که درستش کنید. 

سعی کنید بیشتر شبیه همسالان اجتماعی خود رفتار کنید، حتی اگر فقط یک گفتگوی کوتاه باشد. هر بار که این کار را انجام دهید، از دفعه قبل راحت‌تر خواهد بود. 

  • بیشتر از آن که صحبت کنید، سؤال بپرسید. 

مجبور نیستید که نگران صحبت کردن باشد. از دیگران سؤالات باز بپرسید و به دقت به صحبت‌های آنها گوش بدهید. افراد عاشق این هستند که درباره خودشان صحبت کنند. 

  • از دیگران تعریف کنید. 

هر کسی از یک تعریف خوب خوشش می‌آید. به دیگران بگویید که چقدر در آن جلسه خوب بودند، یا چقدر پروژه آنها درجه یک بود. در تعریف‌ها به چیزهای مشخصی اشاره کنید. 

  • باادب باشید. 

اخلاق خوب تا حد زیادی کمک می‌کند. واژه‌هایی مانند «لطفاً» و «ممنون» کوتاه هستند اما روش قدرتمندی برای مؤدبانه کردن یک درخواست به شمار می‌آیند. 

  • از ارتباط‌های غیرکلامی استفاده کنید. 

بدن خود را در جهت کسی که با او صحبت می‌کنید، قرار دهید. به لحن صدای خود توجه کنید. ارتباط چشمی برقرار کنید. باید با استفاده از زبان بدن خود نشان بدهید که در آن لحظه حضور داشته و به طرف مقابل توجه می‌کنید. 

  • اخبار را دنبال کنید. 

بسیاری از مکالمه‌ها حول محور رویدادهای روز می‌چرخند؛ سعی کنید اخبار را از دست ندهید تا بتوانید با دیگران هم‌آهنگ شوید. 

  • اجازه ندهید که افکارتان بر شما غلبه کند. 

اشکالی ندارد که کمی مضطرب باشید، اما اجازه ندهید که به خاطر این مسئله احساس شکست کنید. شما افکارتان نیستید. یک نفس عمیق بکشید و سعی کنید افکار و احساسات بد را از ذهن‌تان بیرون کنید. این کمک می‌کند که در یک موقعیت اجتماعی احساس آرامش داشته باشید. 

  • با کارهای کوچک شروع کنید. 

با وقت گذراندن در یک کافه یا تمرین مهارت‌های گفتگو با اعضای خانواده شروع کنید. آن‌گاه می‌توانید راحت‌تر وارد موقعیت‌های اجتماعی بزرگ‌تر بشوید. قبل از آن که بفهمید، در دورهمی بعدی دوستان جدیدی پیدا خواهید کرد. 

مزیت‌های داشتن مهارت‌های اجتماعی خوب 

افزایش مهارت‌ اجتماعی برای سلامت اجتماعی و سلامت کلی شما ضروری است. از نظر سلامت روانی، افرادِ دارای پیوندهای اجتماعی قوی به میزان کمتری از اضطراب و افسردگی رنج می‌برند. همچنین، آنها عزت‌نفس بالاتر، همدلی بیشتر، و همکاری بیشتری با دیگران دارند. 

در مورد سلامت جسمی، محققان در سال 1998 به این نتیجه رسیدند که نبود ارتباط اجتماعی از چاقی، کشیدن سیگار، و فشار خود بالا ضرر بیشتری دارد. و به‌تازگی آنها دریافتند که انزوا خطر ابتلا به زوال عقل را 50 درصد افزایش می‌دهد. 

افزایش مهارت‌ اجتماعی یک سرمایه اجتماعی نیز به حساب می‌آید. برنامه‌های تحصیلی مجزایی در دانشگاه‌ها به مطالعه این مفهوم اختصاص داده می‌شود. اما برای ساده کردن بحث، سرمایه اجتماعی را می‌توان این طور تعریف کرد: مجموع همه مزیت‌های بودن در یک گروه اجتماعی. 

برخورداری از سرمایه اجتماعی مزیت‌های مهمی دارد. شما در مصاحبه‌های شغلی کاملاً موفق خواهید بود؛ افراد دوست دارند با شما کار کنند؛ وقتی از آنها کمک می‌خواهید، به درخواست شما جواب مثبت می‌دهند؛ دیگران حد و مرز شما را درک می‌کنند؛ و مشتریان شما را دوست دارند. 

در اقتصاد آزاد امروز، سرمایه اجتماعی بسیار مهم است. این سرمایه می‌تواند شما را به درآمدهای بالا برساند، پروژه‌های جالب‌تری را نصیب‌تان کند، و شاید عامل تعیین‌کننده‌ای در درخواست کار بعدی‌تان باشد. 

مزیت‌های داشتن مهارت‌های اجتماعی خوب
مزیت‌های داشتن مهارت‌های اجتماعی خوب 

 سؤالات متداول

منظور از مهارتهای اجتماعی چیست؟ 

مهارت‌های اجتماعی آن دسته از مهارت‌های ارتباطی بوده که برای ایجاد پیوند و مدیریت موقعیت‌های اجتماعی ضروری است. 

چرا باید مهارت‌های اجتماعی خود را افزایش بدهم؟ 

داشتن مهارت‌های اجتماعی خوب برای سلامت اجتماعی و سلامت کلی شما ضروری است. این مهارت‌ها می‌تواند پیوندهای اجتماعی شما را محکم‌تر کند، اعتمادبه‌نفس‌تان را بالا ببرد و از نظر مالی شما را به درآمدهای بالا برساند. 

چطور می‌توانم مهارتهای اجتماعی خود را بالا ببرم؟ 

با کارهای کوچک شروع کنید. برای مثال، مهارت‌های گفتگو را با اعضای خانواده تمرین کنید، سپس وارد موقعیت‌های اجتماعی بزرگ‌تر بشوید. 

سخن پایانی 

این طبیعی است که لحظاتی ناخوشایند را در تعاملات اجتماعی تجربه کنید. اما ضعف در مهارت‌های اجتماعی فراتر از اشتباهات گاه و بی‌گاه است. شما، در بهترین حالت، گوشه‌گیر به نظر می‌رسید، و در بدترین حالت بی‌ادب. خوب است که مهارت‌های اجتماعی خود را ارزیابی کرده و افزایش بدهید. 

این به این معنی نیست که بر خجالت خود غلبه کنید یا به یک فرد کاملاً اجتماعی تبدیل شوید. اما بهتر است بدانید وقتی می‌خواهید مکالمه‌ای کاری یا عمومی را شروع کنید، احساس خوبی از انجام آن داشته باشید. 

اگر از روش‌های دیگری برای افزایش مهارت اجتماعی و برقراری ارتباطی مؤثر با دیگران استفاده می‌کنید، حتماً در مورد آن برای‌مان بنویسید. 

ترجمه:

radio bina

منبع: 

betterup.com 

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند
امتیاز شما :

مقالات دیگر

آخرین مطالب

هشت راز برای مکالمه سازنده و صمیمانه با دیگران
هشت راز برای مکالمه سازنده و صمیمانه با دیگران
تکنیک برای اینکه از ۹۰ درصد مردم جلوتر باشی
تکنیک برای اینکه از ۹۰ درصد مردم جلوتر باشی
اگه حرف دلت رو نزنی مغزت کوچیک میشه
اگه حرف دلت رو نزنی مغزت کوچیک میشه
نشانه های دقیق ADHD
نشانه های دقیق ADHD
دلایل گرایش به مصرف ماریجوانا
دلایل گرایش به مصرف ماریجوانا
ElGrandeToto - 7elmet Ado 6(MP3_320K)