چگونه از وابستگی به خانواده جلوگیری کنیم؟

چگونه از وابستگی به خانواده جلوگیری کنیم؟

3142 نفر
Reading Time زمان مطالعه: 3 دقیقه
دسته بندی: مهارت‌های اجتماعی

فهرست مطالب

بعضی از افراد تمایل دارند که سکان زندگی خود را بدست والدین خود بسپارند و از خودشان هیچ استقلالی ندارند. این افراد حتی کوچکترین فعالیت های خودشان را با والدین خود هماهنگ میکنند و بدون حضور آنها جایی نمیروند. متاسفانه وابستگی به خانواده از رشد و ارتقای فردی جلوگیری میکند و به فرد این اجازه را نمیدهد که مستقل رفتار کند. اما جای نگرانی نیست، زیرا راهکارهایی برای درمان وابستگی به خانواده وجود دارد. ما در این مقاله قصد داریم در مورد راهکارهای جلوگیری از وابستگی به خانواده و گسترش روابط بین فردی مطالبی را خدمت شما عزیزان ارائه دهیم. در ادامه مقاله با رادیوبینا همراه باشید.

گروه دوستان خود را گسترش دهید

ارتباطات اجتماعی گسترده داشته باشید. اینکار از وابستگی شما به والدین جلوگیری میکند. به دوستانی که خیلی وقت است از آنها خبر نگرفته اید زنگ بزنید و آنها را به دورهمی دعوت کنید. سعی کنید ارتباطات مفید و موثر با سایرین برقرار کنید. اینکار موجب ارتقای سلامت روان و احساسات شما خواهد شد.

علایق خود را کشف کنید

زمانی که بر روی علایق خود متمرکز میشوید، استقلال بیشتری را تجربه خواهید کرد. به چیزهایی که به آنها علاقه دارید فکر کنید. آیا کاری هست که واقعا دوست دارید انجامش دهید؟ سرگرمی ها و فعالیت های متفاوتی را امتحان کنید تا بتوانید تشخیص دهید از چه چیزی بیشتر لذت میبرید. برای لذت بردن نیاز نیست حتما به شخصی وابسته باشید.

تصمیمات مستقل بگیرید
تصمیمات مستقل بگیرید

تصمیمات مستقل بگیرید

یکی از راهکارهای موثر برای درمان وابستگی به خانواده این است که سعی کنید بدون توصیه والدین خود در مورد موضوعی خاص تصمیم گیری کنید. وابستگی باعث میشود که برای گرفتن تصمیم مستقل ترس داشته باشید و احتمال بدهید که شاید تصمیم نادرستی بگیرید. برای اینکار از قدم های کوچک شروع کنید. از منطقه امن خود خارج شوید و یکبار هم که شده خودتان برای زندگی خود تصمیم گیری کنید.

خودتان را بروز دهید

سعی کنید هر روز راه ساده ای را برای ابراز وجود خودتان پیدا کنید. اینکار میتواند از نه گفتن به یک دوست شروع شود. برای جلوگیری از وابستگی به خانواده میتوانید دفعه بعد که والدینتان از شما درخواست حضور در جایی را داشتند، به آنها بگویید که برنامه دیگری دارید. به جای اینکه دنباله روی سایرین باشید، سعی کنید تا جای ممکن خودتان را بروز دهید و در مورد چیزی که میخواهید صحبت کنید.

روزانه ده دقیقه را به بررسی خودتان بپردازید

اینکار به شما کمک میکند که خودتان را بهتر بشناسید. هر آنچه که در فکر شما میگذرد را بر روی کاغذ بیاورید و افکار خود را نقد نکنید. در زمان تنهایی چه احساسی دارید؟ بیشتر بر روی چه چیزی متمرکز هستید؟ پرسیدن این سوالات به شما کمک میکند که ریشه های وابستگی به خانواده را در درون خودتان شناسایی کرده و ارزش های شخصی خود را بهتر درک کنید.

اولویت شما اهمیت دادن به نیازهایتان باشد

به جای اینکه دیگران نیازهای شما را برطرف کنند، سعی کنید خودتان به سراغ برطرف نیازهای خود بروید. یک برنامه روتین روزانه برای سلامت جسم و روان خود تهیه کنید. روزانه ورزش کنید و رژیم غذایی مناسب داشته باشید. مراقبه کرده و تمرینات تنفس عمیق را انجام دهید. با دوستان خود وقت بگذرانید و فعالیت های مفرح انجام دهید.

مسئولیت کارهای خود را بپذیرید
مسئولیت کارهای خود را بپذیرید

مسئولیت کارهای خود را بپذیرید

یکی از مسائلی که وابستگی به خانواده ایجاد میکند این است که در صورتی که اشتباه یا خطایی صورت بگیرد، فرد تمام تقصیرات را به گردن والدین خود خواهد انداخت. به جای اینکه از والدین خود ایراد بگیرید، سعی کنید قدری مسئولیت پذیر بوده و نسبت به پیامد رفتارهای خود پذیرش داشته باشید. به جای سرزنش کردن سایرین، یاد بگیرید که احساس مسئولیت پذیری را در خودتان تقویت کنید و بر روی بهبود عملکرد خود متمرکز باشید. پیشنهاد می کنیم که پادکست با والدین کنترل گر چه کنیم؟ را به خوبی گوش دهید.

با تمرینات ذهنی عزت نفس خود را تقویت کنید

وابستگی به خانواده موجب کاهش عزت نفس و اعتماد به نفس میشود. افرادی که به والدین خود وابسته هستند، تصویر درستی از ارزش واقعی خودشان ندارند و همیشه خودشان را دست کم میگیرند. این موضع باعث میشود که نتوانند توانایی واقعی خودشان را آشکار کنند. سعی کنید نیمه پر لیوان را ببینید و دیدگاه مثبت گرایانه داشته باشید. خودتان را ببخشید و اشتباهات خود را بپذیرید. از تجربیات خود درس بگیرید و افکار منفی خود را به چالش بکشید. در مقاله تکنیک‌های تقویت عزت نفس به صورت کامل در این باب صحبت کرده ایم.

هوش هیجانی خود را ارتقا بخشید

اگر شما بتوانید نسبت به احساسات و وضعیت درونی خود درک درستی داشته باشید، کمتر تمایل دارید که وابسته به فردی خاص یا والدین خود باشید. در شرایط سخت خودتان را جدا از احساسات خود در نظر بگیرید. تمرینات خود آگاهی انجام دهید و به سیگنال های غیر کلامی که دریافت میکنید توجه کنید. در موقعیت های استرس زا نیز سعی کنید روحیه خود را حفظ کنید. اگر در درون خود شک و تردیدی نسبت به خودتان احساس میکنید، علل بروز آن را ریشه یابی کنید.

سوالات متداول

  • وابستگی به خانواده باعث بروز چه مسائلی میشود؟

باعث کاهش عزت نفس و اعتماد به نفس در فرد میشود. اختیار و کنترل زندگی به دست والدین فرد میافتد و توانایی مسئولیت پذیری را در شخص از بین میبرد. همچنین باعث میشود که فرد تصویر درستی از خود واقعی خود نداشته باشد.

  • راهکار جلوگیری از وابستگی به خانواده چیست؟

رابطه خود را با دوستان خود گسترش دهید. سعی کنید در مورد مسائلی خاص خودتان به تنهایی تصمیم گیری کنید. مسئولیت رفتار خودتان را بپذیرید و برای ارتقای سلامت روان خود تمرینات روزانه انجام دهید.

  • آیا وابستگی بهتر از مستقل بودن است؟

ممکن است مستقل بودن دشوارتر به نظر برسد. اما اگر خواهان این هستید که در مسیر رشد و ارتقای فردی گام بردارید، لازم است که توانایی استقلال فردی را بدست بیاورید و از وابستگی به سایرین خودداری کنید.

سخن پایانی

داشتن استقلال فکری و پذیرش مسئولیت رفتارهای فردی، بخش مهمی از رشد و ارتقای یک شخص به شمار میرود. در افرادی که وابستگی به خانواده در آنها کمتر است، رشد و شکوفایی بیشتری مشاهده میشود. افراد مستقل از وضعیت سلامت روان بالایی برخوردار هستند و عملکرد بهتری از خودشان در شرایط بحرانی نشان میدهند. لذا لازم است که نسبت به دانستن راهکار های جلوگیری از وابستگی به سایرین جدیت بیشتری از خودمان نشان دهیم. به نظر شما دوستان عزیز، چه راهکار دیگری برای جلوگیری از وابستگی به سایرین وجود دارد؟ با نظرات خود ما را در ارتقای کیفیت این مقاله یاری کنید.

ترجمه و گرد آوری رادیو بینا

منبع:

wikihow

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند
امتیاز شما :

مقالات دیگر

آخرین مطالب

هشت راز برای مکالمه سازنده و صمیمانه با دیگران
هشت راز برای مکالمه سازنده و صمیمانه با دیگران
تکنیک برای اینکه از ۹۰ درصد مردم جلوتر باشی
تکنیک برای اینکه از ۹۰ درصد مردم جلوتر باشی
اگه حرف دلت رو نزنی مغزت کوچیک میشه
اگه حرف دلت رو نزنی مغزت کوچیک میشه
نشانه های دقیق ADHD
نشانه های دقیق ADHD
دلایل گرایش به مصرف ماریجوانا
دلایل گرایش به مصرف ماریجوانا
ElGrandeToto - 7elmet Ado 6(MP3_320K)