بخشش، باعث تغییر مغز می شود

بخشش، باعث تغییر مغز می شود

538 نفر
دسته بندی: پادکست روانشناسی > پادکست نوروسایکولوژی [هفتگی و رایگان]

podcast picture

بخشش، باعث تغییر مغز می شود



این اپیزود به نقل از دکتر کارولین لیف، آسیب شناس و عصب شناس در مورد راهکارهای علمی و مؤثر بخشش دیگران هست. اگر کینه و نفرتی در دل دارید که هنوز التیام پیدا نکردید، این اپیزود برای شماست.


تاثیر بخشش بر سلامت روان و جسم، بر هیچ‌کس پوشیده نیست. بخشش به کسی که به ما آسیب زده است، برای سلامتی روانی ما مفید است و با کاهش سطح استرس ارتباط تنگاتنگی دارد. معنای واقعی بخشش انتخاب آگاهانه از رها کردن خشم و انزجار است. بخشش یعنی احساس همدردی و ترحم نسبت به شخصی که به ما آسیب زده است. بیایید به معنای واقعی بخشش، چگونگی تأثیر آن بر سلامت روانی نگاهی بیندازیم.


اضطراب چیست و راه های مقابله با آن

اضطراب چیست و راه های مقابله با آن


معنای واقعی بخشش چیست؟

برای همه ما پیش آمده است که به واسطه اعمال یا سخنان افراد دیگر آسیب دیده باشیم. با این حال، ادامه دادن به زندگی یا نادیده گرفتن آنچه اتفاق افتاده نشان‌دهنده بخشش نیستبخشش به معنای واقعی یعنی؛ قصد آگاهانه ترک خشم و انزجار و احساس همدردی و ترحم نسبت به شخصی که به ما آسیب زده، است.
درست است که بخشیدن شخصی که از ما سو استفاده کرده یا با رفتار نامناسب خود به ما آسیب جدی وارد آورده است، کار بسیار دشواری است؛ اما اگر بتوانید با شرایطی که شخص دیگری در آن بوده، همدردی کنید، انزجار و رنج شما ممکن است با این درک کاهش یابد.
یک باور غلط نسبت به بخشیدن این است که افراد فکر می‌کنند پس از بخشش یک آدم، باید روابط خود را از سر گیرند. در حالی که بخشش تنها برای بازگرداندن آرامش به شماست و از سر گیری مجدد روابط اصلا لازم و اجباری نیست.

انواع بخشش

بخشش جنبه‌های مختلفی دارد. به طور کلی، می‌توان بخشش را از سه جنبه کلی مورد بررسی قرار داد:

1. بخشش دیگران: این جنبه از بخشش بیشترین اهمیت را دارد و بحث پیرامون آن نیز بسیار است. این نوع شامل بخشش افرادی است که با آن‌ها رابطه نسبتا نزدیکی دارید؛ برای مثال، همسر، فرزندان، پدر و مادر، خواهر و بردار، دوست یا همکار. از جمله مهم‌ترین آسیب‌هایی که ممکن است در مواجه با این افراد برایتان پیش بیاید می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:
  • خیانت به اعتماد
  • کلمات توهین‌آمیز
  • رفتارهای خشونت‌آمیز
  • شایعه پراکنی
  • و ...

عواملی که بر احتمال بخشش تأثیر می‌گذارند شامل ارزش و نوع رابطه و شدت تخلف هستند.

2. بخشش خود: بخشیدن خودتان برای اشتباهاتی که انجام داده‌اید ممکن است نیازمند بیشترین تلاش باشد؛ زیرا ممکن است احساس بسیار بدی در مورد چیزی که گفته‌اید، کرده‌اید یا انجام نداده‌اید داشته باشیدعدم بخشش خود ممکن است عوارض منفی برای سلامت روان شما داشته باشد و افسردگی و حتی خودکشی به دنبال داشته باشد.

3. بخشش شرایط:‌ این جنبه از بخشش شامل وقایعی است که خارج از کنترل فرد قرار دارند. برای مثال وقایعی همچون بیماری‌های واگیردار ویروسی پاندمیک، بلایای طبیعی مانند زلزله، سیل، و توفان، مرگ عزیزان، و غیره.
این شرایط باعث عصبانی شدن افراد می‌شوند. آنها ممکن است خدا را سرزنش کنند و احساس ناتوانی، بی‌قدرتی، و ناامیدی کنند. اگر یک فرد قادر به بخشش نشود، ممکن است دیدگاه منفی به دنیا پیرامون خود پیدا کند.


تکنیک رفع استرس

تکنیک رفع استرس


تاثیر بخشش بر مغز

بخشش می‌تواند به کاهش افسردگی، اضطراب و اختلالات روانی اساسی کمک کند. یک مطالعه طولانی مدت (منبع) بر روی پرستاران زن نشان داد که بخشش نسبت به دیگران، می‌تواند تاثیر شگفت‌انگیزی بر سلامت روانی و در نتیجه سلامت جسمانی داشته باشد.
نتایج نشان داد که بخشش به طور قابل‌توجهی با کاهش استرس و علائم افسردگی مرتبط بود. از این مطالعه نتیجه گرفته شد که بخشش ممکن است تأثیرات مثبتی بر سلامت روانی جامعه داشته باشد و به بهبود وضعیت روان‌شناختی کمک کند:

کاهش استرس مزمن

با تفکر کنترل نشده در مورد حوادث گذشته و آینده، دچار استرس مزمن می‌شویم. بخشش می‌تواند به ایجاد صلح در زندگی ما و بهبود زخم‌های عاطفی کمک کندیک مطالعه (منبع) رابطه بین بخشش، استرس و تغییرات در سلامت روانی و جسمی را بررسی کرد. در این آزمایش، ۳۳۲ نفر شرکت کردند. پژوهشگران ارتباط بخشش، استرس و سلامت روانی و جسمی آنها را در طی 5 هفته مورد بررسی قرار دادند.
نتایج نشان داد که بخشش به طور قابل‌توجهی با کاهش استرس و علائم بیماری‌های روانی مرتبط بود. پژوهشگران تصور می‌کنند که ممکن است اثر متقابلی بین استرس و بخشش وجود داشته باشدبه عنوان مثال، بخشش ممکن است یک مکانیزم مقابله باشد که برای کاهش استرس و در نتیجه کاهش علائم بیماری روانی استفاده می‌شود. از طرف دیگر، بهبود سلامت روانی با کاهش استرس مرتبط بوده و این ممکن است باعث افزایش بخشش شود.

جلوگیری از خشم مخرب

بخشش می‌تواند به ما کمک کند تا از داشتن احساس حسرت دست بکشیم، ذهن‌هایمان را آرام کنیم، کمتر عصبی باشیم و سطح انرژی‌مان را بهبود ببخشیمداشتن احساس خشم کاملاً طبیعی است. با این حال، داشتن احساس خشم به طور مداوم به دلیل تمرکز بر حوادث گذشته، می‌تواند برای سلامت جسمی، روانی و عاطفی شما تاثیر به شدت منفی داشته باشد.
آموزش بخشش به جوانان ممکن است به ایجاد یک آینده کم خشونت کمک کند. طی مطالعات انجام شده (منبع) در 10 کشور در آمریکای شمالی، آسیا و اروپا که نقش بخشش در روابط سالم جوانان را بررسی کرده‌اند، نتایج نشان داد که بخشش در کودکان و نوجوانان تأثیر مثبتی بر کاهش خشونت داشته است.

podcast picture

تکنیک‌های تقویت عزت نفس


تقویت اعتماد به نفس

سرانجام، بخشش می‌تواند تأثیر مثبتی بر اعتماد به نفس شما داشته باشد. بخشیدن کسی که به شما آسیب رسانده و ابراز همدردی با او، می‌تواند دیدگاه شما را نسبت به خودتان تغییر دهد.



چگونه بخشش را به بخشی از زندگی خود تبدیل کنیم؟

برای آنکه بخشش به بخشی از زندگی‌تان تبدیل شود، بهتر است نکات زیر را مورد توجه قرار دهید:

تمرین همدردی: سعی کنید خودتان را در جای شخص دیگری قرار دهید و از نگاه او به ماجرا بنگرید. این کار می‌تواند به شما کمک کند تا درک کنید چرا آنها به این صورت رفتار کرده‌اند یا چرا آنچه را گفته‌اند را گفته‌اند.

داشتن خوددلسوزی: وقتی که به ما آسیب رسیده است، گاهی اوقات خودمان را سرزنش می‌کنیم. با این حال، وقتی خودتان را با خوددلسوزی درمان کنید، بخشش آسان‌تر می‌شود.

یادآوری مزایا: گاهی اوقات ما فراموش می‌کنیم که بخشش پاداش‌دهنده برای کسی است که می‌بخشد، نه کسی که بخشیده می‌شود.

با کسی صحبت کنید: به اشتراک گذاشتن افکار و احساسات خود با یک دوست یا خانواده می‌تواند دیدگاه متفاوتی در مورد این موضوع در شما ایجاد کند.

یک نامه بنویسید: نوشتن احساسات به شما کمک می‌کند تا راحت‌تر آنچه را که اتفاق افتاده است، هضم کنید.
بخشش چیزی نیست که شبانه‌روزی اتفاق بیفتد؛ بلکه، نیازمند صرف زمان، تلاش کردن و کار بر روی خود است تا به طور آگاهانه از یک تجربه دردناک رها شوید. صحبت با یک روان‌شناس می‌تواند به شما کمک کند تا بخشیدن را یاد بگیرید، احساسات خود را مدیریت کنید، روابط خود را بهبود دهید و ذهنیتی سالم‌تر و شادتر بسازید.

اگر نتوانم ببخشم، چه اتفاقی رخ می دهد؟!

اگر نتوانید ببخشید، ممکن است اتفاقات مختلفی رخ دهد و تأثیرات منفی بر روابط و سلامت روانی خودتان داشته باشد. عدم بخشش می‌تواند باعث افزایش تنش و استرس در زندگی شما شود. همچنین عدم بخشش، ممکن است منجر به آسیب در روابط شما با دیگران شود.
نبخشیدن می‌تواند زمینه‌ساز کینه و دشمنی شود. اگر احساسات منفی را در دل خود نگه دارید، احتمالاً به تدریج این احساسات تشدید و می‌توانند به کینه و دشمنی تبدیل شوندعدم بخشش ممکن است به مشکلات روانی منجر شود، از جمله افزایش اضطراب و افسردگی.

تفاوت افسردگی و اضطراب | نکات علمی و معتبر

تفاوت افسردگی و اضطراب | نکات علمی و معتبر


سوالات متداول

  1. آیا بخشش می‌تواند تنش را کاهش دهد؟
 بله، بخشش می‌تواند به کاهش تنش کمک کند. وقتی ما کسی را می‌بخشیم، احتمالاً احساسات منفی نظیر خشم و نفرت را که به تنش منجر می‌شوند، کنار می‌گذاریم.

  1. آیا بخشش می‌تواند به کاهش اضطراب کمک کند؟
بله، بخشش می‌تواند به کاهش اضطراب کمک کند. وقتی ما دیگران را می‌بخشیم، اضطراب معمولاً کمتر می‌شود و احساس آرامش درونی در ما ایجاد می‌شود.

  1. آیا بخشش می‌تواند کینه و دشمنی را کاهش دهد؟
بله، بخشش می‌تواند کینه و دشمنی را کاهش دهد. وقتی ما به فهم و همدلی با دیگران می‌پردازیم و احساسات منفی را رها می‌کنیم، احتمالاً کینه و دشمنی کمتری نسبت به آنها خواهیم داشت.

سخن پایانی
بخشش تاثیر مثبت زیادی بر سلامت روان دارد. این تاثیر مثبت شامل کاهش افسردگی، اضطراب و اختلالات روانی است. همچنین، بخشش می‌تواند تنش را کاهش داده، به بهبود خودکارآمدی و عزت نفس کمک کند، دشمنی را کاهش دهد، روابط اجتماعی را بهبود بخشد و به تصمیم‌گیری‌های بهتر کمک کند. آموزش بخشش به کودکان نیز می‌تواند به بهبود سلامت روانی آنها کمک کند.

منبع:
https://www.verywellmind.com
 


⭐️ و بالاخره...
ورکشاپ تله‌ها شروع شده و میتونید شروع به مطالعه دروس کنید.از اینجا وارد لینک ورکشاپ شو

(پیش نیاز) => ورکشاپ 21 روزه پیله

برای پیش ثبت نام در دوره تله ها و طرحواره های زندگی روی این لینک کلیک کنید.


 @psychology_.plus2 @psychology_.plus @psychologyplusmagazine @radiobina 

 منتظر نظرات پرمهرتون هستیم. هیچ کدام از محتواهای درج شده در رادیو بینا جنبه درمانی و تراپی نداشته و تنها تلنگری برای شماست که با واکاوي مشکلات خود، نسبت به درمان ریشه ای آن از یک مشاور و روان درمانگر کمک بگیرید.

 #psychology_plus #هم-قبیله-شو #هم_قبیله

📌 لطفا سوالات خودتون رو در انجمن رادیو بینا مطرح کنید؛ تا مشاورین و کارشناسان ما به آن پاسخ دهند. 

---------------------------------------------------------------
 لینک های ورود به شبکه های اجتماعی رادیو بینا 

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند
امتیاز شما :

آخرین مطالب

روش های طبیعی افزایش اکسی توسین
روش های طبیعی افزایش اکسی توسین
چگونه کمتر از دیگران برنجیم؟
چگونه کمتر از دیگران برنجیم؟
سیاست ها و حفظ حریم خصوصی
سیاست ها و حفظ حریم خصوصی
عصب شناسی انتظار در روابط
عصب شناسی انتظار در روابط
انعطاف پذیری شناختی چیست؟
انعطاف پذیری شناختی چیست؟
ElGrandeToto - 7elmet Ado 6(MP3_320K)