جلب اعتماد دوباره همسر

جلب اعتماد دوباره همسر

732 نفر
Reading Time زمان مطالعه: 4 دقیقه
دسته بندی: مهارت‌های اجتماعی

فهرست مطالب

چطور می‌توان اعتماد ازدست‌رفته را در ازدواج بازسازی کرد؟

جلب اعتماد دوباره همسر ، اعتماد در یک رابطه صمیمی ریشه در این دارد که دو طرف نسبت به هم احساس امنیت دارند. بی‌وفایی، دروغ یا شکستن قول می‌تواند به اعتماد بین زن و شوهر به‌شدت آسیب برساند، اما این به این معنی نیست که هرگز نمی‌توان آن ازدواج را از خطر نابودی نجات داد. وقتی یک عهدشکنی جدی اتفاق افتاده باشد، بازسازی اعتماد می‌تواند کاری چالش‌برانگیز باشد. با این حال، اگر هر دو فرد  به فرایند بازسازی اعتماد تعهد داشته باشند، انجام آن امکان‌پذیر است.

جلب اعتماد دوباره همسر
جلب اعتماد دوباره همسر

فرایند جلب اعتماد دوباره همسر

بازسازی احساس امنیتی که یک ازدواج برای بهبود و ادامه رشدش به آن نیاز دارد، زمان و تلاش زیادی می‌طلبد. بهبود آسیبی که به خاطر از بین رفتن اعتماد ایجاد شده است همان نقطه‌ای است که بسیاری از زوج‌ها در انجام آن به بن‌بست می‌رسند.

تحقیقات نشان داده است که برای گذر از دوران بی‌اعتمادی و جلب اعتماد دوباره همسر، زوج‌ها باید از پنج چالش مهم عبور کنند:

  • دانستن جزئیات
  • رها کردن خشم
  • نشان دادن تعهد
  • بازسازی اعتماد
  • بازسازی رابطه

فارق از این که چه کسی عامل از بین رفتن اعتماد شده یا چه کسی به او خیانت شده است، برای جلب اعتماد دوباره همسر، هر دوی شما باید به یکدیگر و ازدواج‌تان از نو تعهد بدهید. در ادامه، درباره هر یک از چالش‌های جلب اعتماد دوباره همسر صحبت می‌دهیم.

دانستن جزئیات

اولین چالش مهم در جلب اعتماد دوباره همسر مسئله آگاهی از اطلاعات است. حتی در مواردی که به‌وضوح خیانت به نظر می‌رسند، همیشه می‌توان ماجرا از دو زاویه متفاوت نگاه کرد. بهتر است شریک متخلف در دادن اطلاعات روراست و صادق باشد، و به همه سؤال‌های همسرش پاسخ‌های روشنی بدهد. این که چه اتفاقی افتاده است، کی و کجا؟ چه احساسات یا مشکلاتی عامل ایجاد این وضعیت بود؟ یا چه عواملی زشتی این کار را در نظر فرد کمتر کرده بود؟ این کمک می‌کند که شریک آسیب‌دیده درک گسترده‌ای از موقعیت موجود پیدا کند.

رها کردن خشم

چالش دوم در جلب اعتماد دوباره همسر رها کردن احساس خشم است. حتی آسیب‌های کوچک به اعتماد می‌تواند به مشکلات ذهنی، عاطفی و جسمی منجر شود. ممکن است دو طرف دچار بی‌خوابی و بی‌اشتهایی شده، یا نسبت به مسائل کوچک آسیب‌پذیر بشوند.

شاید افراد وسوسه بشوند که تمام خشم و هیجانات خود را در خودشان بریزند، اما توصیه می‌شود که شریک‌های آسیب‌دیده نسبت به همه احساسات‌شان هوشیار بوده و آنها را بپذیرند. به این توجه کنید که خیانت شریک‌تان چه تأثیری بر خودتان و دیگران گذاشته است. شما می توانید از مقاله علل خیانت مردان متاهل نیز دیدن بفرمایید.

به این که چطور زندگی‌تان مختل شده، و به همه سؤال‌ها و تردیدهایی که امروز با آن مواجه هستید، عمیقاً فکر کنید. شریک خود را از تمام این احساسات آگاه کنید. حتی شریک متخلف هم بهتر است هر نوع احساس نفرت یا خشم ناشی از آن اتفاق را بیان کند.

رها کردن خشم
رها کردن خشم

نشان دادن تعهد

چالش سوم در جلب اعتماد دوباره همسر نشان دادن تعهد است. ممکن است هر دو طرف در مورد تعهد خود به رابطه تردید کرده و از خودشان بپرسند که آیا هنوز هم بودن در این رابطه درست است یا آیا می‌توان این رابطه را نجات داد.

رفتارهای همدلانه – به اشتراک گذاشتن درد، یأس و خشم؛ نشان دادن احساس گناه و پشیمانی؛ و فضا دادن به طرف مقابل برای تشخیص و پذیرش احساسات ناخوشایند – می‌تواند به بهبود هر دو طرف کمک کند.

افزون بر این، اگر دو طرف مشخص کنند که از ارتباط چه می‌خواهند، این به آنها کمک می‌کند که در ادامه نیازهای طرف مقابل را بهتر درک کنند. برای این که رابطه ادامه پیدا کند، آنها باید مشخص کنند که برای متعهد ماندن به چه چیزی‌هایی نیاز دارند.

هنگام رساندن این پیام، در توصیف چیزی که می‌بینید، انتظار دارید، یا از شریک‌تان می‌خواهید، از واژه‌های تنش‌زا (مانند همیشه، هرگز، یا باید) استفاده نکنید. در عوض، عبارت‌هایی را انتخاب کنید که گفتگو را راحت‌تر کرده، طرف مقابل را خطاب قرار نمی‌دهد، و سرزنش نمی‌کند. برای مثال، به جای آن‌که بگویید «تو هرگز من را در اولویت قرار نمی‌دهی»، از این جمله استفاده کنید: «من می‌خواهم احساس کنم که اولویت زندگی تو هستم.»

بازسازی اعتماد

چالش بعدی بازسازی اعتماد ازدست‌رفته است. برای آن که ازدواج‌تان به مسیر قبلی خود برگردد، شما باید هدف‌هایی مشخص و زمان‌بندی‌هایی واقع‌گرایانه تعیین کنید. آگاه باشید که بازسازی اعتماد کاری زمان‌بر بوده و به پیروی از موارد زیر نیاز دارد:

  • تصمیم بگیرید که یکدیگر را ببخشید. از طریق رها کردن گذشته، تصمیم بگیرید که به یکدیگر عشق بورزید. در حالی که دستیابی کامل به این هدف مدتی زمان می‌برد، مهم این است که به آن تعهد داشته باشید.
  • از رشد فردی و پیشرفت استقبال کنید. شما نمی‌توانید اعتماد ازدست‌رفته را فقط با قول و عذرخواهی جبران کنید. برای آن که تنش‌ها فروکش کند، لازم است که هر دوی شما دلایل اصلی خیانت را مشخص کرده و به آنها رسیدگی کنید.
  • از درونی‌ترین احساسات خود آگاه باشید و افکار خود را به اشتراک بگذارید. این که یک طرف رابطه در این وضعیت با احساسات و افکارش تنها بماند مشکلی را حل نخواهد کرد. بنابراین، مهم است که بی‌پرده در مورد جزئیات آن اتفاق و و خشم و ناراحتی خود با یکدیگر صحبت کنید.
  • واقعاً خواستار بهبود رابطه خود باشید. در فرایند بازسازی اعتماد، هیچ جایی برای شیطنت‌ها و دروغ‌های بیشتر وجود ندارد. در مورد خواسته‌ها با خودتان صادق باشید.

Once the above points have been taken to heart by both sides, talk openly about your goals and check in regularly to make sure you are on track.

زمانی که هر دوی شما توصیه‌های بالا را به‌خوبی درک کردید، در مورد اهداف‌تان صحبت کنید و به طور منظم بررسی کنید که در مسیر درستی قرار دارید.

اگر شما کسی هستید که به خاطر دروغ یا خیانت موجب از دست رفتن اعتماد شده است، با رفتار خود نشان بدهید که تغییر کرده‌اید. این به این معنی است که دیگر پنهان‌کاری، دروغ، بی‌وفایی، یا هر رفتار مشابه دیگری از جانب شما اتفاق نخواهد افتاد. مسئولیت رفتارها و تصمیم‌های خود را بپذیرید؛ به خاطر آسیبی که وارد کرده‌اید عذرخواهی کرده و موضع دفاعی به خود نگیرید، زیرا این کار فقط وضعیت را بحرانی‌تر می‌کند. مقایسه رفتارتان با رفتارهای فعلی یا گذشته همسرتان نیز کارساز نخواهد بود.

در مقابل، اگر شما کسی هستید که به او خیانت شده است، باید درک کنید که قبل از وقوع خیانت چه مشکلی در رابطه شما وجود داشت. از این طریق، پاسخ سؤال‌هایی را پیدا می‌کنید که در ادامه مسیر به آن نیاز دارید. زمانی که تصمیم گرفتید به همسرتان یک فرصت دوباره بدهید، با تشویق و ارائه واکنش‌های مثبت، به او کمک کنید تا بازخود کافی برای کارهایی که شما را خوشحال می‌کند، دریافت کند. رادیو بینا در پادکستی به موضوع چگونه با خیانت روبه رو شویم ؟ صحبت کرده است.

چالش آخر در روند جلب اعتماد دوباره همسر بازسازی کل رابطه است. وقتی زوج‌ها متعهد به بازسازی اعتماد شدند، باید به رابطه خود به چشم یک رابطه کاملاً جدید نگاه کنند. هر دو طرف باید در مورد نیازهای‌شان از یکدیگر سؤال کنند و انتظار نداشته باشند که شریک‌شان خواسته‌های آنها را پیش‌بینی کند.

بازسازی رابطه

در این رابطه جدید، سعی کنید به همسرتان اعتماد کنید. این کمک می‌کند که رابطه شما در مسیری درست قرار بگیرد. پرهیز از اعتماد به خاطر ترس یا خشم مانع از این می‌شود که دوباره با همسرتان پیوند عاطفی برقرار کنید.

در عوض، با انجام کارهایی که برای اعتمادسازی و ایجاد یک پیوند حمایتی متقابل ضروری است، در جهت بازسازی رابطه خود حرکت کنید. در مورد نشانه‌های یک رابطه سالم با هم به توافق برسید. برای مثال، داشتن قرارهای عاشقانه، اهداف بلندمدت، زبان عاشقانه مخصوص خودتان، بررسی وضعیت احساسی یا برآورده شدن انتظارات یکدیگر می‌تواند نمونه‌هایی از این نشانه‌ها باشد.

به خاطر داشته باشید که حفظ هر رابطه‌ای به تلاش نیاز دارد. حتی صمیمی‌ترین زوج‌ها نیز به‌سختی تلاش می‌کنند تا شور و هیجان اولیه رابطه خود را از نو ایجاد کنند.

پرسش‌های متداول

  • آیا می‌توان اعتماد ازدست‌رفته در ازدواج را بازسازی کرد؟

بله، اما بازسازی اعتماد همسر تنها زمانی ممکن است که هر دو طرف رابطه برای آن تلاش کرده و وقت بگذارند.

  • بعد از خیانت همسرم، چطور با خشم و نفرتی که از او دارم کنار بیایم؟

شریک‌های آسیب‌دیده باید نسبت به همه احساسات‌شان هوشیار بوده و آنها را بپذیرند. به همه سؤال‌ها و تردیدهایی که امروز با آن مواجه هستید، عمیقاً فکر کنید، و شریک خود را از تمام این احساسات آگاه کنید.

  • در فرایند بازسازی اعتماد، آیا درست است که به همسرم اعتماد کنم؟

اگر هر دوی شما متعهد به بازسازی اعتماد شده‌اید، باید به رابطه خود به چشم یک رابطه کاملاً جدید نگاه کنید. در این رابطه جدید، سعی کنید به همسرتان اعتماد کنید. این کمک می‌کند که رابطه شما در مسیری درست قرار بگیرد.

 

سخن پایانی

اگر به پنج چالش مطرح‌شده در بالا رسیدگی کنید، می‌توانید رابطه‌ای سالم‌تر، شادتر، و صادقانه‌تر داشته باشید. این مسئله را به خاطر داشته باشید که جلب اعتماد دوباره همسر تنها زمانی ممکن است که هر دو طرف رابطه برای بازسازی آن قوی و متعهد باقی بمانند. روش‌های درمانی متعددی وجود دارد که به زوج‌ها کمک می‌کند اعتماد، ارتباط و پیوند ازدست‌رفته خود را بازسازی کنند. این احتمال وجود دارد که با تلاش مداوم خودتان و استفاده از خدمات زوج‌درمانی، حتی پیوندی محکم‌تر از قبل ایجاد کنید.

منبع:

verywellmind.com

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند
امتیاز شما :

مقالات دیگر

آخرین مطالب

چرا خوب ها زود میمیرند؟
چرا خوب ها زود میمیرند؟
هشت راز برای مکالمه سازنده و صمیمانه با دیگران
هشت راز برای مکالمه سازنده و صمیمانه با دیگران
تکنیک برای اینکه از ۹۰ درصد مردم جلوتر باشی
تکنیک برای اینکه از ۹۰ درصد مردم جلوتر باشی
اگه حرف دلت رو نزنی مغزت کوچیک میشه
اگه حرف دلت رو نزنی مغزت کوچیک میشه
نشانه های دقیق ADHD
نشانه های دقیق ADHD
ElGrandeToto - 7elmet Ado 6(MP3_320K)