راهکارهایی برای بالا بردن اعتماد به نفس در زنان
فهرست مطالب
اعتماد به نفس حالتی است که در آن ما احساس خوبی نسبت به خودمان داریم، به توانایی ها و مهرت های خود اطمینان داریم و حس میکنیم میتوانیم اوضاع را تحت کنترل بگیریم. افرادی که از اعتماد به نفس بالایی برخوردار هستند، نقاط ضعف و قوت خود را به خوبی میشناسند و دیدگاه مثبتی نسبت به خودشان دارند. زمانی که از اعتماد به نفس خوبی برخوردار باشید، انتظارات واقعی از خودتان دارید و در مواقع بحرانی بهتر میتوانید از پس مسائل بر بیایید. در جامعه ای که عمده نقش های اجتماعی توسط مردان ایفا میشود، فضای کافی ممکن است برای حضور زنان فراهم نباشد. به خصوص در جوامع مرد سالار که همواره زنان را به گوشه ای میراند. لذا این سوال مطرح میشود که برای بالا بردن اعتماد به نفس در زنان چه باید کرد؟ ما در این مقاله قصد داریم راهکار هایی را برای بالا بردن اعتماد به نفس در زنان خدمت شما دوستان عزیز ارائه کنیم. در ادامه با ما همراه شوید.
باور های محدود کننده خود را شناسایی کنید
ممکن است بسیاری از شما نسبت به شک و ترس درونی خود آگاهی داشته باشید. برای بالا بردن اعتماد به نفس شما باید محرک های احساسی خود را شناسایی کنید. اگر موقعیتی خاص وجود دارد که نسبت به آن احساس خشم و نگرانی دارید، از خودتان بپرسید چه باورهای نادرستی باعث بروز این احساسات شده است؟ چه زمانی شما موفقیت های خود را نادیده میگیرید یا اگر موفق شوید آن را به افراد دیگر یا شانس نسبت میدهید؟
عقاید نادرست خود را به چالش بکشید
زمانی که باور های محدود کننده خود را تشخیص دادید – شک کردن به توانایی های درونی، نادیده گرفتن موفقیت ها، مقایسه خود با دیگران - سعی کنید به دنبال شواهدی بروید که درستی آنها را نقض کند. اگر اینکار برای شما دشوار است، سعی کنید از باورهای منفی خود فاصله بگیرید. برای اینکار خودتان را در نقش یک مربی تصور کنید که دوست صمیمی خود را برای رها شدن از باور های نادرست راهنمایی میکند. راه حلی که به دوست صمیمی خود پیشنهاد میدهید را میتوانید برای بالا بردن اعتماد به نفس خود استفاده کنید. شما می توانید از مقاله جلب اعتماد دوباره همسر نیز استفاده کنید.
مالک دستاورد های خود شوید
مطالعات نشان داده است که زنان تمایل دارند موفقیت خود را به شرایط و سایر افراد نسبت دهند. زمانی که شما موفقیت خود را به عوامل بیرونی نسبت دهید، باعث افت اعتماد به نفس در شما میشود. یکی دیگر از راهکار های بالا بردن اعتماد به نفس این است که لیستی از دستاورد ها و توانایی های خود تهیه کنید. این موارد میتواند شامل موفقیت های تحصیلی، شغلی و فردی باشد. بعد از مشخص کردن این موارد، به منابع درونی و ظرفیت های فردی که باعث بدست آوردن این موفقیت ها شده است فکر کنید. در مواقع که به خودتان شک کردید، رجوع کردن به این لیست میتواند عزت نفس از دست رفته شما را برگرداند.
شکست خود را مهار کنید
تحقیقات انجام شده نشان میدهد زمانی که زنان با شکست مواجه میشوند، ممکن است بیش از حد به خودشان سخت بگیرند و تمام توانایی و ارزش های فردی خود را زیر سوال ببرند. به این خاطر زنان تمایل کمتری دارند که در موقعیت هایی که احتمال شکست وجود دارد، قرار بگیرند. برای بالا بردن اعتماد به نفس، به الگو های فکری خود بعد از شکست توجه کنید. تمامی عوامل بیرونی و درونی که باعث بروز شکست شده است را بررسی کنید و دیدگاه واقع بینانه ای نسبت به این موضوع داشته باشید. رادیو بینا در مقاله مواجهه با شکست عشقی به صورت کامل در مورد این موضوع صحبت کرده است.
تصورات مثبت داشته باشید
راهکار موثر دیگر در بالا بردن اعتماد به نفس این است که دیدگاه مثبتی نسبت به وقایع پیرامون خود داشته باشید. سعی کنید از زاویه بهتری به مسائل نگاه کید و دیدگاه صفر و یکی و تفکر یا همه یا هیچ را کنار بگذارید. سعی کنید به بهترین سناریوی ممکن فکر کنید و خودتان را در جایگاه موفقیت تصور کنید. اینکار به شما کمک میکند چشم انداز واضحی نسبت به آینده داشته باشید و بهترین خودتان را خلق کنید.
تمرینات مداوم در این زمینه داشته باشید
رمز بالا بردن اعتماد نفس، انجام روزمره تمرینات افزایش اعتماد به نفس است. سعی کنید در طول روز هدف کوچکی برای خود مشخص کنید و برای رسیدن به آن تلاش کنید. اینکار را هر روز تکرار کنید. به مرور زمان ذهن ناخودآگاه شما به توانایی فردی شما باور پیدا میکند و احساس رضایت بیشتری را نسبت به خود خواهید داشت. یا میتوانید هر روز کاری که نسبت به انجام آن احساس ترس دارید را انجام دهید. اینکار تفکر اعتماد به نفس را در شما نهادینه میکند و ترس از شکست را در شما از بین میبرد.
سوالات متداول
- اعتماد به نفس چیست؟
اعتماد به نفس وضعیتی است که ما نسبت به ارزش ها و توانایی های فردی خود اطمینان داشته و حس خوبی نسبت به ارزش وجودی خود داریم.
- برای بالا بردن اعتماد به نفس در زنان چه راهکاری وجود دارد؟
ابتدا عقایدی که باعث بروز احساس ضد ارزشی میشوند را شناسایی کنید. به دنبال شواهدی باشید که باور های منفی شما را نقض کند. دستاورد های خود را مشخص کنید و تصورات مثبت نسبت به وقایع داشته باشید.
- آیا زنان از اعتماد به نفس کمتری نسبت به مردان برخوردار هستند؟
تحقیقات نشان داده است زنان تمایل بیشتری دارند که دستاورد های خود را به دیگران یا شانس نسبت دهند و تفکر انتقادی غیر منطقی ممکن است نسبت به توانایی فردی خود داشته باشند.
سخن پایانی
هر توانایی و مهارتی که به دنبال آن هستیم، به مرور زمان و با تمرین زیاد به دست خواهد آمد. بالا بردن اعتماد به نفس نیز مساله ای است که زنان بیشتر نیازمند به یادگیری تکنیک های آن هستند. زیرا در دنیایی که مردان از جایگاه مستحکم تری نسبت به زنان برخوردار هستند، هیچ چیز به اندازه بالا بردن اعتماد به نفس نمیتواند برای زنان کارآمد و مفید واقع شود. زنانی که از عزت نفس و اعتماد به نفس بالایی برخوردار هستند، عملکرد بهتری در قبول مسئولیت های اجتماعی دارند و حتی ممکن است از مردان هم تراز خودشان نیز موفق تر ظاهر شوند. به نظر شما عزیزان، چه راهکارهای دیگری را میتوان برای بالا بردن اعتماد به نفس در زنان پیشنهاد کرد؟ با نظرات خود ما را در ارتقای این مقاله یاری کنید.
ترجمه:
منبع:
نظرات
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند