راهکارهای درمان کینه

راهکارهای درمان کینه

1783 نفر
Reading Time زمان مطالعه: 3 دقیقه
دسته بندی: مهارت‌های اجتماعی

فهرست مطالب

هر کسی در برهه ای از زندگی خودش، ممکن است با احساس کینه مواجه شود. برخی از تجربیات کودکی ما ممکن است احساس کینه عمیقی را در ما بوجود بیاورد که به راحتی قابل چشم پوشی نیست. به همین سبب افرادی که با کینه مواجه میشوند، نمیتوانند به راحتی با دیگران ارتباط برقرار کنند و مشکل اعتماد کردن دارند. ما به طور طبیعی دوست داریم که از خودمان محافظت کنیم و دوست نداریم که مجددا آسیب ببینیم. اما وقتی تحت تاثیر تجربیات تلخ گذشته قرار میگیریم و احساس کینه را در خودمان نگه میداریم، در حقیقت روابط بین فردی خودمان را نابود کرده ایم. کینه همانند یک اسید قوی، به آرامی سلامت روان و جسم ما را از بین میبرد و به ما اجازه نمیدهد که دیگران را ببخشیم و فرصت دوباره به آنها بدهیم. لذا این سوال مطرح میشود که راهکارهای درمان کینه چیست و چه چطور میتوانیم از این موضوع اجتناب کنیم؟ ما در این مقاله قصد داریم در مورد راهکارهای درمان کینه، مطالبی را خدمت شما عزیزان ارائه دهیم. در ادامه با ما همراه باشید.

روش های درمان کینه

رنج به وجود آمده را بپذیرید

اولین مرحله برای درمان کینه، این است که احساسی که با ان مواجه هستید را به خوبی درک کنید. در مورد اتفاقی که افتاده و احساس خودتان نسبت به آن موضوع صادق باشید و هر آنچه که در فکرتان میگذرد را روی کاغذ بیاورید. پذیرش، اولین مرحله درمان هر نوع اختلال یا ناراحتی روانی به شمار میرود. یادتان باشد بابت تلاش برای کنار آمدن با احساس کینه و آنچه که با آن مواجه هستید، از خودتان قدردانی کنید. در پادکست زیر به راهکار هایی برای رویارویی با خاطر تلخ گذشته اشاره کرده ایم.

تکنیک‌های رویارویی با خاطرات تلخ گذشته

به صحبت های افراد نزدیک و صمیمی گوش دهید

مرحله بعدی در درمان کینه، استفاده از حمایت اطرافیان است. از افراد نزدیک خانواده و دوستان صمیمی خودتان بخواهید که پای صحبت های شما بنشینند و در مورد جزییات اتفاق ناگواری که برایتان افتاده با آنها صحبت کنید. اما به خاطر داشته باشید حتی کسانی که خیلی ما را دوست دارند نیز ممکن است از شنیدن حرف های خسته شوند. اگر آنها به شما پیشنهاد دادند که وقت آن رسیده که رو به جلو حرکت کنید، حتما به حرف آنها گوش دهید.

میزان تاثیر گذاری آن را ارزیابی کنید

زمانی که با احساس کینه مواجه هستید، فکر نکردن به تاثیرات منفی این احساس بر زندگی شما ممکن است ایده خوبی به نظر برسد. حتی شاید شما تصمیم بگیرید که به زندگی روتین و روزمره خودتان برگردید و اعتقاد داشته باشید که همه چیز خوب و طبیعی است. اما هنوز در بخش عمیق وجود شما، ممکن است احساس سرخوردگی وجود داشته باشد و شما نیز چرایی آن را نمیدانید. برای درمان کینه، لازم که هر چه زودتر به بررسی ابعاد تاثیرات آن بپردازید و خودتان را فریب ندهید.

خودتان را جای دیگران قرار بدهید

شاید این موضوع چندان برای شما خوشایند نباشد، اما فقط برای چند لحظه، احساسات خودتان را کنار بگذارید و از خودتان بپرسید که اگر جای طرف مقابل بودید، چه احساسی داشتید؟ گفتن این جمله که آنها اشتباه میکنند کار ساده ای است، اما اگر شما در آن موقعیت قرار میگرفتید چه میکردید؟ یکی دیگر از راهکارهای درمان کینه این است که از زاویه طرف مقابل به موضوع نگاه کنید. اینکار باعث میشود که متوجه شوید چرا طرف مقابل، چنین رفتاری را با شما داشته است.

تصمیم به بخشش بگیرید
تصمیم به بخشش بگیرید

تصمیم به بخشش بگیرید

راهکار موثر دیگر برای درمان کینه، بخشیدن طرف مقابل است. شاید این موضوع خوشایند شما نباشد، اما بخشیدن دیگران بزرگترین هدیه ای است که شما میتوانید به خودتان بدهید. بخشیدن به این معنا نیست که اتفاقی که برایتان افتاده است را فراموش کنید، یا اینکه به دیگران فرصت دهید تا طور دیگری رفتار کنند. بخشیدن به این معنا است که شما تصمیم گرفته اید رو به جلو حرکت کنید و این کار را برای آرامش خودتان انجام میدهید. بخشیدن خود، مهمترین چیزی است که در این پروسه باید آن را انجام دهید.

به مزایای رها کردن کینه فکر کنید

رها شدن از احساس کینه، مزایای بسیار زیادی را برای شما به همراه خواهد داشت. در وهله اول، آرامش فکری و ذهنی بسیاری را برای شما رقم میزند و انرژی از دست رفته را به شما برمیگرداند. احساس آزادی را در انسان به وجود میآورد و توانایی اعتماد کردن به دیگران را در ما زنده میکند. کینه سطح سلامت روانی ما را به شدت کاهش میدهد و ما را در برابر اتفاقات مشابه آسیب پذیر میکند. هر گاه که با احساس کینه مواجه شدید، سعی کنید ذهن خودتان را به مزایایی که از رها کردن این احساس بدست خواهید آورد، متمرکز کنید.

خودتان را سرزنش نکنید

ممکن است هر کدام از ما خاطرات بسیار تلخی از وقایع گذشته یا رفتارهای نامناسب والدین خودمان در دوران کودکی را در ذهنمان داشته باشیم. این موضوع باعث میشود که در بزرگسالی، همواره به دنبال سرزنش دیگران و مقصر جلوه دادن آنها باشیم. یادمان باشد، هر کدام از ما مسئول انتخاب ها و تصمیم هایی که گرفته ایم هستیم، لذا اگر خطایی مرتکب شدیم آن را به حساب کسب تجربه و رشد فردی در نظر بگیریم. ما قرار نیست خودمان را به خاطر رفتار و گناه دیگران سرزنش کنیم. هیچ کس کامل و بی نقص نیست، بنابراین دلیلی ندارد که خودمان را سرزنش کنیم.

سوالات متداول

  • کینه چیست؟

به یک نوع احساس بیمارگونه ای از خشم و ناراحتی گفته میشود که معمولا به خاطر سو استفاده از اعتماد یا تجربه رفتاری غیر قابل تحمل در گذشته ناشی میشود.

  • راهکارهای درمان کینه چه میباشد؟

رنج به وجود آمده را بپذیرید. به صحبت های افراد نزدیک و صمیمی گوش کنید. تصمیم به بخشش بگیرید و خودتان را سرزنش نکنید.

  • مزایای رها کردن احساس کینه چیست؟

آرامش فکری و ذهنی را برای ما به وجود میآورد. احساس آزادی و توانایی اعتماد کردن به دیگران را در ما زنده میکند و انرژی از دست رفته ناشی از کینه را به ما برمیگرداند.

سخن پایانی

درمان کینه و سایر اختلالات روانی، با رعایت نکاتی که برای شما ذکر کردیم کاملا عملی است. اما در نظر داشته باشید که اگر قادر به انجام راهکارهای فوق نبودید، حتما از توصیه یک روانشناس یا مشاور فردی بهره ببرید. استفاده از توصیه و پیشنهادات این افراد میتواند کمک موثرتری به شما کند و در پیدا کردن راهکار مناسب شما را راهنمایی کند. به نظر شما از چه راه دیگری میتوانیم با احساس کینه مواجه شویم؟

گردآوری و ترجمه رادیوبینا

www.medium.com

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند
امتیاز شما :

مقالات دیگر

آخرین مطالب

معنی خواب هایی که میبینیم چیه؟
معنی خواب هایی که میبینیم چیه؟
اختلافاتی که با گذر زمان هم حل نمیشن
اختلافاتی که با گذر زمان هم حل نمیشن
شش دلیل رایج تصمیمات اشتباه در زندگی
شش دلیل رایج تصمیمات اشتباه در زندگی
پنج روشی که مردم ما را کنترل میکنند!!
پنج روشی که مردم ما را کنترل میکنند!!
آیا میتونیم فرد خودشیفته را تغییر دهیم؟
آیا میتونیم فرد خودشیفته را تغییر دهیم؟
ElGrandeToto - 7elmet Ado 6(MP3_320K)