بهترین روش ترک اعتیاد چیست؟
فهرست مطالب
زمانی که افراد درگیر یک عادت بد یا سو مصرف چیزی میشوند، معمولا برای غلبه کردن به آن با چالشی دور از انتظار مواجه میشوند. برخی از آنان ممکن است فکر کنند که اعتیاد یک افسانه است و آنها هر وقت که بخواهند میتوانند ترک اعتیاد کنند و از این قائده مستثنی هستند. البته اعتیاد فقط مربوط به مواد مخدر نیست، بلکه شامل رفتار های اعتیاد آور مثل رابطه جنسی، غذا خوردن، قمار کردن، خرید کردن و غیره نیز میباشد. اولین قدم برای ترک اعتیاد این است که ما مساله پیش آمده را بپذیریم و قبول کنیم که مشکلی بوجود آمده است. پذیرش مساله اعتیاد مهمترین موضوعی است که فرد مبتلا باید آن را بشناسد و در قدم های بعدی به سراغ یادگیری روش های ترک اعتیاد برود. ما در این مقاله قصد داریم در مورد بهترین و سریعترین روش های ترک اعتیاد در منزل مطالبی را خدمت شما عزیزان ارائه دهیم. اما قبل از هر چیز این سوال مطرح میشود که چرا ترک کردن اعتیاد دشوار است؟ اگر شما نیز به دنبال پاسخی برای این سوال هستید، در ادامه مقاله با رادیوبینا همراه باشید.
چرا ترک کردن اعتیاد سخت است؟
بر اساس تعریف جامعه درمان اعتیاد آمریکا، اعتیاد یک مساله درمان پذیر است و تاثیرات آن بر روی چرخه مغز، ژنتیک، محیط و جنبه های شخصی زندگی میباشد. افرادی که به رفتار آسیب زننده خود ادامه میدهند، پیامد های ناگواری را متحمل خواهند شد. زیرا اعتیاد بر روی سیستم پاداش مغز تاثیر میگذارد که موجب میشود تمایل ما برای تکرار آن تجربه بیش از حد شود. از طرفی دیگر تاثیرات منفی بر روی قوه کنترل و قضاوت ما میگذارد که این امر بیش از هر چیز ترک اعتیاد را با چالش مواجه میکند. شاید ریکاوری اعتیاد چالش برانگیز باشد، اما قابل درمان است. با استفاده از منابع حمایتی و دسترسی به درمان مناسب، شما قادر خواهید بود که به راحتی با چالش های فیزیکی و روانی ترک اعتیاد مواجه شوید و سلامتی خود را مجددا بدست بیاورید. پیشنهاد میشه از مقاله تاثیرات شگفت انگیز مراقبه بر روی مغز استفاده کنید.
بهترین و سریع ترین روش های ترک اعتیاد:
تصمیم گرفتن برای تغییر
زمانی که شما تشخیص میدهید که نیازمند به تغییر هستید، این پیام را به همراه دارد که مشکلی وجود دارد و باید حل شود. اینطور به نظر میرسد که تصمیم گیری برای تغییر پروسه ای زمان بر است. زیرا ممکن است فکر ما درگیر چگونگی ترک عادات بد شود. اما عجله نکنید، زیرا ترک یک باره و ناگهانی بدون ایجاد هیچگونه تغییر قبل از آن، موقتی است و مجددا شما را به چرخه اعتیاد باز میگرداند.
آماده شدن برای تغییر
زمانی که شما نسبت به هدف خود دیدگاه روشن و واضحی داشته باشید، ممکن است هنوز نیاز به آمادگی برای تغییر داشته باشید. برای اینکار هر چیزی که مربوط به اعتیاد شما میباشد را از منزلتان از بین ببرید. محرک ها را در زندگی خود شناسایی کنید و از آنها فاصله بگیرید. اینکار باعث میشود که بازگشت شما به اعتیاد بسیار کاهش پیدا کند. روند روتین و روزانه خود را تغییر دهید و در مسیر اهداف خود حرکت کنید.
استفاده از حمایت اجتماعی
یکی از سخت ترین مراحل ترک اعتیاد، بازگشت به ارتباطات و مهارت های اجتماعی است. ممکن است بسیاری از افراد و روابط ما تحت تاثیر اعتیاد آسیب دیده باشند. به همین خاطر سعی کنید برای افرادی که قبلا در مسیر اعتیاد شما بودند، حد و مرزهای شدیدی مشخص کنید و ارتباطات سالم خود را تقویت کنید. عضو گروه های حمایتی برای ترک کردن اعتیاد خود شوید تا از این طریق بفهمید که سایر افرادی که مشکل شما را دارند، چگونه با شرایط مواجه میشوند.
برای الکل و مواد مخدر، بهترین راهکار این است که با یک پزشک متخصص یا کلینیک ترک سو مصرف مواد در مورد مساله خودتان صحبت کنید و از آنها راهنمایی بگیرید. آنها میتوانند داروهایی متناسب با شرایط شما تجویز کنند که در مراحل اولیه ترک میتواند از فشار وارده به شما کم کند. اگر با مشکلات سلامت روان مثل افسردگی شدید و خشم مواجه هستید، ممکن است در دوره ترک فشار زیادی به شما وارد شود، لذا استفاده از توصیه های این افراد میتواند بسیار موثر باشد.
از جایگزین استفاده نکنید
یکی از مسائلی که افراد در هنگام ترک عادات بد با آن مواجه میشوند، این است که امکان دارد رفتار یا ماده ای که به آن اعتیاد دارند را با چیز دیگری جایگزین کنند. این کار نه تنها مشکل را حل نمیکند، بلکه امکان دارد خود نیز مساله جدیدی را برای ما ایجاد کند. به هیچ عنوان رفتار اعیتاد گونه خودتان را با رفتاری اعتیاد گونه دیگر جایگزین نکنید. تغییر ماده مصرفی هیچ کمکی به شما نمیکند و همچنان تاثیرات منفی را بر روی مغز شما باقی خواهد گذاشت.
به دنبال فعالیت هایی باشید که ذهن شما را به خودش درگیر میکند. اینکار باعث میشود در مواقعی که بیکار هستید، کمتر به مواد مخدر یا رفتار اعتیاد گونه خود فکر کنید. علایق خودتان را جستجو کنید و فعالیت هایی انجام دهید که در شما احساس نشاط و سرزندگی ایجاد میکند. با یک دوست صمیمی صحبت کنید، به پیاده روی بروید و هر کاری که فکر میکنید برای مشغول کردن ذهنتان انجام دهید تا از عوارض ترک اعتیاد در امان باشید.
سوالات متداول
- عوارض اعتیاد چیست؟
اعتیاد بر روی سیستم پاداش مغز تاثیر میگذارد و لذت بردن را برای ما دشوار میکند. روابط بین فردی را از بین میبرد و سلامت جسمی و روانی ما را به خطر میاندازد.
- بهترین و سریعترین روش ترک اعتیاد در منزل چیست؟
شما میتوانید بعد از مراجعه به پزشک و شروع درمان خانگی، از گروه های حمایتی به صورت حضوری و آنلاین بهره بگیرید تا روز های اول ترک را پشت سر بگذارید.
- آیا اعتیاد درمان پذیر است؟
طبق مطالعات انجام شده توسط انجمن اعتیاد آمریکا، اعتیاد یک مساله پیچیده اما درمان پذیر میباشد.
سخن پایانی
مهمترین نکته بعد از ترک این است که تمام تلاش خود را بر این بگذاریم که مجددا به خانه اول برنگردیم. بعد از ترک روزهای سختی را که پشت سر گذاشتید را به خودتان یادآور شوید. یادتان باشد که بازگشت به اعتیاد میتواند به سادگی اتفاق بیافتد اما ترک کردن به این راحتی نیست. روی مهارت های اجتماعی خود بیشتر تمرکز کنید. به نظر شما عزیزان چه راهکار دیگری برای ترک کردن اعتیاد وجود دارد؟
ترجمه و گردآوری رادیو بینا
منبع:
نظرات
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند