ویژگی افراد خودشیفته

ویژگی افراد خودشیفته

432 نفر
دسته بندی: مهارت‌های اجتماعی
the-neuroscience-of-love
 

مواجعه با افراد خودشیفته


حتما شما هم در اطراف خود کسانی را میشناسید که مرتب در فضای مجازی، تصاویر سلفی خودشان را به اشتراک میگذارند. یا کسانی که خیلی راجع به خود و توانایی های منحصر به فردی که دارند صحبت میکنند. ممکن است ما این افراد را به عنوان افراد خودشیفته شناسایی کنیم. اما خود  شیفته واقعی به کسی میگویند که از اختلال شخصیت خودشیفته رنج میبرد. افراد خودشیفته باور دارند که بسیار خارق العاده و غیر قابل مقایسه با سایرین هستند. آنها از دیگران توقع دارند که مانند ملکه یا پادشاه با آنان رفتار شود و معمولا به نیاز ها و خواسته های سایرین اهمیت نمیدهند. آنها باور دارند که زیبایی، قدرت، هوش و موفقیت نامحدودی داشته و تصورات غیر واقعی از خودشان دارند. مانند هر اختلال سلامت روان دیگری، اختلال شخصیت خود شیفته نیز دارای علائمی است. لذا این سوال مطرح میشود که ویژگی افراد خودشیفته چیست؟ چگونه وقتی با کسی ملاقات میکنیم، تشخیص دهیم که آیا او فردی خودشیفته هست یا خیر؟ ما در این مقاله به این سوالات پاسخ خواهیم داد. با ما همراه باشید.

در برخورد اول بسیار جذاب هستند

یکی از ویژگی های افراد خودشیفته این است که در ماه های اول آشنایی ممکن است آنها مدام به شما بگویند که چقدر دوستتان دارند. احتمال دارد که به طور مداوم از هوش و استعداد شما تعریف کنند و به شما بگویند که چقدر خاص هستید. افراد خودشیفته باور دارند که لایق ارتباط با بهترین، زیباترین و باهوش ترین افراد هستند و فقط چنین فردی میتواند ارزش آنها را درک کند. اگر کسی در برخورد اول بسیار پررنگ ظاهر شد، میتوانید احتمال برخورد با یک فرد خودشیفته را با خودتان بدهید.

صحبت های آنها حول محور خارق العاده بودن خودشان است

یکی دیگر از ویژگی های افراد خودشیفته این است که دستاورد های خودشان را بزرگ جلوه میدهند و از دیگران توقع دارند که به عنوان فردی خاص او را بشناسند. آنها با اغراق بسیاری در مورد موفقیت های خودشان صحبت میکنند، زیرا از اینکه نسبت به دیگران باهوش تر و بهتر به نظر برسند لذت میبرند. اینکار به آنها کمک میکند که تصویر مستحکمی از خودشان بسازند.

نیاز به تایید دیگران دارند

ممکن است افراد خودشیفته افرادی با اعتماد به نفس بسیار بالا به نظر برسند. اما یکی دیگر از وِیژگی های افراد خودشیفته این است که از عزت نفس پایینی برخوردار هستند و نیاز به تایید و تحسین بسیار زیادی دارند. آنها به دنبال شما میآیند فقط به خاطر اینکه نیاز به تعریف و تمجید شما دارند. آنها از تحسین سایرین برای بالا بردن عزت نفس خود استفاده میکنند، زیرا درون بسیار شکننده ای دارند. نحوه برخورد با افراد خودشیفته را بهتر یاد بگیرید.

همدلی آنها بسیار ضعیف است

اگر بخواهیم یکی از مهمترین ویژگی های افراد خودشیفته را نام ببریم، عدم همدردی و همدلی ضعیف آنها میباشد. آنها نمیتوانند احساسات دیگران را به خوبی درک کنند. توانایی عذر خواهی در این افراد بسیار ضعیف است و دیدگاه سایرین را نمیتوانند متوجه شوند. آنها نمیتوانند کاری کنند که شما دیده شوید، ارزش شما را درک نمیکنند، شما را نمیپذیرند و از درک شما عاجز هستند.

دوستان زیادی ندارند
دوستان زیادی ندارند

دوستان زیادی ندارند

یکی از ویژگی های افراد خودشیفته این است که معمولا به خاطر درگیری های بسیاری که با سایرین دارند، از دوستان بسیار کمی برخوردار هستند. روابط آنها بسیار سطحی است و نمیتوانند دوست عمیقی با سایر افراد ایجاد کنند. معمولا در ادامه رابطه با مشکل بر میخورند و کمتر توانایی این را دارند که یک رابطه را به صورت طولانی مدت ادامه دهند. آنها ممکن است از شما گلایه کنند که چرا با آنها وقت نمیگذرانید و زمانی که با دوستان خود هستید در شما احساس گناه ایجاد میکنند. خودشیفتگی در زنان را تا حد زیادی بشناسید.

به طور مداوم با شما درگیر میشوند

اگر بخواهیم در مورد یکی از بدترین ویژگی های افراد خودشیفته صحبت کنیم، این است که آنها بعد از مدتی بر سر کوچکترین چیزها به شما ایراد خواهند گرفت. ممکن است آنها به طرز لباس پوشیدن شما، حرف زدن، افرادی که با آنها هستید و حتی برنامه تلویزیونی که میبینید ایراد بگیرند. زندگی با افراد خودشیفته احساس بدی در شما ایجاد میکنند، شما را مسخره میکنند و بر سر کوچکترین مسائل با شما درگیر میشوند.

شما را تحریک میکنند

یکی دیگر از ویژگی های افراد خودشیفته این است که با کلمات و رفتار خود شما را تحریک میکنند و کاری میکنند که از کوره در بروید. به راحتی به شما دروغ میگویند، حقایق را تحریف میکنند و شما را سرکار میگذارند. ممکن است به مرور زمان احساس کنید که دیگر مثل قبل نیستید. فکر میکنید که همه چیز اشتباه است و هر خطایی که اتفاق افتاده تقصیر شماست. اما یادتان باشد که احتمال دارد فرد خودشیفته پیرامون شما باعث بروز این مسائل شده باشد.

وی


آنها فکر میکنند که همیشه درست میگویند و هیچگاه عذر خواهی نمیکنند

ویژگی افراد خودشیفته این است که هیچ شک و تردیدی نسبت به مواضع خود ندارند و در همه شرایط خودشان را بر حق میدانند. آنها هیچ نظر مخالفی را نمیپذیرند و اگر با آنها مخالفت کنید، به شدت عصبانی میشوند و ممکن است نسبت به شما جبهه بگیرند. از نظر آنها تنها چیزی که درست است، نظر و ایده آنهاست و اگر خطایی از جانب آنها صورت بگیرد به هیچ عنوان مسئولیت رفتار خود را نمیپذیرند و عذرخواهی نمیکنند.

سوالات متداول

اختلال شخصیت خودشیفته یک اختلال سلامت روان است که فرد احساس مهم بودن افراط گرایانه ای نسبت به خودش دارد و از سایرین خود را بالاتر و برتر میداند.
  • ویژگی فرد خودشیفته چیست؟
آنها نیاز به تایید و تحسین بسیاری دارند. از عزت نفس و اعتماد به نفس کمی برخوردار هستند. طاقت انتقاد ندارند، نظرات مخالف را نمیپذیرند و توانایی عذرخواهی کردن ندارند.
  • آیا خودشیفتگی قابل درمان است؟
خودشیفتگی نیز مانند سایر اختلالات سلامت روان در صورت تشخیص صحیح به راحتی توسط جلسات روان درمانی و در موارد حاد توسط دارو قابل درمان است.

سخن پایانی

در مورد افراد خودشیفته مطالب متفاوتی را عنوان کردیم. اگر شما نیز در پیرامون خود در مواجه با افراد خودشیفته هستید نگران نباشید، زیرا با شناخت صحیح این ویژگی ها در افراد میتوانید نسبت به فردی که قرار است با او وارد رابطه شوید، آگاهی بیشتری داشته باشید. به نظر شما عزیزان، چه مواردی دیگری را میتوانیم به عنوان ویژگی افراد خودشیفته نام ببریم؟
گرآوری و ترجمه رادیوبیا
منبع:

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند
امتیاز شما :
ElGrandeToto - 7elmet Ado 6(MP3_320K)