ویژگی خودشیفتگی در زنان + نحوه برخود با آن ها

ویژگی خودشیفتگی در زنان + نحوه برخود با آن ها

3099 نفر
دسته بندی: مهارت‌های اجتماعی

خودشیفتگی در زنان ، یکی از شایع ترین اختلالات شخصیتی، مربوط به اختلال شخصیت خودشیفته میباشد. شخصیت خودشیفته کسی است که خودش را بسیار مهم میپندارد و نیازمند به تایید و تحسین زیادی از جانب دیگران است. این افراد نگاهی بالا به پایین به افراد پیرامون خود دارند و خودشان را مرکز دنیایی که در آن زندگی میکنند میدانند. آنها معتقد هستند که از نظر هوش، زیبایی، کمالات و سایر ویژگی های مثبت بسیار شاخص هستند و همه باید شایستگی آنها را تحسین کنند. اما در پشت این نقاب به ظاهر بی نقص، عزت نفس بسیار شکننده ای قرار دارد که طاقت هیچگونه انتقادی را ندارد. خود شیفتگی در زنان و مردان با یکدیگر متفاوت است. مطالعات اخیر نشان داده است که شخصیت خودشیفتگی در زنان کمتر از مردان بروز پیدا میکند. لذا این سوال مطرح میشود که چطور میتوانیم خودشیفتگی در زنان را تشخیص دهیم؟ اگر میخواهد بدانید که این نوع خودشیفتگی به چه صورت است و ویژگی زنان خودشیفته چیست، در ادامه با ما همراه باشید.

podcast picture

چرا همه ی ما نرمال هستیم؟!


خودشیفتگی در زنان


نحوه تعامل با زن خودشیفته

برای بسیاری از مردان و حتی زنان پیش آمده که خواهان ارتباط عاشقانه یا دوستانه با زنان خودشیفته هستند، اما بعد از مدتی متوجه مشکلاتی در ارتباط با این افراد می‌شوند. زنان خودشیفته همان‌طور که از نامش بر می‌آید، موجوداتی کاملا شیفته خود هستند که تمام افراد دنیا را ابزارهایی جهت رسیدن به اهداف خودشان درنظر می‌گیرند.
به‌طور دقیق‌تر "زن خودشیفته" اصطلاحی است که معمولاً به زنانی اشاره دارد که به طرز ناعادلانه‌ای از خودپرستی و اغراق در تعریف ارزش و زیبایی شخصیت خود استفاده می‌کنند. این اصطلاح ممکن است به شیوه‌های مختلفی توصیف شود و بسته به موقعیت و زمینه‌ای که مورد بحث قرار می‌گیرد، معانی متفاوتی داشته باشد. برخی از ویژگی‌های زنان خودشیفته شامل موارد زیر است:

  • خودبینی بالا: زنان خودشیفته ممکن است باورهای مثبت زیادی درباره خود داشته باشند و به طور افراطی به خودشان افتخار کنند.
  • طلب توجه: آنها ممکن است به دنبال جلب توجه و تحسین دیگران باشند و برای رسیدن به این هدف، از رفتارها یا ظاهری جذاب استفاده کنند.
  • بزرگنمایی از کارها: زنان خودشیفته ممکن است از دستاوردهای خود بیش از حد سخن بگویند یا آنها را بزرگتر و مهم‌تر از واقعیت نشان دهند.
  • نادیده گرفتن نقاط ضعف: این افراد ممکن است نقاط ضعف خود را نادیده بگیرند و تمایل به خودنمایی از نقاط قوت داشته باشند.
  • رقابت پرستی: زنان خودشیفته ممکن است به طور مداوم به دنبال رقابت با دیگران برای نشان دادن ارزش و فضیلت خود باشند.
  • تحمل نکردن انتقادات: این افراد ممکن است نسبت به انتقادات و نقدهای معمولی بسیار حساس باشند و آنها را به عنوان تهدیدی برای اراده خود تلقی کنند.



podcast picture

چطور قاطعانه برخورد کنیم؟


زنان خودشیفته و روابط عاطفی

معظل اصلی درارتباط با زنان خودشیفته هنگامی رخ می‌دهد که مردی با آنها در ارتباط عاطفی قرار بگیرد. خودشیفتگی در زنان باعث می‌شود که روابط عاطفی آنها تحت‌تاثیر قرار گرفته و به‌شدت آثار منفی روی پارتنر یا همسرشان داشته باشد. 
زنان خودشیفته در روابط عاطفی ممکن است الگوهای رفتاری خاصی از خود نشان دهند که می‌تواند بر تجربه و تعامل با آنها تأثیر بگذارد. برخی از ویژگی‌ها و رفتارهای معمول زنان خودشیفته در روابط عاطفی عبارتند از:
  • نیاز به تحسین و توجه: زنان خودشیفته ممکن است به طرز بیش از حدی به تحسین و توجه از طرف شریک عاطفی نیاز داشته باشند. آنها ممکن است انتظار داشته باشند که همیشه مورد توجه قرار گیرند و مورد تأیید و تحسین شریک‌شان باشند.
  • انتظار ارجحیت ویژه: زنان خودشیفته ممکن است احساس کنند که برای آنها قوانین معمول رابطه نیست و باید به دلخواهشان مورد احترام و ارجحیت قرار گیرند.
  • افراط در اظهار عشق: زنان خودشیفته ممکن است به طرز بیش از حدی از عشق و محبت خود نسبت به شریک عاطفی سخن بگویند و این اظهارات را اغراق کنند.
  • انتقاد حساس: این افراد ممکن است به انتقادات شدیداً حساس باشند و آنها را به عنوان تهدیدی برای تصویر مثبت خود در رابطه می‌بینند.
  • بی‌توجهی به نیازهای دیگران: زنان خودشیفته ممکن است به دلیل تمرکز زیاد بر خودشان، نسبت به نیازها و احتیاجات شریک عاطفی کمتر توجه کنند و احساس برتری نسبت به دیگران داشته باشند.
  • رقابت با شریک: زنان خودشیفته ممکن است به طرز بیش از حدی با شریک خود رقابت کنند تا نشان دهند که بهتر و ارزشمندتر هستند.




podcast picture

چطور مغزتان را سیم کشی کنیم!؟


چرا زن‌های خودشیفته به‌شدت بی‌رحم هستند؟

با اینکه شاید در نگاه اول مشخص نباشد، اما یکی از بدترین علائم خودشیفتگی در زنان بی‌رحم بودن آنهاست. زنان خودشیفته به‌شدت بی‌رحم هستند. اما چرا؟ برخی از دلایلی که باعث می‌شود زنان خودشیفته به شدت بی‌رحم باشند عبارت است از:

  • علاقه به تمرکز بر خود: زنان خودشیفته ممکن است به طرز بیش از حدی به خودشان توجه کنند و بیشتر به نیازها و مشکلات خود اهمیت بدهند و کمتر به نیازها و مشکلات دیگران توجه کنند.
  • نقص در همدلی و همدلی احساسی: زنان خودشیفته ممکن است کمتر قادر به همدلی با دیگران باشند و نسبت به احساسات و نیازهای افراد دیگر کمتر درکی داشته باشند.
  • ناپذیرفتن نقدها: افراد خودشیفته ممکن است به طرز بیش از حدی حساس به نقدها باشند و نتوانند با انتقادات و نظرات مختلف به خوبی برخورد کنند.
  • افراط در اظهار نیازها: زنان خودشیفته ممکن است به طرز بیش از حدی نیازها و خواسته‌هایشان را اظهار کنند و از دیگران انتظار داشته باشند که تمام توجه به این نیازها برایشان اختصاص داده شود.
  • رقابت‌پرستی: افراد خودشیفته ممکن است تمایل داشته باشند که در همه جنبه‌ها با دیگران رقابت کنند و به نظر بی‌رحم ظاهر شوند تا احساس برتری کنند.


30 ویژگی شخصیتی زنان سمی و خودشیفته

با اینکه نمی‌توان همه زنان خودشیفته را مثل هم دانست، اما 30 ویژگی شخصیتی وجود دارد که به‌شدت سمی بوده و درمیان اکثر زنان خودشیفته مشترک است. این ویژگی‌ها عبارتند از:
1. خودبینی بالا: افراد خودشیفته به طرز بیش از حدی از خود راضی هستند و به اندازه‌ای باور دارند که ویژگی‌ها و قابلیت‌های خاصی دارند.
2. افراط در طلب تحسین: زنان خودشیفته ممکن است بیش از حد به تحسین و تصویب دیگران نیاز داشته باشند.
3. بزرگنمایی از خود: آنها ممکن است موفقیت‌ها و دستاوردهای خود را بزرگ‌تر از واقعیت نشان دهند.
4. تمایل به خودنمایی: افراد خودشیفته ممکن است به طرز بیش از حدی درباره انجام کارها یا توانایی‌های خود صحبت کنند.
5. بی‌توجهی به نیازهای دیگران: زنان خودشیفته ممکن است به دلیل تمرکز زیاد بر خودشان، کمتر به نیازها و احتیاجات دیگران توجه کنند.
6. انتظار ارجحیت: آنها انتظار دارند که مورد احترام و ارجحیت قرار بگیرند.
7. نقص در همدلی: ممکن است اصلابه نیازها و مشکلات دیگران توجهی نکنند و  نسبت به احساسات دیگران درکی نداشته باشند.
8. رقابت‌پرستی: تمایل دارند در همه جنبه‌ها با دیگران رقابت کنند و به نظر بی‌رحم ظاهر شوند تا احساس برتری کنند.
9. تمایل به خودتکراری بودن: زنان خودشیفته ممکن است تمایل به تکرار صحبت‌ها و خودرویی‌های مشابه داشته باشند.
10. کاهش احساس مسئولیت: ممکن است به دلیل خودمحوری، احساس مسئولیت نسبت به دیگران کمتر شود.
11. انتظار داشتن حق‌خواهی‌ها: به طرز بیش از حدی انتظار دارند که با حق‌خواهی‌های خاصی ظاهر شوند.
12. کم‌توانی در پذیرش انتقادات: به دلیل تکیه بر تصویر مثبت خود، انتقادات را به عنوان تهدید می‌بینند.
13. نقد افراطی دیگران: دیگر افراد را به‌طرز افراطی نقد می‌کنند.
14. حساسیت به توان مالی پایین: ممکن است به دلیل نیاز به احساس قدرت، حساسیت زیادی به کم‌توانی مالی داشته باشند.
15. عدم پذیرش خطاها: ممکن است تمایلی به قبول و پذیرش خطاها نداشته باشند.
16. انتظار داشتن افتخار: انتظار دارند همیشه مورد افتخار و تحسین قرار گیرند.
17. خشم و عصبانیت در برخورد با انتقادات: نشانه‌های عصبانیت در مواجهه با انتقادات وجود دارد.
18. افراط در حرف زدن درباره خود: تمایل دارند بسیار درباره خود صحبت کنند.
19. عدم تقدیر از دیگران: ممکن است کمتر از دیگران تقدیر و تشکر کنند.
20. انتظار موردی برای ملاقات‌ها و رویدادها: انتظار دارند ملاقات‌ها و رویدادهای ویژه برایشان برگزار شود.
21. عدم توجه به نیازهای معنوی: به دلیل تمرکز زیاد بر خود، به نیازهای معنوی و روحی کمتر توجه می‌کنند.
22. انتظار احترام نسبت به ویژگی‌ها و آرزوها: انتظار دارند دیگران احترام نسبت به ویژگی‌ها و آرزوهای آنها داشته باشند.
23. تمایل به انتقاد دیگران: به طرز بیش از حدی تمایل دارند دیگران را انتقاد کنند.
24. خودپسندی بالا: تمایل دارند مداوم با خودپسندی و خود دوستی ظاهر شوند.
25. عدم پذیرش نقدها در روابط: انتظار دارند نقدها در روابط عاطفی نیز کمتر شود.
26. افراط در خودنمایی جنسی: ممکن است خودنمایی جنسی را به طرز بیش از حدی بیان کنند.
27. تمایل به استفاده از دیگران: به طرز بیش از حدی تمایل به استفاده از دیگران برای رسیدن به اهداف خود دارند.
28. نپذیرفتن نقدها در محیط کار: انتظار دارند نقدها در محیط کار کمتر شود.
29. عدم قدردانی از کمک‌های دیگران: کمتر از کمک‌های دیگران تشکر و قدردانی می‌کنند.
30. تمایل به ارتباط با افراد بازتاب‌دهنده: به دلیل نیاز به تأیید بیشتر، تمایل دارند با افرادی که تصویر مثبت آنها را تأیید کنند، رابطه برقرار کنند.

تفاوت بین خودشیفتگی در زنان و مردان

از آنجایی که زنان و مردان در رفتارهای اجتماعی خود تفاوت های زیادی با یکدیگر دارند، به همین صورت در رفتارهای ناشی از خودشیفتگی نیز متفاوت عمل میکنند. در مردان خودشیفته، اگر عصبانی شوند ممکن است پرخاشگر شده و به صورت انفجاری واکنش نشان دهد. اما خودشیفتگی در زنان به این صورت است که اگر آنها خشمگین شوند، طرف مقابلشان را با عدم توجه و محبت خود تنبیه میکنند. زنان خودشیفته بی توجهی را ابزاری برای کنترل میدانند، در حالیکه مردان خودشیفته قدرت و جایگاه اجتماعی را ابزاری برای کنترل در نظر میگیرند. مردان نیروی خودشیفتگی را از همسر خود دریافت میکنند، در حالیکه زنان از طریق شوهر و فرزندان خود این نیرو را دریافت میکنند. زنان خودشیفته فرزندان خود را گسترش وجود خودشان میدانند در حالیکه مردان خودشیفته کمتر چنین دیدگاهی نسبت به فرزندان خود دارند. خودشیفتگی در زنان علائم مختلفی دارد که در ادامه به چند مورد از آنها میپردازیم. در مقاله ای به صورت کامل در مورد ویژگی افراد خودشیفته صحبت شده است.

تفاوت بین خودشیفتگی در زنان و مردان
تفاوت بین خودشیفتگی در زنان و مردان

قدیس بودن

زنان خودشیفته خودشان را در حد یک قربانی با فضیلت و قدیس میپندارند. آنها معتقدند رنج و مشقتی که تحمل میکنند از هر کسی بالاتر است و تلاش آنها برای زندگی از هر تلاشی بزرگتر است. آنها باور دارند که رنج و مصیبتی که در زندگی آنهاست عجیب تر و عظیم تر از رنجی است که سایرین دارند. این نوع از خودشیفتگی در اصطلاح خودشیفته پنهان یا آسیب پذیر نام دارد. در این نوع از خودشیفتگی ممکن است در ظاهر، رفتار مغرورانه ای دیده نشود اما سایر رفتارهای شخص به سمت خودشیفتگی تمایل دارد. به صورت کلی زندگی با افراد خودشیفته کمی سخت است.

podcast picture

آمیگدال فالو یا آنفالو


ظاهرسازی

خودشیفتگی در زنان در عدم امنیت عمیق آنان نهفته است. به همین سبب برای اینکه نواقص و احساس عدم امنیت خود را بپوشانند به شدت بر روی ظاهر خود حساس میشوند. ظاهر فیزیکی و تصویر اجتماعی برای آنها از اهمیت بسیاری برخوردار است و فقط زمانی به ارزش های شخصیتی اهمیت میدهند که بخشی از تصویر اجتماعی آنان باشد. چیزهای مادی مثل لباس یا ماشین میتواند به احساس عدم امنیت آنان اعتبار بخشد. برخی از زنان خودشیفته ممکن است بر تصویری که از فرزندان خود دارند متمرکز شوند تا از این طریق بتوانند خودشان را بالا بکشند.

رقابتی و حسود

یکی از  مهمترین ویژگی افراد خودشیفته این است که به شدت رقابتی هستند. آنها تمایل زیادی برای تبدیل شدن به باهوش ترین، زیباترین، موفق ترین و جذاب ترین بانوی دنیا دارند. زنان خودشیفته معمولا مکالمات خود را به صورت تجربیات شخصی بیان میکنند. اگر زن دیگری از آنها جذاب تر ظاهر شود، برای آنها تهدید به حساب میآید. آنها برای اینکه آن فرد را از گروه های اجتماعی خارج کنند ممکن است از تکنیک های شرم آوری استفاده کنند. زنان خودشیفته ممکن است این رفتار را نسبت به همکاران، دوستان و حتی فرزندان خود نیز داشته باشند. یک مادر یا حتی یک مادر زن یا مادر شوهر خودشیفته، ممکن است نسبت دختر یا عروس خود احساس حسادت داشته باشد و او را رقیب خود بداند.

رقابتی و حسود



podcast picture

چطوری انگیزه مان را حفظ کنیم؟


والدین از خود راضی

یک مادر فوق العاده از خود راضی یا مادری که بیش از حد فرزندان را کنترل میکند میتواند به عنوان نشانه خودشیفتگی در زنان به شمار برود. این دسته از زنان وقتی وارد منزل فرزند خود میشوند، ممکن است شروع به جا به جایی لوازم آشپزخانه، تغییر دکوراسیون و شستشوی دوباره لباس ها کنند یا حتی در نحوه تربیت فرزندان به فرزند خود تذکر بدهند. این رفتار آنها به خاطر داشتن این باور است که فکر میکنند راه بهتری را برای انجام کارها بلد هستند و خودشان را در همه زمینه ها متخصص میدانند. برای تبدیل شدن به والدین موفق راه زیادی در پیش دارید.


والدین از خود راضی
والدین از خود راضی

سوالات متداول

  • خودشیفتگی در زنان چه علائمی دارد؟
زنان خودشیفته معتقدند که در حد مقام یک قدیس هستند. آنها به شدت بر روی ظاهر خود حساس میشوند، روحیه فوق العاده رقابتی دارند و احساس حسادت شدیدی میکنند. در نقش والدین به شدت از خود راضی و کنترل کننده هستند.

  • کدام ویژگی زنان خودشیفته با مردان متفاوت است؟
مردان خودشیفته زمانی که عصبانی میشوند، پرخاشگر شده و رفتار خصمانه ای دارند اما زنان خودشیفته در هنگام خشم به طرف مقابل خود بی توجهی میکنند و محبت خود را نشان نمیدهند.

  • در نحوه برخورد با زن خودشیفته چه اقدامی در اولویت است؟
در اولین اقدام شما باید به یک متخصص یا روانشناس رجوع کنید. زیرا خودشیفتگی جزو اختلالات شخصیتی به شمار میرود و شما نباید خودسرانه دست به اقدام بزنید.

سخن پایانی

ممکن خودشیفتگی در مردان از نظر ظاهری براحتی قابل تشخیص باشد، اما در زنان به این راحتی نیست.  اگر بخواهیم نگاه عمیق تری به خودشیفتگی در زنان بیاندازیم، این سوال مطرح میشود که نحوه برخورد با افراد خودشیفته به چه صورت باید باشد؟ برای پاسخ به این سوال ابتدا باید بدانید که در معنا خودشیفتگی، یک اختلال شخصیتی محسوب میشود. لذا در ابتدا شما باید به یک متخصص یا روانشناس که در این زمینه تخصص های لازم را دارد رجوع کنید. دانستن ویژگی زنان خودشیفته فقط به شما در تشخیص خودشیفتگی در زنان کمک میکند. در مورد نحوه برخورد با زنان خودشیفته میتوانید از توصیه های این افراد استفاده کنید. خودسرانه دست به اقدام نزنید و سعی کنید علائم را به درستی تشخیص دهید. به نظر شما عزیزان چه علائم دیگری میتواند جزو نشانه های خودشیفتگی در زنان به شمار برود؟ ما را با نظرات خود در ارتقای این مطلب یاری فرمایید.
ترجمه و گردآوری:
منبع:

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند
امتیاز شما :
یوسف
1403-2-7 02:09:08

بسیار کامل و شفاف... با تشکر

ElGrandeToto - 7elmet Ado 6(MP3_320K)