مقابله با افکار منفی [روش های علمی و اصولی]

مقابله با افکار منفی [روش های علمی و اصولی]

1176 نفر
Reading Time زمان مطالعه: 11 دقیقه
دسته بندی: پادکست روانشناسی > پادکست نوروسایکولوژی [هفتگی و رایگان]

فهرست مطالب


podcast picture

مقابله با افکار منفی [روش های علمی و اصولی]


neuroscience-of-decision-making
 

رویارویی با افکار منفی خودکار



📍 لینک ورود به دوره و ورکشاپ پیله (رایگان)  : 

براساس سازمان ملی علوم ایالات متحده آمریکا، ۸۰ درصد افکار روزانه ما منفی و ۹۵ درصد افکار تکرارییست. بااینحال به گفته محققان، افکار منفی سیستم دفاعی انسان اولیه برای بقا ست و تنها جنبه آزاردهنده و مخرب ندارد. درواقع افکار منفی، اجداد ما را برای مواجهه با خطرات احتمالی آماده میساخت و احتمال بقایش را افزایش میداد. بااینجال در دنیای فعلی که خطرات کمتری نسبت به گذشته در انتظارمان است، این سیستم دفاعی و طراحی شده برای بقا، خود عامل مخربیست که انواع بیماری‌های جسمی و روانی نظیر اضطراب، افسردگی، میگرن و حتی ناباروری را به دنبال دارد. حال سؤال این است: چگونه با افکار منفی روبه رو شویم و از آن در جهت رشد فردی بهره ببریم؟ این اپیزود از صحبت های خانم ماریسا پیر هیپنوتراپیست، نویسنده پرفروش ، سخنران انگیزشی و خالق درمان سریع تحول گرا ، یک روش پیشگام انقلابی و درمانی و مؤثر است که در این اپیزود آن را میشنوید.

کشف فکرهای منفی

برای تخلیه ذهن از افکار منفی ممکن است نیاز باشد از داروها یا تراپی استفاده کنید یا تغییراتی در سبک زندگی‌تان ایجاد کنید. اگر از آن دسته افرادی هستید که فکر و خیال، خواب و خوراک را از شما گرفته، بهترین راه برای کشف فکرهای منفی و بیرون ریختن آن‌ها از مخزن ذهنتان، مراجعه به یک روانشناس یا تراپیست است.
کشف فکرهای منفی و پیدا کردن راهی برای بیرون ریختن این افکار از ذهن، آرامش زندگی‌تان را دو چندان خواهد کرد. شاخ و برگ دادن بیش از حد به افکار منفی در طول زمان، آرام و قرار را از شما می‌گیرد، مانع پیشرفت‌تان خواهد شد و به نقطه‌ای می‌رسید که دیگر زندگی هیچ معنی و مفهومی برایتان نخواهد داشت.

podcast ravanshenasi

⭕️ درمان و پیشگیری از افسردگی


راهکارهای جلوگیری از افکار منفی/ راه‌کار‌هایی ساده و موثر برای غلبه بر افکار منفی

یک عادت تدریجی می‌تواند یک ابزار ذهنی قدرتمند تبدیل شود. راهکارهای جلوگیری از افکار منفی برای افراد مختلف، متفاوت است و مانند درمان یک درد جسمانی نیست. به عنوان مثال، وقتی انگشت خود را می‌برید، می‌توانید از کرم ضد عفونی کننده استفاده کنید و پس از مدتی، زخم به خوبی درمان خواهد شد.
درمان اختلالات فکری به همان اندازه آسان نیست؛ به خصوص اگر این اختلالات از اضطراب، افسردگی یا یک اختلال روانی دیگر نشأت بگیرند. بروز افکار منفی مانند بریدن دست با کاغذ است. شاید در ابتدا دردی احساس نکنید؛ اما به مرور درد آن بیشتر می‌شود. هر فرد بسته به وضعیت خود، به روش‌های مختلفی برای روان‌درمانی و تغییر در سبک زندگی نیاز دارد.
یکی از راهکارهای ساده و موثر برای غلبه بر افکار منفی، تغییر نحوه تفکراست. تغییر نحوه تفکر به این معناست که شما به طور آگاهانه الگوی فکری ثابتی را متوقف می‌کنید. درواقع باید دیدگاهتان را نسبت به موقعیت‌های منفی عوض کنید. ایجاد تغییرات ذهنی یک راه خوب برای مقابله با اضطراب است.

podcast picture

تبصره 22


چرا باید با افکار منفی مقابله کنیم؟

بهتر است کلمه «باید» را از لغت‌نامه افکار خود پاک کنید. از فکر کردن به عباراتی همچون «من باید به باشگاه بروم.»، «من باید در دانشگاه دولتی قبول شوم» یا «من باید در درس ریاضی نمره ۲۰ بگیرم.» بپرهیزید. باطن این افکار، به خودی خود منفی نیست؛ اما واژه «باید» آسیب‌زننده است. این کلمه می‌تواند احساس گناه را فعال کرده و شما را به مسیری افسارگسیخته از افکار منفی سوق دهد.
استفاده از عبارات «باید» می‌تواند به الگوهای فکری اضطرابی کمک کند؛ چرا که فشاری را بر روی شما می‌آورد که گاهی اوقات تمام‌شدنی نیست. باید به این باور برسید که همه انسان‌ها اشتباه می‌کنندهیچ روش ثابتی برای انجام کارها وجود ندارد. اشتباهات جزو جدایی‌ناپذیر فرآیند رشد هستند، از اشتباه کردن نترسید. شکست مقدمه‌ای برای پیروزی‌های بزرگ است.
استفاده مداوم از واژه «باید»، تنها بر استرس شما می‌افزاید. استرس به مرور زمان عملکرد مغز شما دچار اختلال می‌کند.

podcast picture

چطور مغزتان را سیم کشی کنیم!؟


حقایقی که به ما در مقابله با افکار منفی کمک می‌کنند

بر اساس کتاب "Mind Over Mood" که یک کتاب کاربردی در زمینه درمان شناختی-رفتاری (CBT) است، می‌توانید با شکستن یک سناریو به سه بخش زیر اقدام به تحلیل نمایید:
1.   وضعیت: چه وضعیتی در شما اضطراب ایجاد می‌کند؟ چه کسانی باعث استرس شما می‌شوند؟
2.   احساسات و حالات روحی‌تان: حالات روحی خود را با یک کلمه توصیف کرده و سپس شدت این حالات روحی را براساس یک مقیاس درصدی که معادل 100 است، ارزیابی کنید.
3.   اندیشه یا تصویری که به طور خودکار در ذهن شما نقش می‌بندداین مرحله مهم‌ترین مرحله در شناخت افکار شماست. لیستی از افکار و تصاویری را که در ذهن شما در ارتباط با آن وضعیت نقش بسته است، بنویسید.

برای تخلیه ذهن از افکار منفی، تجزیه و تحلیل افکار، می‌تواند به شما کمک کند.

راهکارهایی برای درمان افسردگی شدید

راهکارهایی برای درمان افسردگی شدید


انواع افکار منفی که باید با آن‌ها مقابله کرد

تفکرات منفی چندین نوع مختلف دارند که افراد ممکن است تجربه کنند و مهم است که بتوانید آنها را تشخیص داده و با آنها مقابله کنید. در ادامه نمونه‌هایی از انواع معمول تفکرات منفی آمده است:

فکر کردن سیاه و سفید

در این نوع فکر کردن، افراد مسائل را به شکل تمام یا هیچ دیده و هیچ حالت دیگری را در نظر نمی‌گیرند. به عنوان مثال، اگر یک اشتباه کوچک انجام داده باشید، ممکن است فکر کنید که کاملا شکست خورده‌اید.

پیش‌بینی اتفاقات وخیم

در این نوع تفکر، فرد تصور می‌کند بدترین سناریو را در ذهن خود می‌چیند و فرض می‌کند که حتماً اتفاق می‌افتد. به عنوان مثال، اگر مشکل کوچکی در سلامت داشته باشید، ممکن است بپندارید؛ «من قطعاً خواهم مرد.».

عمومی‌سازی

در این حالت فرد یک رویداد منفی را به تمام شرایط مشابه تعمیم می‌دهد. به عنوان مثال، اگر در یک آزمون نمره ضعیفی گرفته باشید، ممکن است فکر کنید: "من در همه چیزها بد هستم."

خواندن ذهن

این نوع تفکر از تصور کردن می‌آید که شما می‌دانید دیگران در مورد شما چه فکری دارند، معمولاً با فرضیات منفی. به عنوان مثال، اگر کسی به پیام شما پاسخ ندهد، ممکن است بپندارید: "او از من عصبانی است."

استدلال از طریق احساسات

استدلال از طریق احساسات به این معناست که به دلیل احساسی که دارید، فرض می‌کنید این اتفاق حتماً صحیح است. به عنوان مثال، اگر احساس نگرانی دارید، ممکن است به این نتیجه برسید که چیزی بد اتفاق خواهد افتاد.
برای مقابله با این تفکرات منفی، تکنیک‌های درمان شناختی-رفتار (CBT) عمولاً بسیار موثر هستند.

podcast picture

تاثیر استرس مزمن بر روی دستگاه گوارش


سخن پایانی

ذهن ما به طور طبیعی دارای فضایی شلوغ و پیچیده است که افکار منفی و ناخواسته می‌تواند به آن ورود کند. کشف افکار منفی در ابتدا با پذیرش شروع می‌شود و راه‌های درمان آن شامل کمک گرفتن از تراپیست و تغییر نحوه تفکر می‌شود.

سوالات متداول

آیا افکار منفی همیشه آسیب زننده هستند؟
  • افکار منفی همیشه آسیب‌زننده نیستند و گاهی می‌توانند شما را به انجام کاری ترغیب کنند. دامن زدن به این افکار، به مرور زمان استرس را زیاد می‌کند.

چگونه با افکار مزاحم مقابله کنیم؟
  • برای مقابله با افکار مزاحم، انجام مدیتیشن و در موارد وخیم‌تر، مراجعه به تراپیست را توصیه می‌کنیم.
آیا تنفس می‌تواند منجر به کاهش افکار منفی شود؟
  • بله، تنفس یکی از ارکان اصلی مدیتیشن است. همانطور که می‌دانید، مدیتیشن استرس را کاهش می‌دهد و ذهن شما را از افکار منفی خالی می‌کند.


📌ورکشاپ تله‌ها شروع شده و میتونید شروع به مطالعه دروس کنید.
راهکارهایی برای بالا بردن اعتماد به نفس در زنان

ورکشاپ رایگان شناسایی طرحواره‌ها( تله‌ها) 


📌پیش نیاز دوره تله ها

ورکشاپ پیله

ورکشاپ 21 روزه پیله 


 منتظر نظرات پرمهرتون هستیم. هیچ کدام از محتواهای درج شده در رادیو بینا جنبه درمانی و تراپی نداشته و تنها تلنگری برای شماست که با واکاوي مشکلات خود، نسبت به درمان ریشه ای آن از یک مشاور و روان درمانگر کمک بگیرید.

 #psychology_plus #هم-قبیله-شو #هم_قبیله

📌 لطفا سوالات خودتون رو در انجمن رادیو بینا مطرح کنید؛ تا مشاورین و کارشناسان ما به آن پاسخ دهند. 

---------------------------------------------------------------
 لینک های ورود به شبکه های اجتماعی رادیو بینا 

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند
امتیاز شما :
فرانک
1402-2-25 14:09:00

بسیار عالی بود بخش شامپانزه مارو نسبت به رفتارهای واکنشیمون محتاط تر میکنه ممنون مریم عزیز که خالصانه در راه اگاهی قدم برمیداری

مهسا
1402-2-25 14:13:03

مثل همیشه عالی هستید .....🌹

مقالات دیگر

آخرین مطالب

خلاصه مقالات نوروسايكلوژى شماره سه
خلاصه مقالات نوروسايكلوژى شماره سه
تحلیل منطقی در شرایط سخت
تحلیل منطقی در شرایط سخت
دیگه هیچوقت هدفگذاری نکن
دیگه هیچوقت هدفگذاری نکن
در این شرایط کارت رو به فردا موکول کن
در این شرایط کارت رو به فردا موکول کن
با رژیم توجه دیگه آدم سابق نیستی
با رژیم توجه دیگه آدم سابق نیستی
ElGrandeToto - 7elmet Ado 6(MP3_320K)