وابستگی عاطفی چیست؟

وابستگی عاطفی چیست؟

375 نفر
دسته بندی: مهارت‌های اجتماعی

یکی از مزایای داشتن رابطه احساسی با یک فرد، برخورداری از حمایت عاطفی میباشد. زمانی که ما با چالش های زندگی و استرس مواجه میشویم، کسی که دوستش داریم میتواند با ما احساس همدردی کند و با گوش دادن به مشکلات برای احساسات ما ارزش قائل شود. ممکن است در یک رابطه عاطفی برای برخورداری از حمایت احساسی، به شریک زندگی خود رجوع کنید. این امری طبیعی است، مخصوصا زمانی که در یک رابطه بلند مدت هستید. اما وابستگی عاطفی چیزی فراتر از داشتن حمایت عاطفی میباشد. زمانی که به همسر خود وابستگی احساسی داریم، انتظار داریم که او به تمام نیازهای احساسی ما پاسخ دهد. اینکار موجب میشود که خودمان برای رفع نیازهای خود تلاش نکنیم. در زوج های که به یکدیگر وابستگی عاطفی دارند، معمولا توانایی مدیریت عواطف و احساسات بسیار ضعیف است. لذا این سوال مطرح میشود که درمان وابستگی عاطفی چیست؟ عوارض وابستگی عاطفی شامل چه مواردی میشود؟ در ادامه این مقاله به این سوالات پاسخ خواهیم داد. با رادیوبینا همراه باشید.

عوارض وابستگی عاطفی

اولین تاثیر منفی وابستگی عاطفی این است که شما در برطرف کردن نیازهای شخصی خود با مشکل مواجه خواهید شد. اما این مساله میتواند بر روی سایر جنبه های زندگی شما تاثیر بگذارد:

مشکلات زناشویی

وابستگی احساسی مانعی در جهت داشتن یک رابطه سالم است. افرادی که وابسته به همسر خود هستند، به حمایت و اطمینان بسیاری نیاز خواهند داشت. آنها معمولا از شریک زندگی خود میپرسند: آیا هنوز مرا دوست داری؟ آیا من مزاحم تو هستم؟ واقعا دوست داری وقتت را با من بگذرانی؟ چطور به نظر میرسم؟ اگر شما در اکثر اوقات احساس عدم امنیت و شک و تردید نسبت به خودتان دارید، ممکن است برای اینکه حس خوبی به خودتان داشته باشید نیاز به تایید دیگران دارید. ترس از دست دادن طرف مقابل نیز در این وضعیت بسیار شایع است و ممکن است فرد برای اینکه به وابستگی خود ادامه دهد، رفتار شریک زندگی خود را کنترل کند. پیشنهاد میشود حتما مقاله عشق یک طرفه را مطالعه بفرمایید.

بروز استرس

یکی دیگر از عوارض وابستگی احساسی، بروز استرس و اضطراب میباشد. در این مواقع فرد همواره نگران آینده رابطه خود میباشد و زمانی که در کنار شریک زندگی خودش نیست، دائما نگران این است که او در حال انجام چه که است و آیا هنوز دوستش دارد؟ این احساسات به خودی خود باعث بروز خشم و اضطراب در ما میشود. استرس بالا بر روی نحوه تجربیات و بروز احساسات ما تاثیر میگذارد. در این وضعیت حالات فردی شخص به سرعت تغییر میکند. افسردگی خشم و عصبانیت به سراغ فرد میآید و ممکن است نسبت به سایرین یا اشیا خشونت نشان بدهد.

عدم توجه به خود

اگر شما به طور کلی وابسته به حمایت احساسی از جانب همسر خود هستید، ممکن است راه هایی که میتوانید خودتان این کار را انجام دهید را در نظر نگیرید. اصلا منطقی نیست که از همسر خود انتظار داشته باشید در همه وقت به تمامی نیازهای احساسی شما پاسخ بدهد. شما باید راه حل های مقابله ای مناسبی را برای مواقعی که همسرتان در دسترس نیست، در نظر داشته باشید. زمانی که همسر شما نتواند به این نیازهای عاطفی پاسخ دهد، استرس بسیار زیادی ذهن شما را به خودش درگیر خواهد کرد. در مقاله ای دیگر دلایل طلاق عاطفی از نظر روانشناسی را به صورت کامل توضیح داده ایم.

درمان وابستگی عاطفی

درمان وابستگی عاطفی

با احساسات خود راحتی بیشتری داشته باشید

یکی از راهکار های مقابله ای برای درمان وابستگی عاطفی این است که شما به درستی احساسات خود تشخیص دهید. ممکن است در ابتدا با مشکل مواجه شوید، اما یادتان باشد بروز مشکلات در مواجه با احساسات ناخوشایند امری طبیعی است. زندگی پستی و بلندی های بسیاری دارد. بدون وجود چیزهای بد، چگونه میتوانید خوبی را درک کنید؟ احساسات منفی شما نیز به اندازه احساسات مثبت مهم هستند.

مسئولیت برطرف کردن نیازهای احساسی خود را بپذیرید

ممکن است شما با همسرتان به مشکل برخورد کرده باشید. ممکن است احساس حسادت، عدم دوست داشته شدن و تنهایی به شما دست بدهد. اما به جای اینکه به دنبال عدم اطمینان بگردید، وضعیت موجود را از زاویه دیگری بررسی کنید. ممکن است شما نیاز به فضای کافی برای مواجه شدن با مسائل خود داشته باشید، اما به خودتان سخت نگیرید و زمان کافی برای اینکار در نظر بگیرید. با دوستان صمیمی خود به تفریح بروید، علایق خود را شناسایی کنید و به چیزی که هستید، اهمیت دهید. آیا می دانید خطرات از بین بردن احساسات چیست؟

محرک ها را شناسایی کنید

ممکن است رفتار ها و موقعیت هایی خاص وابستگی احساسی را در شما تحریک کند. مثلا یک عامل بیرونی مثل درگیری در محیط کار میتواند باعث بروز این احساس در شما شود. زمانی که اشتباهی مرتکب میشوید، امکان دارد به عزت نفس شما آسیب برساند و نیاز به این داشته باشید که از حمایت عاطفی همسر خود برای خارج شدن از این وضعیت بهره ببرید. سعی کنید تمامی عواملی که بروز وابستگی احساسی را در شما تشدید میکند، شناسایی کنید.

با یک روان درمان صحبت کنید

یکی از موثرترین راه های درمان وابستگی احساسی این است که با یک متخصص سلامت روان یا مشاور فردی در مورد این موضوع صحبت کنید. آنها میتوانند به درستی الگوهای رفتاری نادرست را در شما شناسایی کنند و به شما راه حلی مناسب برای از بین بردن این رفتار ارائه دهند. اما یادتان باشد پیشرفت در روند درمان، بستگی به میزان تلاش و تمایل شما برای رفع این موضوع دارد. در مقاله زوج‌درمانی راهکار هایی را توضیح داده ایم.

سوالات متداول

  • وابستگی احساسی چیست؟

زمانی که یکی از طرفین انتظار دارد که طرف مقابل تمامی نیازهای عاطفی او را در هر زمانی برطرف کند.

  • عوارض وابستگی احساسی چیست؟

باعث بروز مشکلات زناشویی میشود. در فرد ایجاد خشم، استرس و اضطراب میکند و باعث عدم توجه فرد به خودش میشود.

  • راهکار مقابله با وابستگی احساسی چیست؟

با احساسات خود احساس راحتی داشته باشید. مسئولیت برطرف کردن احساسات خود را بپذیرید و با یک روان درمان در مورد این موضوع صحبت کنید.

سخن پایانی

رهایی از وابستگی عاطفی به دوست یا همسر در هر شرایطی امکان پذیر است. ممکن است وابستگی عاطفی و عشق با یکدیگر اشتباه گرفته شوند. زیرا در هر دوی این موارد فرد از حمایت عاطفی همسر خود بهره مند خواهد شد. اما یادمان باشد که اگر فردی درخواست حمایت احساسی بیش از حدی از ما داشته باشد، نمیتوانیم آن را عشق به حساب بیاوریم. داشتن تعادل در رابطه کلید بقا و دوام آن میباشد. به نظر شما از چه راه های دیگری میتوانیم از وابستگی عاطفی به دوست یا همسر خود رهایی پیدا کنیم؟

ترجمه و گرد آورنده رادیوبینا

healthline

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند
امتیاز شما :
ElGrandeToto - 7elmet Ado 6(MP3_320K)