تاثیر استرسی بر روی چاقی
1403-5-12
357 نفر
زمان مطالعه: 8 دقیقه
فهرست مطالب
تاثیر استرسی بر روی چاقی
The Effect of Stress on body
در این پادکست در مورد تأثیراسترس بر روی افزایش چربی بدن خصوصا چربی احشایی پرداختیم. در بخش هایی از این برنامه میشنوید:« متاسفانه استرس باعث میشه علاوه براینکه مصرف کلی غذا افزایش پیدا کنه، بلکه تمایل شما به مصرف گزینه های سالم تر کاهش پیدا کنه. و این نکته را هم اضافه کنم که زنان در مقایسه با مردان بیشتر احتمال داره که غذا خوردنِ ناشی از استرس را تجربه کنن و در پاسخ به استرس، وزن اضافه کنن. »
برای مطالعه بیشتر میتونید مقاله زیر را مطالعه کنید
خواسته یا ناخواسته، استرس امروزه یکی از جنبههای تاثیرگذار و جداییناپذیر زندگی ماست. به خاطر پیچیدهتر بودن زندگی مدرن، ما شاهد این هستیم که در موقعیتهای مختلف دچار استرس میشویم. در کنار همه عوارضی که استرس برای بدن ما دارد، چاقی ناشی از آن نیز یک عارضه مهم به حساب میآید، اگر شما هم جزو این افراد هستید نگران نباشید. در این مقاله ابتدا تاثیر استرس بر چاقی را بررسی کنیم و سپس راههای درمان استرس و مقابله با افزایش وزن ناشی از آن را توضیح میدهیم.
اضطراب چطور می تواند باعث چاقی شود؟
اولین سوالی که برای بهتر متوجه شدن تاثیر استرس بر چاقی باید به آن پاسخ داده شود این است که اضطراب چطور میتواند روی چاقی تاثیر بگذارد؟ به بیانی خیلی ساده، وقتی بدن به استرس دچار میشود، اولین بخشی که دستخوش تغییر میشود میزان اشتها و عملکرد دستگاه گوارش است. افراد بسته به اینکه چطور به استرس واکنش نشان میدهند، در این شرایط یا دچار پرخوری میشوند یا کمخوری. در هر صورت این تغییر در عادت غذایی، افراد را به سمت خوردن تنقلات با کالری زیاد سوق میدهد که نتیجه آن چاقی است.
به همین دلیل اولین راه برای کنترل تاثیر استرس بر چاقی این است که خود استرس را مدیریت کنیم. استرس را نمیتوان از زندگی حذف کرد، اما با یک سری ترفند، میتوان آن را کاهش داد و مدیریت کرد. قدم بعدی نیز این است که در کنار مدیریت استرس، نظارتی همیشگی روی تغذیه خود در زمانی که به استرس دچار میشویم داشته باشیم. مثلا باید یک سری خوراکیها را در این زمان از سبد غذایی خود حذف کنیم و بالعکس از خوردن یک سری مواد غذایی غافل نشویم.
راه های کاهش استرس و اضطراب
در اولین گام برای کنترل تاثیر استرس بر چاقی باید راههای سادهای که برای کاهش اضطراب وجود دارد را بشناسیم. مهمترین این راهها شامل موارد زیر است:
- ورزش کنید: یکی از راههای بسیار موثر در کاهش تاثیر استرس بر چاقی این است که هر روز برنامه منظم ورزشی داشته باشید. حتی اگر برنامه ورزشی شما پیادهروی است، انجام مداوم آن است که نتیجه بخش خواهد بود.
- بیشتر آب بخورید: شاید برای شما جالب باشد، اما هر چقدر بیشتر در طول شبانه روز آب بخورید، استرس شما کاهش یافته و نتیجتا کمتر در معرض چاقی قرار میگیرید.
- تغذیه سالم داشته باشید: اگر چنانچه در زندگی شما تغذیههای مضری مثل انواع فست فود و غذای چرب وجود دارد، یا مثلا سیگار و الکل جزو روتین غذایی شماست، حتما در این برنامه غذایی تجدید نظر کنید تا مقدار استرس شما کاهش یابد.
اضطراب و رویارویی با آن
برای درمان استرس چه بخوریم؟
گام بعدی در کنترل تاثیر استرس بر چاقی شامل تعریف یک برنامه غذایی جدید است که در آن مشخص میشود چه خوراکیهایی را بیشتر مصرف کنیم که باعث چاقی ما در زمانی که دچار استرس هستیم نشود. علت اینکه خوردن مواد غذایی که در ادامه آنها را معرفی خواهیم کرد باعث کنترل روی تاثیر استرس بر چاقی میشود در مرحله اول این است که این مواد غذایی به خاطر داشتن مواد معدنی و ویتامینهای مختلف باعث کاهش استرس میشود، سپس به خاطر داشتن پروتئین و فیبر کافی، باعث جلوگیری از ذخیره چربی در بدن میشوند.
پسته و بادام
خوردن پسته و بادام در طول روز به جای ریزخواری و پرخواری تنقلات مختلف، هم شکم شما را سیر میکند و هم به خاطر مواد معدنی مختلف باعث افزایش سوخت و ساز بدن میشود. علاوه بر این وجود مقدار زیادی فیبر و آنتیاکسیدان قوی در پسته و آجیل، باعث آرامش ذهن شده و با کاهش استرس، به مدیریت تاثیر استرس بر چاقی کمک میکند.
سبزیجات تازه
سبزیجات تازه نیز مثل پسته و بادام دارای مقدار زیادی فیبر و آنتیاکسیدان قوی هستند. وجود ویتامینهای گروه B در این مواد خوراکی باعث کاهش شدید استرس و بهبود سلامت روان میشود که نتیجه آن مدیریت تاثیر استرس بر چاقی خواهد بود.
چای نعناع
ترکیب چای نعناع و لیمو یکی از نوشیدنیهای معجزهآسا در کاهش استرس و رسیدن به آرامش روان است. در واقع میتوان چای نعناع را یکی از درمانهای فوری کاهش استرس دانست؛ زیرا به محض نوشیدن آن، روان شما آرامش مییابد و درنتیجه میزان اشتهای شما دستخوش تغییر نمیشود. نتیجه اینکه با خوردن چای نعناع تاثیر استرس روی چاقی تا حد بسیار زیادی کاهش مییابد.
راههای مقابله با تأثیر استرس بر وزن بدن
برای اینکه تاثیر استرس بر چاقی را کنترل کرده و با آن مقابله کنیم، باید نقاط اتصال افزایش استرس و تغییر اشتها را پیدا کنیم و این نقاط اتصال را قطع کنیم تا افزایش استرس، باعث چاقی بدن ما نشود. به همین دلیل باید چرخه استرس و به دنبال آن افزایش وزن را بشکنیم که سه تا از مهمترین راههای آن شامل موارد زیر است:
- استفاده از تمرینات کاهش استرس: داشتن یک روتین منظم برای داشتن آرامش روان و اعصاب، مثل تکنیک تنفس عمیق یا اجرای تمرینات یوگا، باعث میشود قبل از اینکه پروسه تاثیر استرس روی چاقی آغاز شود، این حلقه اتصال بریده شده و اگر هم به استرس دچار شدیم، باعث چاقی بدن ما نشود.
- جلسات تراپی: اگر مدتی است که تحت استرس شدید قرار دارید و این استرس شدید، روی اشتهای شما تاثیر زیادی گذاشته و منجر به افزایش وزن شما شده، باید از یک متخصص روانشناس و شرکت در جلسات تراپی کمک بگیرید تا حلقههای اتصال تاثیر استرس بر چاقی را از میان ببرد.
- کنترل کورتیزول: کورتیزول هورمون استرس نام دارد. زمانی که تحت تاثیر استرس سطح این هورمون افزایش پیدا میکند، سوخت و ساز بدن کاهش مییابد و باعث میشود چربی زیادی در اطراف شکم جمع شود. اگر چنانچه تاثیر استرس بر چاقی شما خیلی زیاد است، حتما به پزشک متخصص رجوع کنید تا با استفاده از داروهای هورمونی، سطح کورتیزول شما را کاهش دهد. در بخش بعد بیشتر این موضوع را بررسی میکنیم.
چطور کورتیزول سبب افزایش وزن میشود؟
کورتیزول بالا به دو شکل میتواند باعث تاثیر استرس بر چاقی و افزایش وزن شود. این هورمون وقتی که سطح استرس بدن خیلی بالا رود بسیار فعال شده و در مرحله اول باعث میشود که تحریک به خوردن خوراکیهای پر کالری شویم که عامل اصلی چاقی هستند. سپس با تاثیر روی چربیهای بدن، باعث میشود که چربیهای مضر در اطراف شکم تجمع یابد و ظاهری ناخوشایند برای اندام ما ایجاد کند. به همین دلیل اگر افزایش وزن شما به خاطر سطح بالای کورتیزول باشد، باید تحت نظر پزشک متخصص، روی به خوردن داروهای هورمونی بیاورید.
چگونه استرس را بدون پرخوری کاهش دهیم؟
برای اینکه یکی از حلقههای اتصال بسیار قدرتمند تاثیر استرس بر چاقی را که پرخوری عصبی نیز نامیده میشود سست کنیم، رعایت نکات زیر میتواند بسیار کمککننده باشد:
- غذاهای محرک دارای کربوهیدرات و کالری زیاد را از دسترس دور کنید.
- به جای پرخوری عصبی، سعی کنید به فعالیتهای دیگری مشغول شوید.
- حتما فعالیت بدنی داشته باشید تا نتوانید مشغول پرخوری شوید.
- یک گروه حمایت اجتماعی داشته باشید که در چنین شرایطی از حمایت آنها برخوردار شوید و با یکدیگر مشغول یک فعالیت اجتماعی سرگرم کننده شوید.
راهکارهایی برای درمان افسردگی شدید
آیا استرس باعث لاغری میشود؟
با اینکه در این مقاله تاثیر استرس بر چاقی را بررسی کردیم و توضیح دادیم که در اکثر مواقع استرس باعث افزایش وزن میشود، اما بد نیست بدانید که در بعضی مواقع داشتن استرس باعث لاغری ما میشود. بعضی از افراد هنگام استرس، اشتهایشان کاهش مییابد و به پرخوری روی نمیآورند. همچنین در چنین مواقعی فعالیت بدنی آنها نیز بیشتر میشود که در نهایت این شرایط باعث میشود که این افزایش استرس در این افراد باعث لاغری میشود نه چاق.
سخن پایانی
در این مقاله توضیح دادیم که تاثیر استرس بر چاقی چگونه است و شامل چه مواردی است. همچنین بررسی کردیم که راههای مقابله با افزایش استرس کدام است و چطور میتوان افزایش وزن ناشی از آن را مدیریت کرد. در نهایت نیز تاثیر استرس روی لاغری را بررسی کردیم. در پایان امیدواریم مطالب گفته شده برای شما مفید بوده باشد و بتوانید از اطلاعات درج شده در این مقاله نهایت استفاده را ببرید.
تفاوت افسردگی و اضطراب | نکات علمی و معتبر
سوالات متداول:
اضطراب چطور می تواند باعث چاقی شود؟
اضطراب و استرس باعث تغییر در اشتها میشود. این تغییر در اشتها در اکثر مواقع به گونهای است که منجر به پرخوری و ریزخواری مواد دارای کالری و کربوهیدرات زیاد میشود که نتیجه آن، افزایش وزن و چاقی بدن خواهد بود.
راههای مقابله با تأثیر استرس بر وزن بدن
برای اینکه حلقه اتصال تاثیر استرس بر چاقی را کنترل کرده و تا حد خوبی آن را از میان ببرید لازم است که از چند راه اقدام کنید که مهمترین آنها شامل: افزایش فعالیت بدنی، کنترل رژیم غذایی، تمرین و مدیتیشن برای آرامش ذهن و درنهایت مصرف داروهای ضد استرس تحت نظر پزشک متخصص است.
چطور کورتیزول سبب افزایش وزن میشود؟
کورتیزول را هورمون استرس نیز مینامند. زمانی که استرس ما زیاد میشود، سطح کورتیزول نیز بالا رفته و نتیجه این افزایش سطح کورتیزول این است که از دو راه، وزن افزایش مییابد. راه اول افزایش پرخوری و ریزخواری و راه دوم نیز افزایش ذخیره چربی در اطراف ناحیه شکم است.
منابع و مراجع
موزیک مناسب اختلال کم توجهی (ADHD) یا بیش فعالی
⭕️اطلاعيه جديد
قابل توجه دانشجويان ، دانش اموزان ، معلمين عزيز
دوره آموزشى عصب شناسى تكنيك هاى نوين روشهاى مطالعه و يادگيرى از منظر علم نوروساينس با توجه به بهبود عملكرد مغز و تقويت حافظه در وبسايت راديو بينا براى شما عزيزان قابل دسترسى است.
⭕️ اطلاعیه جدید
هم اکنون بسته جدیدموزیکهای دلتا برای بهبود کیفیت خواب به همراه یوگای نیدرا که حالتی شبیه به خواب را در شما ایجاد میکند، در وبسایت آماده استفاده شماست. همچنین دوستانی که بسته قبلی با عنوان «فرکانسهای افزایش تمرکز و کارایی مغز» را تهیه کردند، موزیک های جدیدی به این بسته اضافه شده که برای تقویت یادگیری بسیار مؤثره. برای دسترسی به این آپدیت جدید نیاز به خرید مجدد بسته ندارید و فقط کافیه به حساب کاربریتون که این محصول را قبلاخریداری کردید، وارد بشید.
⭕️ خبر جدید چی داریم؟
🔆لينك دسترسى به فركانس خواب عميق و يوگا نيدرا👇
🔆لينك دسترسى به فركانس تقويت حافظه و قدرت يادگيرى👇
ورکشاپ تلهها در وبسایت بارگذاری شده و میتونید به فایل های صوتی و ویدئوهای آموزشی این دوره دسترسی داشته باشید. وارد وبسایت رادیو بینا بشید و در قسمت ورکشاپ ها، در این ورکشاپ ثبت نام کنید. راستی یادتون نره پیش نیاز این دوره، ورکشاپ پیله ست که رایگانه. اما برای تاثیر بیشتر، بهتره اول ورکشاپ پیله را بگذرونید.
📌ورکشاپ تلهها شروع شده و میتونید شروع به مطالعه دروس کنید.
ورکشاپ رایگان شناسایی طرحوارهها( تلهها)
📌پیش نیاز دوره تله ها
ورکشاپ 21 روزه پیله
منتظر نظرات پرمهرتون هستیم. هیچ کدام از محتواهای درج شده در رادیو بینا جنبه درمانی و تراپی نداشته و تنها تلنگری برای شماست که با واکاوي مشکلات خود، نسبت به درمان ریشه ای آن از یک مشاور و روان درمانگر کمک بگیرید.
#psychology_plus #هم-قبیله-شو #هم_قبیله
📌 لطفا سوالات خودتون رو در انجمن رادیو بینا مطرح کنید؛ تا مشاورین و کارشناسان ما به آن پاسخ دهند.
---------------------------------------------------------------
لینک های ورود به شبکه های اجتماعی رادیو بینا
glucose spike
نظرات
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاندعالییییییییییی